Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Yoga için Engel Yok Engellilerde Yoga Yapar.

17.09.2019
501
A+
A-
Yoga için Engel Yok Engellilerde Yoga Yapar.

Ekran%2BAl%25C4%25B1nt%25C4%25B1s%25C4%25B1
Yoga için Engel Yok Engellilerde Yoga Yapar.
Engelli yoga pozları, yaşlıların, hamile kadınların ve bedensel engellilerin aldıkları bir faaliyettir. Birçoğu fiziksel durumlarına rağmen uyumları, nefes alma teknikleri ve yoga pozları üzerinde çalışıyor.Fiziksel engeli olanların yapabileceği çok sayıda farklı fiziksel aktivite var. Yoga, gerginlik, konsantrasyon ve meditasyon yoluyla fiziksel engellilere yardımcı olabilir. Fiziksel bir sakatlık yapılacak yoga etkinliğine kesinlikle engel olamaz.
Engellilik yoga, bedensel engeli olan herkesin göz önünde bulundurması gereken bir şeydir.
Sporu daha açık ve daha zengin bir şekilde görmenize izin veren bazı disiplinler var. Yoga, konsantrasyon, nefes alma ve fiziksel çabayı birleştiren herkes için bir disiplindir. Engellilik yoga da bunu yapar. Adından da anlaşılacağı gibi, bu fiziksel engelli ve tekerlekli sandalye kullananlara yönelik bir yoga türüdür.
Engelliler için uyarlanmış bu yoga pozlarını uygulayarak başarılı bir şekilde devam ettirmeniz  zihninizi, bedeninizi ve ruhunuzu diğer tüm yogilerin yaptığı gibi rahatlatabilir, esnetebilir ve uyumlu hale getirebilirsiniz.
Yoga yapmanın asıl yararı size tam olarak neyi yapabileceğinizi göstermesi, daha güçlü, daha esnek olmanıza ve kendinizi ve bedeninizi kabul etmenize yardımcı olabilir. Yoga, durumundan bağımsız olarak, herkesin yapabileceği tam bir disiplindir. Engelliler için yoga birçok farklı hedefe ulaşmamıza yardımcı olabilir. Çok çalışarak, güven kazanabilir, kendinizin daha fazla farkında olabilir ve bir zamanlar imkansız görünen ulaşılabilir hedeflere odaklanabilirsiniz.
Vücudumuz, aklımız ve ruhumuz kusursuz bir uyum içinde çalışırken hiçbir şey bizi durduramaz. Bir kez imkansız görünen pozlar, günlük yoga rutininizin bir parçası olacak. Fiziksel engelli olsanız da olmasanız da, belirlediğiniz hedefler bir yogi olarak büyümenizin önemli bir parçasıdır.
Tekerlekli sandalye Yoga sertliğini azaltmak için esas olarak vücudun üst kısmına odaklanır. Özel yoga uzmanları, Yoga faaliyetlerinin engelli bireyler üzerinde en fazla olumlu etki yarattığını öne sürüyor. Yoga genellikle meditatif ve yavaş bir işlemdir ve vücuttaki kan dolaşımını düzleştirir. Zihinsel olarak, motivasyon, odaklanma ve dikkat düzeylerinin artmasına neden olur. Bazıları için, Yoga psikolojik olarak güçlendiricidir çünkü onların yeteneklerini test etmelerini, ulaşılabilir hedeflere yönelik çalışmalarını ve işlev seviyelerini artırmalarını gerektirir.
Engellilere hizmet eden birçok Yoga eğitmeni ve Yoga okulu vardır. Okullarda, bireyler yeteneklerine göre tedavi edilir; bazıları fiziksel yetenekleri için optimum seviyelerde eğitilirken, diğerleri sadece tekerlekli sandalyelerinde bir süre oturmaları gerekir ve fizyolojik fonksiyonlara ulaşmak için önce psikolojik olarak eğitilirler. Bu, fiziksel hareketlilik ve enerji seviyeleri son derece sınırlı olduğunda uygulanır. Bu dünyanın görüşlerini ve güzelliklerini nasıl algıladıkları hakkında entelektüel konuşmalar yaparken nefes almaya, gevşeme pratiğine ve görüntüye odaklanmak için eğitilmişlerdir.
Ancak evde, hiçbir yere gitmeden yapılabilecek birçok uygulama ve alıştırma var. En kullanışlı ve kolay olanları aşağıda veriyorum.
1. Yan Uzanın
Bu uygulama vücudumuzun sırt ve kanat kaslarına odaklanmaktadır.
· Bir elinizi yukarı kaldırarak ve vücudunuzu o elin tersi yönünde bir strafing pozunda yatırarak başlayın.
· Bu basamağı diğer elinizle yukarı doğru ve ters yöne doğru tekrarlayarak tekrarlayın.
· Bunu yaparken derin nefes al.
2. Kedi Poz:
Sırt ile yardımcı olur.
· Ellerinizi kalçalarınıza yerleştirin.
· Nefes verirken üst bedeninizi öne doğru eğin. Göğsünüz kalçalarınıza değene kadar eğin.
· Derin nefes al ve her temsilcide serbest bırak.
3. Büküm:
Arkadan gerilimi serbest bırakmaya yardımcı olur.
· Tekerlekli sandalyenin kollarını tut ve sağa doğru bük.
· Bir nefes al ve sola döndür.
· Derin nefes al.
4. Kalça Streç:
Bu poz kalçalar içindir.
· Bir bacağınızı kaldırın ve soludukça üst üste geçirin.
· Sonra nefes verin ve öne yaslanın.
· Pozisyonu tutun ve 6 ila 8 kez derin nefes alın.
· Aynısını diğer bacağınızla tekrarlayın.
5. Bacak Streç:

Bu egzersiz bacaklara odaklanır.
· Tek bacağınızı kaldırın, dizden bükün ve dizinize göğsünüze dokunun.
· Pozisyonu tutun ve 6 ila 8 kez nefes alın.
· Aynısını diğer bacağınızla tekrarlayın.
Bu alıştırmaların ve pozların herhangi birini yapmadan veya başka bir yeni uygulamayı denemeden önce doktorunuza danışmanız önerilir.
Tekerlekli sandalye yoga, engelliler için sağlıklarına odaklanmak için iyi bir fırsattır. Yoga bizi zihinsel ve fiziksel zindelikle zenginleştirebilir.
okuokubil.com 

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.