Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Neden Yoga Yapmalıyız? Yoganın faydaları Nelerdir?

05.07.2019
342
A+
A-
Neden Yoga Yapmalıyız? Yoganın faydaları Nelerdir?

46347c05 d935 4ac9 81f7 15e1b1dc7779
Neden Yoga Yapmalıyız? Yoganın faydaları Nelerdir?

Yoga nedir ve neden bu kadar popüler? Yoga, nefes alma teknikleriyle yaptığınız bir dizi esneklik ve hareketlerdir. Egzersizin güçlü yararlarını sunar. Ve yoga nazik olduğundan, yaşınıza veya zindelik düzeyinize bakılmaksızın hemen hemen herkes bunu yapabilir.
Yoga Hindistan’da 5000 yıllık bir disiplindir. Zihin ve bedeni birleştirmek için bir pratik olarak geliştirilmiştir. Bir çok yoga dalı var. Tüm yoga stilleri bedeninizi, zihninizi ve ruhunuzu dengelemenize yardımcı olabilir, ancak bunu çeşitli şekillerde yapabilirsiniz.
Bazı yoga stilleri yoğun ve güçlüdür. Diğerleri rahatlatıcı ve meditatif. Hangisini seçerseniz seçin yoga, vücudunuzu esnetmek ve güçlendirmek, zihninizi odaklamak ve ruhunuzu rahatlatmak için harika bir yoldur.
Yoganın faydaları
Yoga sizi daha güçlü ve daha esnek hale getirebilir. Esnek ve enerjik kalmak için harika bir yol. Ayrıca kendinizi daha odaklı ve uyanık hissedeceksiniz. Ve yoga, günlük hayatınızda kendinizi harika hissetmenize ve daha iyi çalışmanıza yardımcı olabilir. Yoga bu durumların iyileştirilmesine de yardımcı olabilir:
Kötü kan dolaşımı
Yüksek tansiyon
Artrit
osteoporoz
Kısıtlı hareket imkanı
Bel ağrısı
Sorun nefes
Baş ağrısı
Gerginlik veya stres
Depresyon
9bcd3251 34dc 428c 801f f78247ea03a7

Yoga’nın nazik hareketleri, işte  bu kadar popüler olmasının sebebidir. Yoga, bir süredir aktif olmayan insanlar için iyidir. Artrit veya osteoporoz gibi belli sağlık koşullarına sahip kişiler için iyidir. Egzersizleri ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde değiştirebilirsiniz. Zaten zinde ve zorlu bir egzersiz istiyorsanız, yogayı denemelisiniz. Yoga ile daha güçlü ve esnek bir hale geldikçe, dans etmek, yürümek veya yüzmek gibi başka tür egzersizler yapmak daha kolaydır.
Yoga size yardımcı olabilir:
Yaralanma riskinizi azaltın. Her yoga pozu belirli kasları hedef alır. Bu, esnekliğinizi artırmanıza ve yaralanma riskinizi azaltmanıza yardımcı olur.
Stresi azalt. Yoga, zihni yatıştırmaya ve stres düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir. Bunu, zihni ana ve hareketlere odaklayarak yapar.
Konsantrasyonunu arttır. Yoganın ana kısmı ritmik, odaklanmış nefes almadır. Bu odaklanmanıza yardımcı olabilir.
Zihin ve beden bağlantısını anlayın. Yoga, tüm enerjinizi her harekete odaklamanızı veya tam olarak poz vermenizi gerektirir. Bu, zihin ile vücudun birlikte çalıştığını hissetmenize yardımcı olabilir.
Güç ve dayanıklılık kazanın. Daha güçlü yoga stilleri güç ve dayanıklılığı arttırır.
Denge ve istikrarı iyileştirin. Dengeleme pozları, çekirdek kaslarınızı kullanmanızı gerektirir. Bu, genel kararlılığınızı geliştirmenize yardımcı olabilir.
Duruş geliştirin. Yoga pozlar, üst sırtın omuzları ve kasları gibi vücudun dar alanlarını güçlendirir ve açar. Bu, iyi bir duruş tutmanıza yardımcı olabilir.
Beden farkındalığı geliştirin. Yoga, her bir poza uzanırken belirli kasları kasılmanızı veya gevşetmenizi gerektirir. Bu, vücudunuzun güçlü ve zayıf yönlerinin daha fazla farkına varmanıza yardımcı olabilir.
ab2f3cbf 1e56 4cf8 b2c4 b181f03e0706Yoga türleri
Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok yoga türünüz var. Poz denilen farklı hareketleri kullanırlar. Hedeflerinize ve form seviyenize bağlı olarak belirli bir türü tercih edebilirsiniz:
Hatha Yoga. Bu yoga şekli, ABD’de en popüler olanıdır. Vücudu güçlendirmeyi ve arındırmayı vurguluyor. Fiziksel duruşları (asanalar) ve solunum tekniklerini (pranayama) içerir.
İyengar yoga. Bu yoga tarzı uyumlaştırmaya odaklanır. Akışkan ve sünnet gibidir. Aksi takdirde tutamayacağınız duruşları elde etmenize ve tutmanıza yardımcı olmak için tahta bloklar, kayışlar, sandalyeler, destekler ve battaniyeler gibi aksesuarlar kullanır.
Ashtanga yoga. Bu tür yogalara bazen ashtanga vinyasa veya güç yoga denir. Yoğun ve hızlı tempolu. Dayanıklılığınızı ve gücünüzü artırmak için tasarlanmıştır. 1 sürekli, akıcı hareketle bir seri duruş yapıyorsunuz. Hareketleri nefes düzenleriyle ilişkilendirirsiniz.
Bikram yoga Bu yoga biçimini, diğer yoga türlerinin aksine, çok sıcak bir odada yaparsınız. Bikram yoga, seans başına iki kez pratik yaptığınız 26 poz setini içerir. İlk önce ayakta duruyorsun ve poz veriyorsun. Sonra virajları geri alırsınız, öne virajları alır ve duruşları döndürürsünüz.
Restoratif yoga. Bu yoga türü aktif duruş kullanmaz. Bunun yerine, yoganın gevşeme kısmına odaklanır.

Kripalu yoga. Bu daha yumuşak, daha yavaş hareket eden bir yoga tarzıdır. 

38caaf5e 2f74 4470 a42e 96c7a24c58f3



Sağlıklı yaşamlarınız olsun.
okuokubil.com


Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM