Kartal Tibet Vefat Etti Ve Tarkan Öldü

Kartal Tibet Vefat Etti Ve Tarkan Öldü
Çocukluğumuzdaki kahramanlardan, kalan hayattaki sayılı kişilerden olan, dürüst ve saygılı kişisini Kartal Tibet’i bugün kaybettik. Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin toprağı bol tüm günahları af olsun inşallah.
Ankara’da 1938’de dünyaya gelen Kartal Tibet, imza attığı 180’den fazla filmle Türk sinemasına büyük emekler verip katkılarda bulunmuştur. Oynadığı ve yönettiği filmleri Yeşilçam’ın klasikleri arasına giren usta oyuncumuz, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.
Kartal Tibet, 1961 senesinde Ankara’nın ilk özel tiyatrosu Meydan Sahnesi’nin kurucuları arasında yer almıştır.
O çok sevdiğimiz kahraman “Karaoğlan” filmiyle sinemaya adım atan Kartal Tibet, daha sonra Sezgin Burak’ın çizgi kahramanı Tarkan’ın sinema versiyonlarında, “Zambaklar Açarken” “Çalıkuşu” ve “Sarmaşık Gülleri” gibi daha birçok edebiyat uyarlamasında, salon komedilerinde ve tarihi filmlerdeki rol aldığı karakterlerle beğeniyle izlenmiştir. Ruhu şad olsun.
Diğer Kabirlerimiz Konuları İçin TIKLAYINIZ