En güzel Gelişmiş yoga hareketleri 2022
En güzel Gelişmiş yoga hareketleri 2022
Yoga ruhumuzu dinlendiren, bedenimizi stresten uzak tutan kendine özgün hareketleri yaparak sağlığımıza çok büyük katkıda bulunan bir spor diye tanımlıyorum. En azından bu benim kendi görüşüm. Yoga ile uğraşan yogi kahramanlarımızı gerçekten tebrik ediyorum. Kendilerini kapatıp uzak bir ruh yolculuğuna çıkıp sessiz sedasız insanlardan uzak duruyorlar bu sayede ne güzel.
Yoganın gücünü deneyimlemek isteyen ve yeni başlayanlar için yoga yolculuğuna çıkmak istedim. En güzel gelişmiş yoga hareketleri nelerdir merak ettim ve araştırdım. Sadece birkaç poz içinden seçerek makalemi tamamlamaya çalıştım.
Tüm bunları hazırlarken Yoganın Faydalarını da yazmadan duramadım. Yoganın vücudumuzu değiştirme gücü vardır. Duygusal, ruhsal ve zihinsel olarak da büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.
Yoganın Faydaları:
Vücudumuz ağrı ile birlikte streç kaslar tarafından serbest bırakılır.
Günlük yapacağınız hareket için kullanacağınız eşyalarınıza esneklik göstermelisiniz. Dayanıklılığınızı ve esnekliğinizi geliştirin.
Yoga, endişenizi ve stresinizi kolayca rahatlatabilir, yeni başlayacak olanlar en kolay pozları seçebilir.
Güneşe selam vererek duruşunuzu iyileştirin.
Nefes alma alıştırması nefes alıp verme nefesinizi iyileştirebilir.
Eklemlerin hareketlerini iyileştirir.
Ruh halinizi iyileştirir ve stresinizi azaltır.
Çekirdek gücünü artırır.
Meditasyon yaptığınızda farkındalığınızı geliştirir.
Yoganın faydalarını say say bitiremem. Sadece birkaç örnek verdim. Yoga, sizi olduğunuz kişi haline getirir ve kendinize olan güveninizi geliştirerek daha doğru bir insan olmanızı sağlar.
Yoga ile kilo verebilirsiniz
Yoga vücut ağırlığınızı azaltabilir. Bunun için hangi yoga türünü seçtiğinize bağlı olarak birkaç yoga türü önerebilirim. Yoga hareketleri, kardiyo egzersizleri için de yararlıdır. Vinyasa yoga akışı, sadece bir saatlik seansta 550’den fazla kalori yakabilir. Yani günlük olarak 20 dakika yürümenize gerek olmadığı anlamına gelir, ama haftalık olarak kilo vermek için koşabilirsiniz.
Şimdi ana başlığımızda bahsetmiş olduğum en güzel yoga hareketleri nelermiş bakalım.
10- Amuda Duruş (ADHO MUKHA VRKSASANA)
Nasıl Yapılır:
Ayakta bölünmüş pozisyonunda, doğrudan omuz altında hasır üzerine avuç içi yerleştirin ve elleriniz arasındaki boşluğa bakın. Ayağınızı dizinizi hafifçe bükerek doğrudan kalçanızın altına koyun. Merkez bölgenizi devreye sokun ve kontrollü bir şekilde tekmeleyin, ayakta duran bacakla yönlendirmek için uyluğu yukarı ve kalça yuvasına doğru çekin. Kaldırılan bacağa düz bir şekilde ulaşın ve ayak parmaklarınızın arasından geçin. Ayak başparmağınız birbirine değecek ve topuklarınız hafifçe ayrılacak şekilde bacaklarınızı bir araya getirin.
12. Yay Duruşu (DHANURASANA)
Nasıl Yapılır:
Bir sfenks pozundan sağ kolunuzu öne doğru uzatın. Şimdi sol kolunuzu karşı tarafa doğru sürün ve dirseğinizin üzerine inin. Dirseğinizin omzunuzdan daha aşağıda olsun. Ayak parmaklarınızı sırtınıza doğru uzatırken bacaklarınızı yukarı ve içe doğru kıvırın. Sağ elinizle geriye uzanın ve sol ayağınızı tutun. Sol elinizle geriye doğru uzanın ve sağ ayak parmaklarınızı tutun. Göğsünüzü, başınızı ve omuzlarınızı yerden kaldırmaya yardımcı olmak için dizinizi kaldırırken sol ayağınızı sağ elinize vurun.
13. Turna Duruşu (BAKASANA)
Nasıl Yapılır:
Doğrudan omuz altında hasır üzerine iki elini yerleştirin. Orta parmaklar ileriye bakacak şekilde parmaklarınızı geniş açın. Pelvisi hafifçe yukarı kaldırın ve dirseklerinizi bükerken önkollarınızı orta hattınıza doğru döndürün. Koltuk altlarınızın yakınında, dizlerinizi trisepslerinize karşı hafifçe bastırın. Parmak uçlarınızın hemen ötesindeki mata doğru bakın. Omuz bıçaklarınızı geniş açın ve ağırlığınızı yavaşça ellerinize verin ve göbeği devreye sokun. Ayaklarınızı minderden kaldırmak için ağırlığınızı öne doğru kaydırmaya devam edin. Hamstringleri devreye sokmak için ayak parmaklarınızı doğrultun ve topuklarınızı kıçınıza doğru atın. Pozu tamamlamak için kollarınızı düzeltebilirsiniz.
