Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Masumları Fırsatçı Çakallara Yem Etmeyiz!

16.05.2022
1.402
A+
A-
Masumları Fırsatçı Çakallara Yem Etmeyiz!

Masumları Fırsatçı Çakallara Yem Etmeyiz!

Kalemi güçlü çok değerli bir kardeşimizin duygu ve düşüncelerini anlatan seveceğinizi umduğum ve hayatımızın gerçeklerini yansıtan makalesini sizlerle paylaşıyorum. Amaç sadece özgürce yaşanan gerçekleri kaleme almak yüce devletimizden bir halk olarak fırsatçılara aman vermemesini ve sonunda toplumun kazanacağı adımları atmasını arzu etmektir.

Şuan icinde bulunduğumuz süreç cok can sıkıcı, bir yandan multeci sorunu bir yandan artan fahiş kira ve ev fiyatları, bu ikisi arasında paralel bir bağ olabilir mi?Bizler tarih boyu hoşgörü ,nezaket ve adalet timsali olmus ecdadın torunlariyiz.gayrimuslim tebaanın örfüne, âdetine,dinine karışmamış özgürce yaşamasına olanak sağlamışız. Tabiki bize sığınan hiçbir toplumu sahipsiz bırakmayacağız.Tabiki Tanrı misafiridir,bize sığınan mültecileri koruyacağız. Mazluma kucak açtık,biz ensar olmayıda muhacir olmayida iyi biliriz. Peki bu Afrika dan gelenlerde mi sığınmacı? Ya İran’dan gelenler? Afganistan, Pakistan, Ukrayna, Rusya diye uzar gider.. Ortada bir yara var biz o yarayı surekli kaşımak istemiyoruz, devletin mutlaka izleme mekanizması farklıdır. Onun farkındayız ama burada çıkıp vatandaşa anlaşılır bir dil ile bilgi verilmelidir. Bıçak kemiğe dayandı, çeşitli provokasyonlar ve kışkırtmalar yaşanan şu günlerde, devlet kısa sürede bu sorunu çözüme ulaştırmalıdır.

Devletin bu noktada mutlaka bir planlaması vardır, ama vatandaşın dayanacak gücü varmıdır bilemiyorum. Peki bunları neden anlattım, konuyu nereye bağlayacağım? 500 bin dolara verilen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı var! Biz asil bir milletiz, ecdadımız bu topraklari kanları ile sulayıp bize emanet etmişler. Diger taraftan bakıyoruz ,savaştan kaçan münferit toplulukların gelip de benim ülkem den toprak satın alması ev satın alması zoruma gidiyor!Benim gariban vatandaşım bunların yüzünden ev bulamıyor. Evlenecek, düğün yapacak gençlerin hayallerini çaldınız, kiracı da oturanların umutlarını aldınız.,içimizde bunlara çanak tutan hainler var, herzaman oldugu gibi depremde de yangında da, sel felaketinde bu işi ranta dökenler var! Evet fırsatçılar söylüyorum, sizler hainsiniz!

Sizler kahpesiniz! Sizler bu ülkede, yüzüne tükürülecek yüz karasısınız! Bu ülkenin bir evladı olarak benim zoruma gidiyor. Bir yabancı gelecek 300 – 400 bin dolara istediği yeri alacak, benim Ahmet abim, Mehmet abim kara kara düşünecek başını sokacak bir ev bulabilmek için.. Sayın reisi cumhurumuzun açıklamasının akabinde, daha konuşması bitmeden ev fiyatları arttı. Bir yerden yapmaya çalıştıkça maalesef bir yerler yıkılıyor. Ama biz herzaman Devletimize güveniyoruz, bu fırsatcilara göz yummayacak. Bu sorunun takipçisi olup üstesinden geleceğine inanıyorum.

Dedigim gibi biz ensar olmasını da muhacir olmasını da kutlu nebi den öğrendik. Misafirin başımızın üstünde yeri vardır.. ama burada kabuk bağladıkca kaşınarak kanatılan bir yara var. Algı lara, provakasyon lara gelmeyelim.,Dikkat edelim. Devlet herşeyi kayıt eder, elbette devlete güvenimiz tamdır..
Buradan Sayın devlet yetkililerinden ricamız biran önce kontrolsüz multeci akını önlenmelidir, çünkü kontrolsüz göç istila demektir.

Kalın sağlıcakla..

Köşe Yazarı: Hacı Ömer Akdede

Diğer Köşe Yazarı Konuları İçin TIKLAYINIZ

 

Masumları Fırsatçı Çakallara Yem Etmeyiz!

Masumları Fırsatçı Çakallara Yem Etmeyiz!

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Mesut dedi ki:

    👏👏👏yüreğine sağlık kardeşim çok güzel bir yazı olmus

    1. Okuokubil dedi ki:

      Teşekkürler