Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Kalesvara Mudra Nedir, Nasıl Yapılır?

29.03.2019
792
A+
A-
Kalesvara Mudra Nedir, Nasıl Yapılır?

Kalesvara Mudra Nedir, Nasıl Yapılır?
Kalesvara zamanın ötesinde hükmeden Tanrıça’nın adıdır.
Bu mudra şu anda olduğumuz halimizle, karakter yapımızla ve nasıl tepkiler verdiğimizle ilgili bir mudradır. Kendimizi bilmeye başladığımızdan bu yana, özellikle ruhani bir arayışa girdiğimizde artık nasıl bir insan olduğumuzdan çok, nasıl bir insan olmak istediğimize dair araştırmalara gireriz. Kendimizi şekillendirmek bitmek bilmeyen, daima elimizin altında bulunan bir yağlı boya çalışması gibidir. Tabi bunu yaparken kişinin bedene ve ruhuna zarar vermesi yani bir hırs haline gelmesi beklenmez. Eleştirildiğimiz, ayna olarak yüzleştirildiğimiz, kabul etmek istemediğimiz ve beğenmediğimiz yanlarımız aslında bizim en yüce öğretmenlerimizdir. İşte Kalesvara mudra bizim bu sürecimizde düzenli uygulandığında karakter gelişimimizde gerekli iç görüyü verebilecek bir mudradır. Diğer bir faydası da zihni yatıştırması ve gelip giden düşünceler arasında bir boşluk oluşmasına yardımcı olmasıdır. Bu boşluklar bizim için şifa niteliğindedir. Günde minimum 5 dakikayla başlanıp giderek artırılabilir.
Kalesvara%2BMudra
Kalesvara Mudra
Yapılışı:Orta parmak uçları birbirine değer ve yukarı doğru bakarken, başparmak uçları da birbirine değer ve göğüs kafesine doğru döner. İşaret parmakların üst eklemleri birbirine değerek aşağıyı gösterir, diğer parmaklar ise boşta aşağı bakacak şekilde bükülür. Ortaya bir kalp şekli çıkar. Bu mudra yapılı vaziyette derin ve sakin nefesler alır ve veririz. Nefes alış veriş süreleri çok zorlamadan artırılabilir.
Yeşer Eren

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.