Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Ukrayna’da Rus Savaşı Türkiye’de Yağ Savaşı

05.03.2022
1.308
A+
A-
Ukrayna’da Rus Savaşı Türkiye’de Yağ Savaşı

Ukrayna’da Rus Savaşı Türkiye’de Yağ Savaşı

Ben yazar, gazeteci falan değilim. Bugün gelen telefonların, sokakta konuşulan lafların haddi hesabı inanın yoktu. Aman savaş çıkacakmış markete koşun yağ alın, un alın diye milleti galeyana getirenler kimlerdir ve bu işi nasıl yaparak organize olmaktadırlar mutlaka bilen birileri vardır.

Telaşla telefonumdan haberlere tıklıyorum, bir yandan da tv açıyorum yok, hiçbir yerde bir haber yok yani savaş var biliyoruz ama Türkiye ile ne alakası var anlamaya çalışıyorum. Sonunda olayın nasıl olduğunu anladım.

Meğer bitkisel yağ sanayicileri derneği, ayçiçek yağı yüklü 15-16 geminin limandan çıkışına Rusya’nın izin vermediğini açıklamış ve bizimkiler kulaktan kulağa telefonlardan mesajlara, olmadı WhatsApp ile bir birlerine bir anda haberleşerek market ve bakkallara koşmuşlar her yeri talan etmişler raflarda bir şişe bile yağ kalmamış.

Acaba diyorum bunların hepsi bir oyun mu? Stok bitirme yani zamlardan önce sakladıkları tüm ürünleri fahiş fiyatla hepsini bitirmiş oldular. Teşekkür ederim bütün marketleri talan edenlere. Edin kapışın lafa gelince aldığımız maaş yetmiyor ülkede %100 enflasyon var nasıl alışveriş yapalım diyenler 2 hatta 3 adet 5litrelik yağları nasıl alıyorlar herkes görsün.

Konu içinde geçen tüm duygu ve düşüncelerim marketleri talan edipte pahalılığa destek olanlar içindir. Hiç kimse üstüne alınmasın. Yani bugünkü talancılar 15 TEMMUZ gecesi ATM önlerinde kuyruk oluşturanların ta kendileri mi? Acaba Sadece düşünüyorum.

Diğer Köşe Yazıları İçin TIKLAYINIZ

 

Ukrayna’da Rus Savaşı Türkiye’de Yağ Savaşı

Ukrayna’da Rus Savaşı Türkiye’de Yağ Savaşı

 

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Funeral dedi ki:

    Olsun, yağ da kullanmasın millet çok yaşa reis RTE