Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Yoganın Doğuşu ve Kökeni: Yoga nereden geliyor? Mayıs 2019

22.05.2019
517
A+
A-
Yoganın Doğuşu ve Kökeni: Yoga nereden geliyor? Mayıs 2019
f56a233a 3908 42b7 988f 4477add33459
Yoganın Doğuşu ve Kökeni: Yoga nereden geliyor? Mayıs 2019
Yoganın kökleri Hindistan’da bulunur ve Hinduizm’de ve Budizm’in bazı bölgelerinde bulunabilir. Kurtuluş Hinduizm’deki yaşamın en yüksek hedeflerinden biridir ve onun peşinde koşmak her zaman yaşamın merkezi bir görevi olmuştur. Ancak başlangıçta yoga, zihni sakinleştirmenin ve böylece daha yüksek bilgi edinmenin tamamen manevi bir yoluydu. İlk söz Hinduizmin en önemli kutsal yazılarından biri olan Bhagavadgita’da bulunabilir. Dört farklı yoga yönleri gösterildi, ancak bunlar tamamen ruhsal nitelikte. Bunlar arasında Hintli bir bilgin olan Patanjali tarafından yazılan merkezi bir yoga kaynağı olan Yogasutra (“Yoga Rehberi”) bulunmaktadır. 195 ayette, yoga özünü özetler. 14. yüzyılda Svatmarama, Hathayogapradibika’yı özellikle fiziksel tekniklere adanmış. İçinde saflaştırma ritüellerini açıklar ve istenen gerçekleşmeye katkıda bulunması gereken asanaları, özel duruşları açıklar. Yoga, bedeni ve zihni dengelemek için manevi ve fiziksel ritüelleri birleştirir.
Yoga 1920’lerde Batı’da popüler oldu. Krishnamacharya veya Pattabhi Jois gibi büyük Hint guruları, Doğu geleneklerini Batılı öğretmenlere aktarmaya başladı.

731d6cc7 d39e 4f4f ad4f ce8f974541ea

Yoga eğitimli beden ve ruh
Yoga, fiziksel bir antrenmandan daha fazlasıdır. Zaten denediyseniz, bir yoga seansında terlemeye başlayabilirsiniz. Ne de olsa, tüm kas sisteminiz hem statik hem de akışkan hareketleriyle kuvvetlendirilir. Ancak çoğu yogiler için, sıkı bir vücut daha fazla yan etkidir. Amaç aslında başka bir şey olduğu için: Sadece kendilerine odaklananlar, asanalarda istikrarlı olmayı başarıyor. Böylece kendi bedeninin algısı ve farkındalığı artar. Her yoga seansında zihinsel gücünüzü böyle geliştirirsiniz.
c2f54dd4 ff0e 4d85 b211 20cd2e483cef
Yoga rekabeti olmayan bir spordur
Sadece yogaya odaklansanız bile, zaman zaman diğer matlara da çarptınız. Ve kafan hemen karşılaştırmaya başlar: kim daha iyi, yükselir veya alçalır, ya da hala uzak olduğun bir asana kalır. Ancak bu düşünceleri derhal ortadan kaldırmalısınız. Çünkü karşılaştırmaların yoga ile ilgisi yok. Bu sadece sen ve vücudun hakkında. Ve ne kadar uzakta olursanız olun, olduğu gibi sorun değil. Biraz isteyebilirsin ama başkalarına göstermemelisin, çünkü sana iyi geliyor. Spazmodik yanlış yerleştirme hiçbir şey getirmez. Olumlu bir tutumla en iyi ilerleme sağlanabilir: Her şey olabilir, hiçbir şey yapılmamalıdır. Ve göreceksiniz ki bu sizi şaşırtacak.
120116c6 9463 4b8f aeb5 c3eb00daa5bd
Yoga nefes akışında çalışır
Her zaman nefes alınız. Başka sporlar yapsanız bile. Yogada, ama çok bilinçli. Yeni gelenler için Yoga, etrafınızdaki herkesin yüksek sesle nefes alması, nefes nefese ya da bazen inleme yaparken nefes alması biraz garip gelebilir. Bu oldukça normal. Bilinçli teneffüs etme ve teneffüs etme, özellikle güneş selamlarını yürütmek gibi nefes senkronize edildiklerinde egzersizleri destekler. Açılış pozisyonları için pratik bir akışa girebilmeniz için nefes verin ve kapanın. Bu, zamanla başınızı kapatacak ve tam olarak yogada ulaşmak istediğiniz şey budur. Statik pozisyonlarda bile nefes almak, odak noktasını korumanıza, şekle girmenize ve vücudunuzu daha yoğun hissetmenize yardımcı olur.
Okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.