Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Dünyanın En Çirkin Balığı: Damla Balığı

08.01.2022
1.273
A+
A-
Dünyanın En Çirkin Balığı: Damla Balığı

Dünyanın En Çirkin Balığı: Damla Balığı

Dünyanın en çirkin hayvanı ve balığı olarak adlandırılan bu deniz canlısı denizin 900 metre kadar altında yaşamaktadır. Bazı sebeplerden ötürü denizin 200 metre altına kadar gelen damla balığı, balıkçıların ağına takılarak ölmekte ve bu durum bu balığın neslinin tükenmesine sebep olmaktadır. Bundan kaynaklı olarak çirkin hayvanları koruma derneği kurulmuş ve damla balığı bu derneğin maskotu olarak seçilmiştir.

Damla balığı insan tüketimi açısından sakıncalı bir balıktır. Balığın dış yüzeyi pürüzsüz ve kaygandır. Denizin oldukça derinliklerinde yaşadığından avlanmaya uygun bir tür değildir. Aynı zamanda damla balığı denizin derinliklerinde yaşadığından her türlü canlıyla beslenebilmektedir. Yalnızca canlı değil herhangi bir atık ile de beslenebilmektedir. Bunun sebebi ise midelerinde oldukça güçlü asit enzimleri bulunmasıdır. Damla balığının dişleri olmadığından bir nesne veya canlıyı direkt yutmakta ve o şekilde sindirmektedir.

Damla balıklarından dişi olanlar erkek olanlara göre daha uzudur. Bu balıklar derin sularda ve basınçlı ortamda yaşadığından su yüzeyine çıktıklarında renkleri değişmektedir.

Diğer Hayvanlar Alemi Bölümü İçin TIKLAYINIZ

 

Dünyanın En Çirkin Balığı: Damla Balığı

Dünyanın En Çirkin Balığı: Damla Balığı

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.