Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Az Bulutlu

Utkatasana Nedir? Yoga Duruşu 3 Pozu

15.11.2020
1.403
A+
A-
Utkatasana Nedir? Yoga Duruşu 3 Pozu

 

Utkatasana Nedir? Yoga Duruşu 3 Pozu

Utkatasana Nedir? Yoga Duruşu 3 Pozu

Utkatasana advanced, yüksek geniş bir çömelme şeklinde orta seviye bir yoga duruşudur. Terim , “yoğun”, “geniş”, “devasa” veya “öfkeli” anlamına gelen Sanskritçe, utkata’dan gelir; ve “duruş” veya “poz” anlamına gelen asanadır.
Bu pozda, ayak parmakları yanları gösterecek şekilde bacaklar ayrılır, ardından yogi uylukları yere paralel olacak şekilde çömelir. Eller tipik olarak göğsün önünde anjali mudra (dua pozisyonu) alır.
Utkatasana bu duruş grubu, duruş şeklini korumak için bacaklarınızdaki büyük kaslarla çalışarak dayanıklılığınızı geliştirmeye başlar. Ayrıca omurga boyunca uzunluk yaratarak sağlıklı bir bel için gerekli kasları çok güçlendirmektedir. Her 3 kişi için vücudun üst kısmında sabit bir gerilme hissini sürdürmek, postürün başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin anahtarıdır.


11111

Omurganızın 1. kısmı, ayaklar yerde düz dururken bir geriye bükülme yapar. Bu, kalçalarınızı açar, ayak bileklerinizin önünü güçlendirir ve omurganız boyunca kasları güçlendirir. Omurganın nasıl geriye doğru büküleceğini ve karın kaslarının gergin ve içe çekili olmasını anlamak iyi bir harekettir.

2222


Omurganızın 2. kısmı düz ve uzundur, bu nedenle bu şekli desteklemek için güçlü bir sırt ve karın kasları oluşturmalısınız. Ayak parmaklarınızın üzerinde yüksekte durarak ayak bileklerinizin önünü esnetirsiniz ve ayak kemerlerinizdeki kasları güçlendirirsiniz. Burada zorluk, tam olarak sandalye yüksekliğinde, çok yüksek ve çok alçakta ve topuklarınızı kaldırmadan oturmaktır!
3333

3. kısım da omurganızı düz ve uzun bir şekilde kaldırır, ancak dizlerinizi ve uyluklarınızı birlikte sıkarak (kalçalara yaslanmadan) tamamen oturursunuz. Bacakların birlikte sıkılması, eklemin kan dolaşımını etkileyen diz eklemini güvenli bir şekilde sıkıştırmanıza yardımcı olur. Duruşu serbest bıraktığınızda, diz ekleminde daha iyi kan dolaşımına sahip olursunuz ve birçok çeşitli diz problemini iyileştirmeye yardımcı olursunuz. Her üç bölüm de dengenizi korumak için kollarınızı sürekli olarak öne doğru uzatmanızı gerektirir, bu da kol kaslarınızı ve zihninizi güçlendirir.
Etiketler:Utkatasana Nedir, Utkatasana advanced, Yoga

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.