Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27 °C
Hafif Yağmurlu

Çimdikleme Metodu ile Yüz Yogası Pratiği Nasıl Yapılır? 2023

01.06.2023
1.026
A+
A-
Çimdikleme Metodu ile Yüz Yogası Pratiği Nasıl Yapılır? 2023

Çimdikleme Metodu ile Yüz Yogası Pratiği Nasıl Yapılır? 2023

Yüz yogası pratiği nasıl yapılır açıklamalı anlatım ve görüntülü videomuz ile izleyebilir sizde aynısını uygulayabiirsiniz. Çimdikleme yöntemi, yüz yogasının bir parçası olarak kullanılan bir egzersiz yöntemidir. Bu yöntem, yüz kaslarını çalıştırmak, tonlamak ve gençleştirmek için tasarlanmıştır. İşte çimdikleme yöntemiyle yapabileceğiniz bazı temel yüz yogası egzersizleri:

  • İlk önce çimdikleme metodu ile şoklama yapıyoruz. Küçük çimdikler kas ile beraber deriyi tutuyoruz ve bütün yüzünüzü hiç boşluk bırakmayacak şekilde çimdikliyoruz. Bunu uygularken burun nefesleri ve normal nefesleri alıp veriyoruz. ısınana kadar bunlara devam ediyoruz.
  • Şimdi ellerimizi yağlayalım yumruk yapıp kenarları ile tam alnımızı ikiye bölen çizgiyi buluyor nefes alarak yumruğumuzun tersi ile şakaklarınıza kadar çekin ve nefesinizi boşaltın.
  • İkinci uygulamamız yumruğunuzun içi yüzünüze dönük olarak nefes alın ve yukarı doğru çekin saç diplerinize kadar götürün ve nefesinizi bırakın. Bu pratiği 10, 15 kez tekrarlayın.
  • Yine yumruğumuzu yapalım ve bu kez kaz ayaklarını çekeceğiz. Nefes alarak her iki yumruğumuzu ters tarafını şakak kısımlarımıza yaslayalım ve nefes alarak geriye dğru çekelim. Bu pratiği de 10, 20 kez tekrarlayabilirsiniz.
  • Şimdi sıra göz kapaklarımıza geldi. Göz kapaklarınıza stres yaratarak onu güçlendirmeye çalışacağız. Her iki elimizle M yaparak nefes alarak kaz ayaklarınızı açın nefes vererek gözlerinizi kısık hale getirin bunu yaparken alnınızda bir kırışıklığa sebep olmayın. bu pratiği yine 4, 5 kez yapmanız yeterlidir.
  • Sırada gülme çizgilerimiz var, iki parmağınızı çizgilerinize yerleştirin diğer parmaklarınız çenenizin altında destek olsun. Nefes alın ve parmaklarınızı kulak memesine doğru geriye çekin nefesinizi bırakın. Burada dikkat edeceğiniz bir nokta yukarıda kırşıklığa sebep olmamak ve aynı zamanda paralel çekiyor olmak. 10, 15 kez tekrarlayın.
  • Geldik yüz Kontürü pratiğimize Her iki işaret parmağınız kaşınızın ucunda başparmağınız dudak kenarlarında olmak üzere nefes alarak geriye doğru çekin. Bu uygulama ile yüzünüzde hiç kırışıklık olmuyor. Şimdi bu haldeyken şaşkın surat yapın nefes alın nefes verirken yine şaşkın surat yapın. 5,6 kez tekrarlayabilirsiniz.
  • Gülme çizgilerimizin olduğu bölgeye biraz daha çalışma yapacağız. tek el ile yüzümüzün sol tarafını iki parmağınızı gülme çizgisine getirin nefes alarak kulağınıza doğru nefes alarak çekin, diğer elinizin işaret parmağı ile gergin olan yüzünüze ufak dokunuşlar yapın. Aynı şekilde diğer yüzünüze de uygulayın.
  • Şimdi dudak kenarlarına geliyoruz. Her iki elinizin işaret parmağı ile dudağınızın üstünden nefes alarak aşağı doğru daire çizin. Bu dudaklarınızı renklendirmek, canlandırmak amacıyla yapılıyor. 10, 15 kez uygulayın.
  • Sırada çene kontürü var bunun için ellerimizi yağlayalım ve her iki elinizin dışı ile çenenizin ütünden geriye doğru çekelim. Bu uygulamayı biraz fazla yapın.
  • Evet artık sıra boğaz kasına geldi. Boğazınıza her iki elinizin tersi ile sırayla aşağıdan yukarıya yani çenenize doğru hafif hafif sürtüyoruz bunu 70, 80 kez yapın lütfen.
  • Ardından aynı bölgede olan Vagus sinirine bu kez avuç içimizle yukarıdan aşağıya doğru yumuşak hareketlerle masaj yapar gibi dokunuşlar uyguluyoruz.
  • Son olarak dekolte kısmımıza her iki elinizin parmak uçları ile nefes alarak iki yana doğru çekin nefes verin.

Bu egzersizleri düzenli olarak yapmak, yüz kaslarınızı güçlendirebilir, sıkılaştırabilir ve yüz hatlarınızın genç ve canlı görünmesine yardımcı olabilir. Ancak, unutmayın ki herhangi bir egzersiz programına başlamadan önce bir uzmana danışmanız önemlidir. Ayrıca, yüz yogası egzersizleri düzenli olarak yapıldığında etkili olabilir, ancak hemen sonuçlar beklememek önemlidir. Sabırlı olun ve düzenli olarak uygulayarak uzun vadeli sonuçlar elde etmeye çalışın.

NOT: Video linkine tıklayıp ABONE olarak destekleyebilirsiniz.

Devi&Deva Online Yoga School Instagram takip için TIKLAYINIZ

 

Diğer Yoga Bölümleri İçin TIKLAYINIZ

 

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. yoga lover dedi ki:

    teşekkürler video için ve yazılı metin için

    1. Okuokubil dedi ki:

      Ben teşekkür ederim. Bu güzel çalışmanız için