Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Neden Yoga Yapıyoruz?

25.10.2019
323
A+
A-
Neden Yoga Yapıyoruz?

836364be aa9f 436c 8e01 dba20d1b8796
Neden Yoga Yapıyoruz?
Yoga kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlar. Duruşları yapmak, nefes alıştırmaları ve meditasyon yapmak kişiyi beden, zihin ve ruh açısından daha sağlıklı yapar. Yoga aynı anda hem dinlemenizi, hem de şekillenmenizi sağlar.
Birçok insan için bu kadar cevap yeterlidir. Ama yoga ile yakından ilgilenirsen daha sının var olduğunu görebilirsin.

Spesifik olarak, araştırmalar, yoganın kaygı, artrit, astım, sırt ağrısı, kan basıncı, karpal tünel sendromu, kronik yorgunluk, depresyon, diyabet, epilepsi, baş ağrıları, kalp hastalığı, multipl skleroz, stres ve diğer koşullar ve hastalıkları yönetmeye veya kontrol etmeye yardımcı olduğunu göstermektedir.
  • Kas tonusunu, esnekliği, kuvveti ve dayanıklılığı arttırır.
  • Stresi ve gerginliği azaltır
  • Benlik saygısını arttırır
  • Konsantrasyonu ve yaratıcılığı geliştirir
  • Yağ düşürür
  • Dolaşımı iyileştirir
  • Bağışıklık sistemini uyarır
  • İyi olma ve sakin olma hissi yaratır.
Ve bu sadece yüzeysel şeyler. Aslında, yukarıda belirtilen yararların çoğu, yoganın orijinal amacına ikincildir.


Yoga, Hindistan’ın klasik dili olan Sanskritçe’de “birlik” anlamına gelir.

Yogilere göre, gerçek mutluluk, kurtuluş ve aydınlanma, Brahman olarak bilinen ilahi bilinçle ya da aşkın Kendini Atman’la birleşmekten gelir. Çeşitli yoga uygulamaları bu amaca ulaşmak için bir metodolojidir.

Örneğin, hatha yoga’da, duruşlar ve nefes egzersizleri, zihni, vücudu ve ruhu arındırmaya yardımcı olur, böylece yogi birliğe ulaşabilir.

Pranayama solunum egzersizleri, prana’nın evrensel yaşam gücünü taşıyan nadisleri veya kanalları temizleyerek prana’nın serbestçe akmasına izin verir. Kanallar temiz olduğunda ve omurganın tabanındaki son blok açıldığında, Kundalini omurgada sushumna-nadi adı verilen merkezi kanaldan yükselir ve taç çakrasına katılır. Geleneğe göre, Kundalini’nin serbest bırakılması aydınlanmaya yol açmaktadır.



 Yoga ayrımcılık yapmaz. Yaşamın manevi yönüne inanmasanız bile, yine de yoga yapabilirsiniz. Aydınlanma, nadis, prana ve Kundalini’nin gerçek mi, metafor mu yoksa mit mi önemi yoktur. Yoga yaparsanız, şans psiko-fizyolojik etkilerini hissedeceksinizdir.

Dahası, sendika kavramı dünyaya güçlü bir anlama sahiptir. Yoga, kendi kendimizle iletişim kurmamıza yardımcı olur.
3528097f b432 4028 bbb7 d6baca7000b0
İş, ev ve aralarındaki tüm talep ve stresler arasında, kim olduğumuzla, doğduğumuz özün özünü kaybetmek kolaydır. Bütün gün etrafta koşuşturmak bazen içimdeki “ben” gibi hissediyorum, bütün gün yaptığımız şeylerin veya bu şeylerin zihinlerimizde, bedenlerimizde ve ruhlarımız üzerindeki etkilerinin sonucudur.

Hiç “Açım” veya “Stresliyim” dediniz mi? Koşullarımızla özdeşleşiyoruz. “Aç” veya “stresli” gibi bir isimdir ( Merhaba. Stresliyim. İsminiz nedir? ) Sonuç olarak, kimliklerimiz ruh halimiz ve koşullarımızla birlikte değişir.

Gerçekte, biz yaşadığımız koşullar ya da yaptığımız şeyler değiliz. Biz işimiz değil ya da işlerimizi oluşturan binlerce iş değiliz. Biz hissettiğimiz duygular veya duygular değiliz. Biz sürdüğümüz araba değil ya da içinde yaşadığımız ev değiliz. Biz “Faturaları Ödemesi Gerekir” değiliz. Biz Bay ve Bayan Stresli değiliz.

Duyguları, duyumları ve koşulları ortadan kaldırın ve içinizde derinlerde bir yer var. Hepsini soyun ve gerçekte kim olduğunu bulun.

Yogilerin aşmak için geliştirdikleri teknikler, bizi yanlış tanımlamaya çalışan şeyleri ortadan kaldırmamıza yardımcı oluyor – duygular, duygular, arzular, günlük yaşamdaki başarısızlıklar ve başarılar. Yoga yoluyla fiziksel ve psikolojik durumlarımız hakkında daha fazla farkındalık geliştirmeyi öğreniyoruz. Sonuç olarak, her gün uğraştığımız çeşitli durumlara verdiğimiz düşünce, duygu ve tepkilere verdiğimiz tepkileri daha iyi yönetme konumundayız.

Daha fazla farkındalık ile bizi sık sık gerçek kendimizden uzak tutan fiziksel ve psikolojik blokları bulma ve kaldırma duyarlılığı ve becerisi gelir. Artık şartlarımızla özdeşleşmiyoruz. “Stresliyim” demek yerine “stres hissediyorum” veya “stres var” demeye başlıyoruz. İnce ama güçlü bir fark.

Daha da iyisi, “Endişe ve korku hissediyorum ve bu strese neden oluyor ve özellikle boynumda ve omzumda gerginliğe neden oluyor” diyoruz. Bu yüzden endişeyi yatıştırmak için derin nefesler alıyoruz. Bu duyguların başlangıcına neden olan olayları gözden geçiririz ve bu süreçte sinir sistemimizdeki tutkularını kaybederler. Stresin ve gerginliğin kalıcı bir duruma gelmesini önlemek için kasten omuz ve boynumuzu rahatlatırız.

Yoga bize kendimizin kontrolünü veriyor. Eylemlerimize, deneyimlerimize ve duygularımıza cevap olarak ortaya çıkan yanlış kimlik katmanlarının kesilmesine yardımcı olur. Çılgınlığı yatıştırır, dağınıklığı temizler ve kendimizle tekrar temasa geçmemizi sağlar.
Yoga benlikle birlikteliktir. Ya da Patanjali olarak, büyük yoga bilgelerinden biridir.

Bununla birlikte, yoga öz emilim ile ilgili değildir. Yoga, dünyada olmakla ilgilidir. Çoğu kitap, video ve web sitesi www.okuokubil.com gibi yoga duruşlarına, nefes ve meditasyona odaklanmasına rağmen, gelenek aynı zamanda sevgi, şefkat, bilgi ve sendika yolunda doğru eylemi vurgular.
Yoga’yı manevi bir yol olarak mı yoksa psiko-fizyolojik faydaları için mi sürdürmek isterseniz, yoga, kendiniz ve dünya hakkında daha derin bir deneyim geliştirmek için bir yöntemdir.
Ve bu seni gerçekten iyi hissettiriyor buna eminim.Sevgiyle kalın

okuokubil.com 

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.