Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Doların Yükselttiği Roket Fiyatlar Neden İnmiyor

29.12.2021
1.591
A+
A-
Doların Yükselttiği Roket Fiyatlar Neden İnmiyor

Doların Yükselttiği Roket Fiyatlar Neden İnmiyor

20 Aralık 2021 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı millete seslenişinde pür dikkat ne konuşacak diye merakla bekleniyordu. Evet hani diyorlardı ya Erdoğan konuştukça dolar çıkıyor diye, hani ne oldu? Erdoğan konuştu, dolar tepetaklak aşağıya doğru hızla çakıldı. Peki bir gün önce neler gördük? Evini arabasını satan dolar almış. Almasaydın kardeşim ! 18tl den 24tl çıkacak diye dedikodulara kanıp bu sahtekarlara inanmasaydın. Şimdi kim ne kaybetmiş, kim ne kazanmış onun tartışmasını yapmayacağım. Hepimiz kaybettik.

Yaklaşık bir aydır dolar kuru yukarı çıkıyor diye tüm marketler roket hızı ile zam yaptılar. Benzin, gaz, mazot dahil her şeye göz açıp kapanıncaya kadar yağmur gibi zam geldi. Cebimizdeki paramız %50 uçtu gitti. Yumurtanın ve tuvalet kağıdının fiyatını konuşur olduk. Sabah kahvaltısında tost yiyenler bir kaşar peynirin %70’lere varan fiyat değişimine şahit oldular.

Kiralara zam, makarnaya zam, yumurtaya zam, yufkaya zam, peynire zam, zeytine zam, yoğurta zam, kaşar peynirine zam, nohuta zam, una zam, ete zam, ekmeğe zam, suya zam, yağa zam, yola zam, zam da zam… Peki ne oldu o konuştukça dolar yükseliyor diye zırvalayanlar 20 Aralık 2021 gecesi Erdoğan konuştu, dolar neden yükselmedi de düştü kardeşim.

Bu milletin yakasından düşün. Bu milleti rahat bırakın. Geçmişin hakikatlerini ah keşke ama keşke bir hukuk ve bu yolu bilen insanlar bir gün televizyon kanalında sabaha kadar oturum yapsalar da tek tek anlatsalar.

Şimdi benim asıl geleceğim nokta şu; Marketler indirim yapmıyor. Kaşar peyniri 39.90tl iken şu an aynı markette hala 59.90tl ve bunların bir üstleri 120tl ye kadar çıkıyor. Hani nerede indirim? İnsanlara indirim yaptık diye yemleme ürünleri gösterip asıl temel ihtiyacı olan ürünlerin fiyatlarını hala aynı fahiş fiyatta satmaktadırlar.

Kimseye alışveriş yapmayın diyemeyiz. Ben dahil alışverişimizi yapıyoruz evet bunu diyemeyiz, bunu yapamayız. Alışveriş yapacağız normal yaşantımıza devam edeceğiz. Amaaaa bunlara indirimi yaptıracak olan bizim asıl devletimizdir.

Diğer Dolar Hakkındaki Düşüncelerim İçin TIKLAYIN

 

Doların Yükselttiği Roket Fiyatlar Neden İnmiyor

Doların Yükselttiği Roket Fiyatlar Neden İnmiyor

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 14 YORUM
  1. Erkan Vural dedi ki:

    Dolar çıktı zam, düştü zam Allah sonumuzu hayır etsin inşallah

    1. Okuokubil dedi ki:

      İnşallah dualarımız bu yönde

  2. Pin dedi ki:

    Bu sorunun cevabını merakla bekliyoruz…

    1. Okuokubil dedi ki:

      hep beraber bekliyoruz

  3. Eren dedi ki:

    İnşallah bir an önce düzelir

    1. Okuokubil dedi ki:

      İnşallah düzelmesi için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.

  4. Özkan dedi ki:

    Dolar 17 ₺ iken arabasını satıp yalvararak 20 ₺ ye dolar alanların elinde patladı ayrıca dolar çıktı diye fiyatları güncelleyen her sektör nedense dolar düşünce oralı olmuyor herkes sosyal medyada vatan sever lafa geldimi 3-5 fazla kazanacağım diye elde avuçta ne var dolara bağlıyor

    1. Okuokubil dedi ki:

      Aynen kardeşim. Bu millet daha kötü günleri imanı ile atlattı. İnşallah bugünlerde geçecek

  5. Savaş dedi ki:

    Hakkımızda hayırlısı olsun

  6. Şanver dedi ki:

    Üretimin olmaması, hammadde ithalatından kaynaklanan maliyetlerin yüksekliği, tüketici fiyatlarına yansıyor. Bunun yanında benzin, doğalgaz ve elektirik fiyatlarının yüksek olması üretim fiyatlarını yükseltiyor. Böylelikle yüksek fiyatlar tüketiciye yansıyor. Tek çare ithlatın azaltılıp, üretime destek verilmesidir.

    1. Okuokubil dedi ki:

      Katılıyorum. Yorum için teşekkür ederim.

  7. Barış dedi ki:

    Sonumuz hayırlara vesile olsun

    1. Okuokubil dedi ki:

      Olsun kardeşim. Yorum için teşekkür ederim.