Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13 °C
Yağmurlu

Ses ve Bast Ses Terapisi Nedir? 2023

07.03.2023
1.077
A+
A-
Ses ve Bast Ses Terapisi Nedir? 2023

Ses ve Bast Ses Terapisi Nedir?

Ses frekanslarının; bedensen ve ruhsal rahatsızlıklar üzerindeki iyileştirici etkisi binlerce yıl önceden keşfedilip, uygulanmıştır. Günümüzde ise faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış en önemli yöntemler arasındadır. Bir diğer tanımda ise Ses Terapisi, sağlığı ve esenliği iyileştirmek için derin öz-yansıtma teknikleriyle birlikte terapötik şekillerde çalınan ses, müzik ve uzman enstrümanları da kullanır.

Ses banyosunda; Gong, Tibet çanakları, Kristal kaseler, davul ve çeşitli enstrğmanlar kullanılarak oluşturulan ses frekansları ile katılımcının beyin dalgaları önce alfa sonra teta frekansına indirilir.

Uygulama sonrasında elde edilen başlıca sonuçlar aşağıda gösterilmiştir.

  • Vücudu ve zihni sakinleştirir.
  • Odaklanma gücünü artırır
  • Stres ve kaygı seviyelerini düşürür. Ruh halini yükseltir.
  • Bağışıklık sistemi ve sinir sistemi aktivitelerini düzenler.
  • Kan basıncını düzenler.
  • Enerji akışını ve çakraları dengeler.
  • Farkındalığı artırır.

 

BAST Ses Terapisi Yöntemi

BAST ses terapisi yöntemi, fizyolojiyi, nörolojiyi ve psikolojiyi etkilediği gösterilen, dikkatlice düşünülmüş terapötik ses tekniklerini bir tür yansıtıcı sorgulama (bir tür sorgulama) ile birleştirir. Bu yaklaşımın sağlık ve esenliği iyileştirmede çok etkili olduğu gösterilmiştir.

BAST ses terapisi yöntemi, bir danışanın kişisel ‘bütünleşme’ süreci hakkında fikir edinmesini sağlamak için yansıtma tekniklerini de kullanır.

 

Düğer Yoga Bölümleri İçin TIKLAYINIZ

Ses ve Bast Ses Terapisi Nedir?

Ses ve Bast Ses Terapisi Nedir?

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Seçkin Karadeniz dedi ki:

    Bu bilgilerle ufkumuzu açıyorsun teşekkür ederim azizim…

    1. Okuokubil dedi ki:

      Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için Aziz dostum