Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Az Bulutlu

Konsantrasyon Ve Meditasyon İlişkisi

24.10.2020
1.268
A+
A-
Konsantrasyon Ve Meditasyon İlişkisi

 

Xb3NG8I
Konsantrasyon Ve Meditasyon İlişkisi

Konsantrasyon Ve Meditasyon İlişkisi

Konsantrasyon ve meditasyon, mükemmelliğe giden kraliyet yollarıdır. Konsantrasyon meditasyona yol açmaktadır. Zihni bedenin içinde veya dışında bir nesneye sabitleyin. Bir süre orada sabit tutun. Bu konsantrasyondur. Önce zihni arındırın. Zihnin saflığı olmadan konsantrasyon hiç bir işe yaramaz.
Tüm dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırırsanız konsantrasyon yoğun olacaktır. Tutkuyla ve her türden fantastik arzuyla dolu bir insan, bir an bile herhangi bir konuya veya nesneye konsantre olamaz. 
Konsantrasyon uygulayanlar hızla gelişir. Konsantrasyon, yükselen duyguları arındırır ve yatıştırır, düşünce akımını güçlendirir ve fikirleri netleştirir. Konsantrasyon, bir insanın maddi ilerlemesine de yardımcı olur.
Meditasyon, kurtuluşa veya Moksha’ya ulaşmanın tek kraliyet yoludur. Meditasyon tüm acıları, ıstırapları ve üç çeşit Taapa (ateş) ve beş Klesha veya üzüntüyü öldürür. Meditasyon, adayın sonsuz mutluluk ve ebedi barış alemlerinde yükselmesine yardımcı olan bir uçaktır.
 
Meditasyon, bir Tanrı veya Atman düşüncesinin sürekli akışıdır. Meditasyon iki çeşittir – Saguna Dhyana (somut meditasyon) ve Nirguna Dhyana (soyut meditasyon). Somut meditasyonda Yogik öğrenci Tanrı’nın formu üzerine meditasyon yapar. Soyut meditasyonda kendi Benliği veya Atman’ı üzerine meditasyon yapar.
Om ve anlamı üzerine duygu ile meditasyon yapın. Bu Nirguna Dhyana. Om’u zihinsel olarak tekrarlayın. Kendinizi Atman ile tanımlayın. Hissedin “Ben her yeri kaplayan ölümsüz Ben veya Atman’ım. Ben Sat-Chit-Ananda Brahman’ım. Ben Sakshi veya üç halin ve zihnin tüm değişikliklerinin sessiz tanığıyım. Ben saf bilincim, vücuttan farklıyım,” zihin ve Prana ve duyular, ben ışıkların kendi kendini aydınlatan Işığıyım. Ben ebedi yüce Ruh’um. “
Memnuniyetiniz, neşeniz, sabrınız, soğukkanlılığınız, tek noktalı zihniniz, arzusuzluğunuz, dünyevi şeylere karşı tiksintiniz varsa, manevi yolda ilerlediğinizi düşünün.
Etiketler: Konsantrasyon Nedir, Meditasyon, Konsantrasyon Ve Meditasyon İlişkisi Nedir

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.