Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Hafif Yağmurlu

Türk doktorların bulduğu Kovid-19 aşısının fiyatı Bugün açıklandı

20.11.2020
1.200
A+
A-
Türk doktorların bulduğu Kovid-19 aşısının fiyatı Bugün açıklandı

123

 

Türk doktorların bulduğu Kovid-19 aşısının fiyatı Bugün açıklandı

Dünyayı endişe içinde bırakan ve günce yüzlerce insanın ölümüne sebep olan Kovit-19 için yapılan aşı çalışmalarında Türk doktorlarımızın bulduğu mucize aşının fiyatı bugün açıklandı. Avrupa Birliği’nin Pfizer/BioNTech ile anlaşması kapsamında, 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro (Yaklaşık 42 milyar TL) ödeyeceği açıklandı. 
Aşının bir dozu için 15,5 euro (140 TL) fiyat uygun bulunurken, aşı iki doz halinde uygulanacağı için maliyeti de bu sefer iki katına çıkmış oluyor.
Böylelikle aşının toplam maliyeti Avrupa Birliği’nde yaklaşık 31 euroya (280 TL) denk gelecek.
Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci’nin sahibi olduğu BioNTech ile Amerikan Pfizer’in ortak geliştirdiği aşı adayı BNT162b1 hakkında bugün bir gelişme yaşandı.
Avrupa Birliği’nin Pfizer/BioNTech ile anlaşması kapsamında, 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro (Yaklaşık 42 milyar TL) ödeyeceği açıklandı. 
Aşının tek bir dozu için 15,5 euro (140 TL) fiyat biçilirken, aşı iki doz halinde uygulanacağı için maliyeti de iki katına çıkmış oluyor. Böylelikle aşının toplam maliyeti Avrupa Birliği’nde yaklaşık 31 euroya (280 TL) denk geliyor.
BioNTech ile Pfizer’in geliştirdiği ortak Kovid-19 aşısının, üçüncü aşama klinik denemelerinin sonuçlarında yüzde 95’ten fazla koruma sağladığı açıklandı.
Etiketler: Kovit-19, Kovit-19 aşı fiyatı açıklandı, Kovit-19 aşısının fiyatı ne kadar, Türk Doktorları Kovit-19 Aşısını Buldu

Kaynak: Haber7

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.