Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Yağmurlu

Yashoda ve Sri Krishna 2020

24.10.2020
1.250
A+
A-
Yashoda ve Sri Krishna 2020

 

j6QSZ8f
Yashoda ve Sri Krishna 2020

Yashoda ve Sri Krishna 2020

Yashoda ve Sri Krishna arasındaki ilişki, tüm zamanların en ünlü anne-oğul ilişkilerinden biridir. Yashoda’nın Krishna’ya olan akıl almaz sevgisi birçok sanat eserine ilham vermiştir. O, Krishna’nın çocukluk lilalarının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bir keresinde, bilge Narada, Nanda’nın evini ziyaret ettiğinde, en kutsal yerlerinden biriyle karşılandı. Narada, Anne Yashoda’nın afacan küçük oğlu Krishna’yı bir öğütme taşıyla bağlayarak cezalandırmasını seyretti. Bunu görünce Narada dedi ki –
.
Yüce Narayana’yı cezalandırma yetkisine sahip olmak için ne tür bir kefaret üstlendiniz ”. Çünkü burası Yüce Tanrı’ydı – Kendisinin yalnızca bir ölümlü tarafından cezalandırılmasına izin veren “başlangıç ​​ve son ve ayrıca orta”.
.
Öyleyse, Yashoda neden Sri Krishna’nın üvey annesi olarak seçildi ?.
.
Sri Krishna, Devaki ve Vasudeva’da doğdu. Ama kaderin sahip olacağı gibi, Onu büyüten Yashoda ve Nanda idi. Yani, Sri Krishna’nın tüm güzel lilalarına tanıklık edebilen Devaki değil, Yashoda idi ve O, Kendisiyle temasa geçen herkesi büyüleyen muhteşem bir gençliğe dönüştü.
.
Efsaneye göre bir gün küçük Krishna kumda oynuyordu ve onu ağzına koyuyordu. Anne Yashoda endişeliydi ve oğlundan ağzını açmasını istedi. Ancak, daha sonra olacaklara hazır değildi. O küçük ağzın içindeki tüm evreni gördü. Yedi okyanus vardı ve Narayana eşi Mahalakshmi ile Adishesha’da (İlahi Yılan) dinleniyordu.
.
Yashoda ve Nanda’nın önceki doğumlarında büyük kefaret ödediğine inanılıyor. Lord Vishnu dualarından memnundu ve onların önünde belirdi. Çifte ne istediklerini sordu ve çift, Lord Vishnu’ya oğulları gibi davranmak istediklerini söyledi. Lord Vishnu, tüm evrenin Yaratıcısı olduğu için eğlenmişti. Ancak, bir annenin sevgisinin ne olduğunu asla bilemedi ve bu yüzden bu isteği kabul etti ve onlara bu nimeti verdi. Bu nedenle Lord Vishnu, Krishna avatarında yeryüzünde göründüğünde, Sri Krishna’nın biyolojik annesi olmamasına rağmen onu büyüten Yashoda idi.

Etiketler: Yashoda ve Sri Krishna, Lord Vishnu

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.