Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Manevi Farkındalık için En İyi Yoga Türleri Nelerdir?

02.11.2020
1.379
A+
A-
Manevi Farkındalık için En İyi Yoga Türleri Nelerdir?

 

5X5Hap7
Manevi Farkındalık için En İyi Yoga Türleri Nelerdir?

Manevi Farkındalık için En İyi Yoga Türleri Nelerdir?

Farklı kişisel uğraşlar için en iyi yoga türlerini açıklamaya çalışacağım. Ruhsal farkındalığa, formda olmaya ve rahatlamaya yönelik yoga uygulamalarını merak edenler için güzel bir araştırma paylaşıyorum. 
Önce şunu bilmeliyiz, kendimizin ruhsal, fiziksel ve zihinsel, duygusal kısımları birbiriyle bağlantılıdır. Bununla birlikte, bazı yoga tarzları belirli uğraşlarla diğerlerinden daha uyumludur. Başlangıç olarak, manevi farkındalık arayan uygulayıcılar için ideal olan yoga stillerini görelim.
Kundalini Yoga
Kundalini, hem ruhsal hem de fiziksel (asana) uygulamayı içeren canlandırıcı bir yoga şekli olup, bilincin artmasına yardımcı olmak için dinamik nefes teknikleri, meditasyon, mantraların ilahisi ve hareketi kullanmaktadır. 
Kundalini’nin amacı, omurganın tabanında sarmal halde bulunan yılan gücünü (kundalini) serbest bırakarak bir kişinin yaratıcı ruhsal potansiyelini geliştirmeye yardımcı olmasıdır. 
Kundalini’nin Asana uygulaması, bu sarmal enerjiyi yedi çakradan yukarı doğru çekmeye çalışır.

Jivamukti Yoga
Jivamukti yoga, uygulayıcıların diğerleriyle neşe ve mutluluktan bağlantı kurmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Jivamukti’nin hedeflerinden biri, ayrılık hissini ortadan kaldırmak ve hepimizin bir olduğumuzu fark etmektir. 
Jivamukti’nin beş temel ilkesi ahimsa (nezaket), nada (müzik), dhyana (meditasyon), bhakti (bağlılık) ve Shastra’dır (kutsal yazı). Jivamukti sınıfları, bu ilkelerin beşini de içeren dinamik vinyasa dizilerini içermektedir.
89

Çalışmalarımızı Geliştirmek ve Doğru Giysileri Seçmek için Ne Yapmalıyız.
Asana yoga sırasında  seçtiğiniz giysi tamamen kişisel bir seçimdir. En önemli olan, uyguladığınız yoga tarzından bağımsız olarak, özel ihtiyaçlarınıza uygun kıyafetler bulmanızdır. 
Eğer odak noktanız ruhsal farkındalıksa, hareketinize veya nefesinize engel olmayan organik yoga kıyafetlerini,  giydiğinizi neredeyse unuttuğunuz kıyafetleri seçmek faydalı olabilir .
34

Kişisel deneyimlerimizden çıkarılan bir öneri, birçok uygulayıcının dişil enerji aracılığıyla maneviyatlarına bir bağlantı bulmasıdır. Kadınsı bir dokunuşa sahip yoga kıyafetleri seçmek, bu bağı geliştirmeye yardımcı olabilir.
 
Vira tankı , örneğin, bir iki tonlu ense veya kontrast dikişler, kadınsı bir görünüm ve silüet yaratmak vardır. Ruhani pratik için ideal bir takım oluşturmak için bunu, Los Banditos pantolonu ile kombinleyin.
Ayrıca normal kapşonlu sweat veya  düz bir süveter giymenin , özellikle meditasyonda ruhsal farkındalık ararken yardımcı olabileceğini  düşünüyorum , çünkü başlık taç çakrayı kaplayarak asana uygulamasıyla vücutta uyanan enerjiyi tutmaya yardımcı oluyor.
99

Yoga pratiğiniz için bireysel hedefiniz ne olursa olsun, en rahat olduğunuz organik yoga kıyafetlerini seçmenizi tavsiye ederiz. Konfor anahtardır çünkü kıyafetlerinize dışarıya değil, uygulamanıza odaklanmanızı sağlar!
Kesinlikle Polyester, Naylon, Lycra ve Akrilik kullanmayın. Bunların yerine Pamuk, İpek, Keten ve yün kullanmalıyız çünkü terin buharlaşarak havaya karışmasını sağladıkları için vücut daha sağlıklı olur. 
Etiketler: Yoga ve farkındalık, Kundalini Yoga, Jivamukti Yoga, En iyi yoga

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.