Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

3D Hologram Teknolojisi Nedir? Geleceğin Teknolojisi

24.01.2022
1.327
A+
A-
3D Hologram Teknolojisi Nedir? Geleceğin Teknolojisi

3D Hologram Teknolojisi Nedir? Geleceğin Teknolojisi

Bugün sizlere geleceğin teknolojisinden bahsedeceğim. Zaman Zaman Teknolojinin değiştiğini ve Bazı Yeni teknolojilerin tanıtıldığını gazete, radyo ve televizyonlardan dinliyor görüyoruz.

Bugün 3D Hologram Teknolojisinden bahsetmek istiyorum. Bu teknoloji, siyasetçiler tarafından aynı anda farklı şehirlerde mitinglerini yürütmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu teknoloji bunu yapabiliyor. Peki 3D Hologram Teknolojisi Nedir diye kendimize soruyor muyuz? Nasıl çalıştığını biliyor muyuz.

Stark Yah Hakkında Bildiğiniz Her Şey The Iron Man Filminin Aktörü. Demir Adam’da Tony Stark , başka biriyle iletişim kurmak ve Takımını kontrol etmek için filmin bütününde 3D hologram teknolojisini her yerde kullanmıştır. Çok iyi görünüyor ve tek istediğimiz bu 3D Hologram Teknolojisini Gerçek Hayatımızda en az bir kez kullanmak. Burada sizlere bu teknolojinin nasıl çalıştığına dair bilgiler vereceğim.

 

3D Hologram Nasıl Çalışır?

Bu teknikte 3D ve Hologram olmak üzere iki teknolojinin birleşimi bulunuyor. Bu iki süper tekniğin bir kombinasyonu olduğunda, 3D Hologram Teknolojisi Oluşur, yani hileli prosedür gibi.

Son zamanlarda filmlerle sınırlı olan bu teknoloji, artık gerçeğe dönüşmüş ve ilk Dönemlerin de hızla ilerleme kaydetmiştir. Seçim konuşması, film tanıtımı veya röportaj olsun, bu teknik dünyanın her yerinde başarıyla kullanıldı. Bu teknik sayesinde dünyanın her yerinden canlı sohbet yani yüz yüze etkileşim yapabiliyoruz.

 

3D Hologram Teknolojisi

3D Hologram Teknolojisi

 

Orijinal haliyle birkaç saniye içinde bir yerden başka bir yere götürülebilen teleportu mutlaka biliyor yada duymuşsunuzdur. Yine de, bu teknik teleporttan biraz uzakta. Işınlanma ve 3D hologram arasındaki fark, bazı bilgisayarlarda kullanılmasıdır. Kesilmiş veya kopyalanmış gibidir, metin kesilmiş gibi ve sonra yerinden kaldırılır ve yapıştırdığımız diğer yerden gider.

Işınlamada, herhangi bir fiziksel nesne veya insan vücudu bir yerden başka bir yere tamamen kaldırılır. Ve 3D hologram tekniği, bilgisayarın bir kopyası gibi çalışır. Herhangi bir nesnenin veya insan vücudunun hazırlanan ve aynı anda birkaç yerde gösterilebilen sanal bir 3D görüntüsüdür. Böyle bir selef olan Narendra Modi, seçim kampanyasını da başarılı olan bu teknikle yürütmüştü.

3D Hologramın Arkasındaki Teknoloji Nedir?

Üç boyutlu bir holografi tekniğinde, projektör aracılığıyla fırlatılan veya yapılan şeffaf renkli bir ışık kullanılmaktadır. Bu teknikte insandan veya herhangi bir nesneden yayılan ışık video kamera ile kayıt altına alınır ve video kaydedilir. 3D projektör resmi oynattığında, tam olarak gerçek görünür, bu da amacın önde olduğu anlamına geliyor. Bu resim ve video, gerçek kişinin önünde olduğunuz gibi görünüyor

Bu 3 boyutlu hologram teknolojisi alanında pek çok araştırma yapılmıştır ve hala yapılmaktadır. Bu Teknoloji, akıllı telefonların geleceğinde, insan vücudundaki kırılmayı kontrol etmek veya tarama, ultrason ve daha pek çok şey için 3D hologram X-ray gibi sağlıkla ilgili hizmetlerde de kullanılabilir.

3D hologram teknolojisi televizyon alanında kullanılabilir, muhtemelen devrim niteliğinde olacaktır. Bir çağrı hologramı ekranı kullanılabilir. Gelecekte 3 boyutlu hologramlı telefonlar ve bilgisayarlar da önünüze çıkabilir. Teknolojinin ne zaman geliştirileceğini zaman gösterecek.

Diğer Teknoloji Haberleri İçin TIKLAYINIZ

 

3D Hologram Teknolojisi

3D Hologram Teknolojisi

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.