Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Hafif Yağmurlu

Ege’de Yine Yunan Provokasyonu Taciz Ateşi

10.09.2022
1.172
A+
A-
Ege’de Yine Yunan Provokasyonu Taciz Ateşi

Ege’de Yine Yunan Provokasyonu Taciz Ateşi

Bozcaada’nın 11 deniz mili güneybatısında uluslararası sularda (Gemi yetkilisinin söylemesine göre Türk karasularında) Komoros bayraklı Ro-Ro gemisine 2 Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından taciz ateşi açıldı.

Gemi yetkilisi Yunan sahil Güvenlik botlarının kendilerini takip ederek durmaları için ikaz ettiklerini, bunun üzerine kaptan telsiz temasına geçerek konumunun nerede olduğunu öğrenmek istemiş ve kendisine Türk Karasularında olduğu bildirilmiş. Gemiyi yaklaşık yarım saat boyunca Türk karasularında takip ederek otomatik silahlarla havaya ateş etmiş bir sonraki ateşi kasti olarak kaptan köşkünü hedef alarak ateş etmiştir.

Ama en ilginç olan gemideki görevlileri görünce silahlarını üzerlerine doğrultuyorlarmış. Demek ki hedef alıp insanlara ateş edeceklerdi. Şimdi bu tacizin hesabının sorulması gerekiyor. Bu iki Yunan botunun tüm kayıtlarda görüntüleri var, bot numarası da var. Açık bir tehdit, hukuk, tanımamazlık ve korsanlık var. Yunanistan’ın bu tavrı üzerine artık çok ciddi bir durumla karşı karşıyadır. Bence bu kurşun Türkiye Cumhuriyet’ine atılmıştır.

Diğer Köşe Yazarı Konuları İçin TIKLAYINIZ

 

Ege’de Yine Yunan Provokasyonu Taciz Ateşi

Ege’de Yine Yunan Provokasyonu Taciz Ateşi

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.