14. Bölünmüş Poz (HANUMANASANA)
Nasıl Yapılır:
Gövde yukarı kayması ve doğrudan omuzlarının altına Parmak uçlarınızı yerleştirin. Ön ayağınızı esnetin ve dizinizi korumak için dörtlüsünüzü devreye sokun. Ön oturma kemiğiniz zeminle temas edene kadar arka dizinizi geriye ve ön topuğu öne doğru kaydırmaya başlayın. Yere değmiyorsa, onu desteklemek için bir blok , bir destek veya katlanmış bir battaniye alabilirsiniz. Arka bacağın iç uyluğunu yukarı yuvarlayarak kalçalarınızı mümkün olduğunca kare yapın. Omurgayı uzatmak için nefes alın ve kaburgalarınızı ve göbeğinizi içeri çekerek ön bacağınızı katlamak için nefes verin. Ekstra destek için ellerinizi yanlarınızda tutun. Ek bir meydan okuma için kollarınızı başınızın üzerine kaldırın.
15. Tek Bacaklı Kral Güvercin Duruşu (EKA PADA RAJAKAPOTASANA)
Nasıl Yapılır:
Bir bacağınızı yerden yukarı kaldırın ve dizinden bükün. Öne doğru kaydırın ve kaldırdığınız bacağınızı ellerinizin arkasındaki mindere getirin, kaval kemiğinizi vücudunuza dik bir şekilde yatırın. Bükülmüş dizinizi korumak için bileği esnetin. Arka ayak parmaklarınızı açın ve mindere indirin, arkadaki bacağınızın arkanızda düz bir çizgide olsun. Kalçalarınızı açın ve düz bacağınızı 90 derecelik bir açıyla bükün. Yavaşça gökyüzüne bakarken göğsü öne çekmek için kürek kemiklerinizi birbirine ve aşağı doğru örün. Kollarınızı yukarıya ve geriye doğru uzatın, boynunuzu uzatırken ayağınıza ulaşın. Kalça gerginliğini derinleştirmek için ayağınızı bırakın ve öne doğru katlayın, ellerinizi önünüzde gezdirin veya ön kollarınıza inin.
16. Önkol Boş Sırt Duruşu (PİNCHA MAYURASANA)
Nasıl Yapılır:
Bir pike şekle geliyor dizlerinizi bükün. Ayak parmaklarınızı doğrultun ve topuklarınızı aktif olarak kalçanıza doğru bastırın. Tüm önkol boyunca sıkıca bastırarak başınızı eğmeye başlayın. Başınızı ve göğsünüzü kolların arasından geçirin. Sırtınıza ve dizlerinize ters yönde uzanın, bir denge oluşturun, bir ayağınızı yere doğru uzatırken diğer ayağınızı kalçalarınızın üzerinde gezdirin.
17. Akrep Amuda (VRSCHİKASANA B)
Nasıl Yapılır:
Bacaklarınız bir arada olacak şekilde amuda kalkın. Düz bir bacağınızı başınızın üzerinde tutarken bir dizinizi bükün. Göğsünüzü düşürün ve aynı anda bükülmüş bacağınızın parmaklarını başınıza doğru kaydırırken mini bir arka bükülme oluşturmak için başınızı yukarı ve arkaya kaldırın. Şimdi düz bacağınızı bükün ve ayak parmaklarınızı birbirine değecek şekilde getirin. Başınızı yukarı kaldırmaya devam ederken iki parmağınızı da yere doğru uzatın.
18. Tek Bacaklı Karga Duruşu (EKA PADA BAKASANA)
Nasıl Yapılır:
Karga duruşundan (vinç benzeri, ancak dirsekler bükülü), ayak parmaklarınızı doğrultun ve topuklarınızı kalçanıza doğru çekerek hamstringlerinizi bir araya getirin. Göbeğinizi içeri çekin ve kürek kemiklerinizi genişçe açın. Sağ dizinizi göğsünüze doğru çekin. Sağ bacağınızı çapraz olarak gökyüzüne doğru uzatıp düzeltirken ağırlığınızı öne doğru kaydırmaya başlayın.
19. Uçan Güvercin Duruşu (EKA PADA GALAVASANA)
Nasıl Yapılır:
Ayakta dururken sağ bacağınızı kaldırın ve ayak bileğinizi sol dizinizin üzerinden dört şeklinde çaprazlayın. Sağ ayağı fleksiyonda tutun. Sol bacağınızı bükün ve ellerinizi minderin üzerine doğrudan omuzlarınızın altına yerleştirmek için aşağı indirin. Orta parmaklar ileriye bakacak şekilde parmaklarınızı geniş açın. Ağırlığınızı değiştirmeden, bükülmüş ayak sol kolunuzu sararak sağ kaval kemiğinizi trisepslerinizin üst kısmına bastırın. Parmak uçlarınızın hemen ötesindeki mindere bakın ve arka ayağın topunun üzerine yükselin. Çekirdeği sıkın, dirseklerinizi bükün ve öne doğru kaydırın. Enerjik olarak arka ayağı itin ve bacağınızı gökyüzüne doğru kaldırın, dengede tutarken ve tutarken düzeltin ve işaret edin.
Diğer Yoga Pozları İçin TIKLAYINIZ
Süper