Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Koronavirüs Belirtileri Nelerdir, Tat Ve Koku Kaybı Kaçıncı gün Ortaya Çıkar?

19.12.2020
1.481
A+
A-
Koronavirüs Belirtileri Nelerdir, Tat Ve Koku Kaybı Kaçıncı gün Ortaya Çıkar?

34

 

Koronavirüs Belirtileri Nelerdir, Tat Ve Koku Kaybı Kaçıncı gün Ortaya Çıkar?

Dünyayı etkisi altına alıp yaşantımızı sıkıntıya sokan asrın bulaşıcı hastalığı Koronavirüs ilk kez 23 Kasım 2020 de görüldü. Türkiye’de ise ilk görülme tarihi 11 Mart 2020 
O zaman dan bu zamana geçen süre içerisinde hala bulunamayan aşıların gündemden düşmediği Korona virüs bulaşıcı hastalığı için halkımızı bilinçlendirme programları yapılırken bir yandan da her kanalda sürekli ikazlar yapılıyor.
Sağlık bakanımızın ve tüm Türkiye hastanelerinde çalışan doktor, hemşire ve her personelin özveri ile yanımızda olduğunu görüyoruz. En çok merak edilen sorulardan olan Korona virüs belirtileri nelerdir? Tad ve koku alma sorunu ne zaman çıkıyor geçenler de Hürriyet gazetesinin yapmış olduğu haberden tekrar sizlere hatırlatmak istedim.
Koronavirüs belirtilerinde ateş, öksürük ve nefes darlığı belirleyici  semptomlar arasında yer alıyor. Kişide eğer hastalık belirtisi ya da temaslı şüphesi varsa kesinlikle PCR testi yapılması gerektiği belirtiliyor.
Korona virüs belirtileri 4-5 günden itibaren başladığı söyleniyor.Bu durum temaslı olanlarda en az 5 gün sonra ya da ortalama 7 günde çıkıyor.
Grip ve soğuk algınlığı ile karıştırılan korona virüs belirtileriarasında tat kaybı, baş ağrısı gibi durumlar da bulunuyor.
Peki Koronavirüs belirtilerinde görülme sıklığı ve belirtileri nedir?
Kuru öksürük: Virüs alt ve üst solunum yollarını etkilediği için en sık görülen belirti.
Yüksek ateş: Virüsün yol açtığı tahribatlar ve vücuda verdiği zarar nedeniyle aynı şekilde kuru öksürük ve yüksek ateş.
Boğaz ağrısı: Yüksek ateş ve kuru öksürüğe oranla daha az görülse de solunum yollarına bulaşan virüsler bulaştığı bölgede ağrıya neden oluyor. Boğaz ağrısı da bu hastalığın belirtileri arasında gösterilebilir.
Nefes darlığı: Hastalığın ölümcül sonuçlar doğurmasındaki en büyük etkenlerden biri de oluşturduğu
nefes darlığı. Özellikle solunum problemi olan hastalar, virüs nedeniyle artan nefes darlığına bağlı, olarak hayatlarını kaybediyorlar.
Yorgunluk: Virüsün vücutta oluşturduğu genel tablo nedeniyle hasta kendisini yorgun hissedebilir, kas ve eklem ağrıları yaşayabilir.
Baş ağrısı: Üst solunum yollarına etki eden virüsün nefes darlığı, boğaz ağrısı ve diğer belirtiler nedeniyle oluşturduğu etki dönem dönem baş ağrısıyla da baş gösterebiliyor.
Nezle ve ishal: Virüsün en az görülen belirtileri ise nezle ve ishal. Bu belirtiler çok az sayıda hastada görülüyor.

Etiketler; Koronavirüs Nedir, Koronavirüs Belirtileri Nelerdir, Tad Alma Sorunu, Koku Alma Sorunu

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.