Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Hafif Yağmurlu

Rusya Zaporijya Nükleer Santralini Vurdu

04.03.2022
1.289
A+
A-
Rusya Zaporijya Nükleer Santralini Vurdu

Rusya Zaporijya Nükleer Santralini Vurdu

Rusya ordusu Ukrayna’daki en kritik noktalardan olan Zaporijya nükleer santralinde kontrolü ele almak için Ukrayna ordusu ile çatışmaya devam ediyor. Ukrayna’nın Zaporoji Bölgesi’ndeki Energodar kentine bulunan Zaporijya nükleer santrali çevreleyen Rus askerleri ile santrali koruyan Ukrayna ordusu arasında çatışma çıktı. Hala süren çatışmalar sırasında her 2 taraf da roketler ve ağır silahlar kullandı. Çatışmalar sırasında santralin bazı bölümlerinde yangın çıktığı öğrenilirken santral itfaiyesi tarafından yangınların büyümemesi için çalışma başlatıldığı aktarıldı. Bir taraftan da hem Ukrayna hem de Rus askerleri arasında da çatışmalar devam ediyor.

Çernobil’de kontrolü ele alan Rusya bu santralde de kontrolü ele almak isterken 6 nükleer reaktörün bulunduğu termik santralde yaşananlar tüm Avrupa ve dünyayı tedirgin ediyor. Rusya ve Ukrayna askerlerinn santraldeki çatışalarını milyonlarca kişi yakından takip ediyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba yaptığı açıklamada, “Rus ordusu Zaporijya nükleer santraline her yönden ateş açıyor. Eğer bir patlama olursa Çernobil’in 10 katı büyüklüğünde bir faciaya neden olur” dedi.

Yangın saatler sonra söndürüldü.

Rus ordusunun Ukrayna’nın Energodar kentindeki Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırısı sonucu çıkan yangın saatler sonra söndürüldü.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları şiddetini arttırıyor. Rus ordusunun gece saatlerinde Energodar kentindeki Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırmasının ardından büyük paniğe yol açan yangın, yerel saatle 06.20 civarında söndürüldü. Ukrayna Acil Durum Servisi tarafından yapılan açıklamada, reaktör alanlarını etkilemeyen, 5 katlı bir eğitim binasında çıkan yangında can kaybı yaşanmadığı duyuruldu. Energodar Belediye Başkanı Dmytro Orlov da nükleer santraldeki çatışmaların durduğunu açıkladı.

Zaporijya Nükleer Santrali Basın Servisi’nden açıklama geldi

Rusya’nın Zaporijya nükleer santraline saldırısından sonra çıkan yangınla ilgili yapılan açıklamada şu an radyasyon seviyesinin normal değerde olduğu duyuruldu.

Rusya’nın Energodar kentindeki Zaporoji nükleer santralini ele geçirme saldırısı sırasında santralde yangın çıktı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı bölgede radyasyon seviyesinde artış gözlemlendiğini duyururken nükleer santralin basın sözcüsü Andriy Tuz, Ukraine 24 kanalına bağlanarak radyasyon seviyesinin normal değerde olduğunu duyurdu.

Öte yandan yangının çıktığı noktanın idari bina olduğu öğrenildi. Santralde çatışmalar hala sürerken yangın da büyümeye devam ediyor.

 

Diğer haber Bölümleri İçin TIKLAYINIZ

 

Kaynak: İHA

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.