Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Rusya ve Ukrayna’daki Savaştan Son Haberler

25.02.2022
1.252
A+
A-
Rusya ve Ukrayna’daki Savaştan Son Haberler

Rusya ve Ukrayna’daki Savaştan Son Haberler

Rus kuvvetleri Kiev’e doğru ilerliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bir gün sonra, Rusya Savunma Bakanlığı kuvvetlerinin 11 hava sahası, bir helikopter ve dört insansız hava aracı da dahil olmak üzere 70’den fazla askeri hedefi imha ettiğini söyledi. Rus kuvvetleri ayrıca 1986 nükleer felaketinin yaşandığı Kiev’in kuzeyindeki Çernobil’deki eski nükleer santrali de ele geçirdi. Kiev, Harkov ve başka yerlerde patlamalar olduğu bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, kısa bir video adresinde şu ana kadar en az 137 Ukraynalının öldürüldüğünü söyledi. Rus sabotajcıların başkent Kiev’e girdiğini de sözlerine ekledi. Ülkenin askeri yardım almayacağından korktuğunu söyledi. Başkan Biden, ABD kuvvetlerinin Ukrayna’da savaşmayacağını, ancak savunmayı desteklemek için Almanya ve NATO’nun doğu kanadına ek birlikler konuşlandırılacağını söyledi.

Binlerce Ukraynalı sivil, Kiev dışında kilometrelerce uzakta aile üyeleri, evcil hayvanlar ve kişisel eşyalarla dolu otobüs ve arabalarla ülkenin şehirlerinden kaçtı. Trafikte mahsur kalan Chernihiv sakini Anna, The Times muhabirlerine konuşurken gözyaşlarını sildi. “Üzgünüm, çocuklarım için korkuyorum” dedi.
İşte işgalin en son haritaları ve en son güncellemeler.

Amaçlar: Zelensky, kendisini Rus kuvvetleri için “1 numaralı hedef” olarak tanımladı, ardından ailesi geldi, ancak başkentte kalacağına söz verdi. Kiev vatandaşlarından dikkatli olmalarını ve sıkıyönetim kurallarına uymalarını istiyorum” dedi. Rusya’nın yalnızca askeri hedefleri vurduğuna dair iddialarına itiraz etti.
Savaş vakası: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, günler içinde ikinci kez Ukrayna’daki hedefleri hakkında Ruslara seslendi. Çatışmayı bir bütün olarak Batı’ya karşı yürütülen bir çatışma olarak tasvir etti ve Batı’nın Ukrayna’yı Rusya’yı işgal etmek ve yok etmek için bir sıçrama tahtası olarak kullanmak istediğini savundu.

Rusya ve Ukrayna'daki savaştan son haberler

Başkan Biden Perşembe günü yeni yaptırımlar açıkladı.

‘Putin bu savaşı seçti’

Putin’i bir “parya”ya dönüştürme sözü veren Biden, dün Rusya’nın en büyük bankalarını ve bazı oligarklarını küresel finans sisteminin çoğundan kesmeyi ve ülkenin savunması, havacılık ve uzay için kritik olan Amerikan teknolojisini ithal etmesini önlemeyi amaçlayan yeni sert yaptırımlar duyurdu. ve denizcilik endüstrileri.

Paketin, Putin’in Ukrayna’yı kapsamlı bir şekilde işgal etmesiyle ilgili endişelerin şimdiden oluşmaya başladığı Rusya’daki şirketler ve haneler arasında dalgalanması bekleniyor. Bu, Rusya’ya uygulanan Amerikan yaptırımlarının bu hafta ikinci turuydu. Rusya’nın borsası dün yüzde 30’dan fazla düştü ve büyük miktarda serveti sildi.
Analistler, finans devlerine yönelik yaptırımların Rusya ekonomisinde ani aksamalara neden olacağını ancak uzun vadede yönetilebilir olduğunu söyledi. Öte yandan teknoloji kısıtlamaları, bazı Rus endüstrilerinin ayak uydurma kabiliyetini sekteye uğratabilir. Onlara AB’den gelen bir yaptırım fırtınası eşlik etti. İngiltere ve diğer ülkeler gibi.

Beyaz Saray’ın Doğu Odası’ndan yaptığı açıklamada Biden, “Putin bu savaşı seçti ve şimdi sonuçlarına o ve ülkesi katlanacak” dedi. Bu, hem hemen hem de zaman içinde Rus ekonomisine ciddi maliyetler getirecek” dedi.
Etkileri: Petrol fiyatı bir noktada varil başına 105 doların üzerine çıktı, Avrupa doğal gaz vadeli işlemleri yüzde 50’den fazla yükseldi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali piyasa kargaşasını genişlettiği için dün küresel hisse senedi endeksleri düştü.

Rakamlarla: Rusya’nın büyük bir egemen servet fonu var ve 631 milyar dolarlık döviz rezervi biriktirdi, bu da dünyanın dördüncü en büyük rezervi. Bazı analistler, makroekonomik istikrarını bozmanın tek yolunun merkez bankasına yaptırım uygulamak ve enerji ihracatına İran tarzı bir ambargo getirmek olduğunu öne sürdüler.

Ruslar Putin’in yeni yüzünü görüyor

Putin, 22 yıllık yönetiminin büyük bir bölümünde kendisini, Rusya’yı tehlikeli sığlıklardan geçme riskini akıllıca yöneten bir lider olarak sundu. Ancak Ukrayna’ya saldırısı, Ruslara onu tamamen farklı bir lider olarak gösterdi: yönettiği nükleer süper gücü, öngörülebilir bir sonucu olmayan bir savaşa sürükleyen biri.
Ruslar, yerel saatle sabah 6’dan önce yayınlanan ulusa hitaben yaptığı konuşmada Putin’in tüm siyasi çizgilerden Rusların sık sık “kardeş milletleri” olarak adlandırdıkları ülkeye karşı tam ölçekli bir saldırı emri verdiğini öğrendikten sonra şok içinde uyandılar. devlet haber medyası işgali bir savaş değil, doğu Ukrayna ile sınırlı bir “özel askeri operasyon” olarak nitelendirdi.

Analistlerin, Putin’in Ukrayna çevresinde son aylarda yaptığı askeri yığılmayı ezici bir çoğunlukla ayrıntılı ve zekice bir blöf olarak nitelendirdiği Moskova’nın dış politika kuruluşunda, dün birçoğu liderlerini anıtsal bir şekilde yanlış değerlendirdiklerini itiraf etti. Anonimlik konusunda ısrar eden bir analist, “İnandığımız her şeyin yanlış olduğu ortaya çıktı” dedi.

Sonuçlar: Rusya borsası yüzde 35 düştü

 

Diğer Haber Bölümleri İçin TIKLAYINIZ

 

Rusya ve Ukrayna'daki savaştan son haberler

Rusya ve Ukrayna’daki savaştan son haberler

Kaynak: New York Times

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.