Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Az Bulutlu

Aloe Vera Jeli İle Diğer Yağların Karışımı İle Gelen Faydalar

01.03.2023
1.008
A+
A-
Aloe Vera Jeli İle Diğer Yağların Karışımı İle Gelen Faydalar

Aloe Vera Jeli İle Diğer Yağların Karışımı İle Gelen Faydalar

Yaz aylarında kum ve güneş keyfinden sonra oluşan yanıklardan kurtulmaya ihtiyacınız varsa muhtemelen aloe kullanmışsınızdır, peki Aloe Vera jeli ile diğer yağların karıştırılmasıyla oluşan kremin faydalarını biiyor musunuz? Aloe son derece çok yönlüdür ve akne tedavisi ve nemlendirici olarak kullanılabilirsiniz. Aloe’yi daha da etkili hale getirmek istiyorsanız, onu kozmetik ve uçucu yağlarla kolayca karıştırabilirsiniz. Her yağın kendine has özellikleri ve kullanımları vardır, ancak cildinizi ve saçınızı sağlıklı tutmak için deneyebileceğiniz en basit kombinasyonlardan birkaçını sizin için seçtim.

Aloe Vera Jeli İle Diğer Yağların Karışımı İle Gelen Faydalar

Aloe Vera Jeli İle Diğer Yağların Karışımı İle Gelen Faydalar

Önemli Bilgiler

  • Kondisyonlama ve nemlendirme için aloe ve hindistan cevizi yağını karıştırın. Yaşlanmayı geciktirmek için jojoba yağı veya hint yağı kullanın.
  • Aloe vera jelini zeytinyağıyla karıştırarak böcek kovucu yapın.
  • Koyu lekeleri aloe ve çay ağacı yağı ile hafifletin. Veya sivilceleri aloe ve fesleğen yağıyla tedavi edin.
  • Günlük saç kremi için nane yağı ve aloe kullanın.

1-Ev yapımı bir bakım maskesi için aloe ve hindistan cevizi yağını karıştırın

2 yemek kaşığı (30 ml) aloe vera jeli ile 2 yemek kaşığı (30 ml) hindistancevizi yağını karıştırın. Kullanmak istediğinizde, önce normalde yaptığınız gibi saçınızı yıkayın. Ardından aloe ve hindistancevizi yağını saç derinize masaj yapın ve saçınızın uçlarına doğru uygulayın. Saç kremini durulamadan önce 30 dakika saçınızda tutun.

  • Saç maskesini haftada iki defaya kadar kullanın.
  • Hindistan cevizi yağı zaten kuru veya kıvırcık saçları nemlendirmek için güzel sonuçlar veriyor ve aloe eklemek sadece daha etkili olmasını sağlayacaktır.
  • Ayrıca 1 yemek kaşığı (15 ml) hint yağı, birkaç damla E vitamini yağı veya çay ağacı veya lavanta gibi en sevdiğiniz uçucu yağdan birkaç damla ekleyebilirsiniz. 

    Aloe Vera Jeli İle Diğer Yağların Karışımı İle Gelen Faydalar

    Aloe Vera Jeli İle Diğer Yağların Karışımı İle Gelen Faydalar

2-Yüzünüzü aloe ve jojoba yağı ile nemlendirin.

1 yemek kaşığı (15 ml) aloe jeli ve 1 yemek kaşığı (15 ml) jojoba yağını damlalıklı küçük bir şişeye dökün. Kapağı vidalayın ve malzemeleri iyice birleştirmek için şişenizi sallayın. Yüzünüzü yıkayıp kuruladıktan sonra elinize birkaç damla alıp aloe ve yağı doğrudan cildinize sürün.

  • Aloe günde iki kez kullanırsanız akne tedavisine de yardımcı olacaktır.
  • Jojoba yağı zaten birçok nemlendiricide bulunur ve bir anti-inflamatuar görevi görür, bu nedenle cildinizi yatıştırmaya gerçekten yardımcı olur.[6]
  • Nemlendiricinize hoş bir koku vermek için yaklaşık 6 damla sığla esansiyel yağı eklemeyi deneyebiirsiniz.

3-Tıraş jeli olarak hindistancevizi yağı ve aloe kullanın.

Hindistan cevizi yağı cildinizi normal olarak nemlendirir ve ayriyeten aloe eklenmesi, tıraş bıçağı yanığını veya tahrişini önlemeye yardımcı olabilir. 1 ⁄ 4 fincan (59 ml) hindistancevizi yağını ocakta eritin ve 1 ⁄ 4 fincan (59 ml) saf aloe vera jeli ile karıştırın. Tıraş olmaya hazır olduğunuzda, sadece biraz jel alın ve cildinize ince bir tabaka sürün. Tıraş olmaya başlamadan önce birkaç dakika bekletin.

  • Ev yapımı tıraş jelinizi plastik bir kapta oda sıcaklığında 2 aya kadar saklayabilirsiniz.
  • Hindistan cevizi yağınız sertleşir veya ayrışırsa, kabın üzerine bir kapak koyun ve tekrar ısınması için sıcak suyun altında tutun.

4-Aloe ve zeytinyağı ile böcek kovucu oluşturun.

Bazı araştırmalar, cildinize uygulanan aloe vera ve zeytinyağının sivrisinekleri caydırdığını göstermiştir. Yaklaşık 0,84 bardak (200 ml) zeytinyağını 3 yemek kaşığı (44 ml) aloe vera jeli ile birleştirin. Malzemeleri elle karıştırabilir veya bir blender kullanabilirsiniz. Isırılmamak için dışarı çıkarken karışımı cildinize sürün.

  • Nadiren de olsa, aloe nedeniyle cildinizde tahriş olabilir. Bunu yaparsanız aloe miktarını 2 yemek kaşığına (30 ml) düşürün. 

    Aloe Vera Jeli İle Diğer Yağların Karışımı İle Gelen Faydalar

    Aloe Vera Jeli İle Diğer Yağların Karışımı İle Gelen Faydalar

 

5-Günlük saç nemlendiricisi için nane yağını aloe jeli ile karıştırın.

1 büyük aloe vera yaprağından jeli alın ve 1 bardak (240 ml) su ve 3-4 damla nane yağı ile bir karıştırıcıya ekleyin. Malzemeleri birlikte karıştırın ve karışımı bir sprey şişesine süzün. Saçınızın yumuşak kalmasına yardımcı olmak için sabah ve akşam saçınıza püskürtün.

  • Aloe’nin bozulmaması için karışımı 1-2 hafta kadar buzdolabında saklayın.
  • Bazı araştırmalar, nane yağının saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir, bu nedenle onu bir nemlendiriciye karıştırmak isterseniz mükemmel şekilde çalışır.

 

Diğer Paratik İmalat Bilgiler Bölümü İçin TIKLAYINIZ

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.