Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

20.10.2020
1.269
A+
A-
Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

 

rZlS3tu
Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

İnsanlar elma sirkesini yüzlerce yıldır yemek pişirmek için ve hatta çeşitli sağlık sorunlarına yardımcı olmak için kullanmışlardır .
Bilim tarafından, elma sirkesinin özelliklerinin mükemmel bir antioksidan ve anti-mikrobiyal olduğu kanıtlanmıştır.
Ek olarak, bazı araştırmalar elma sirkesinin yüksek kan şekeri seviyelerini düşürmeye, hazımsızlığı gidermeye, kolesterolü düşürmeye ve hatta diyabeti yönetmeye yardımcı  olduğunu da gösterdi.
Elma sirkesinin saçınızı iyileştirirken kilo vermenize de yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz?
Şimdi gelin günlük hayatımızda elma sirkesi kullanmanın birçok faydaları nelermiş inceleyelim.
Ne içerir?
Elma sirkesi, elmalardan elde edilen şeker fermantasyonu ile mineral ve asitlerle zenginleştirildiği için faydalıdır. Çeşitli amino asitlerle birlikte kalsiyum, demir ve potasyum gibi mineraller içerir.
Asetik asit, bileşiğin yaklaşık yüzde 5-6’sını oluşturacak kadar ileri giden elma sirkesinin kritik bileşenlerinden biridir.
Kalp sağlığını iyileştirmeye, kan şekeri seviyelerini ve diyabeti yönetmeye yardımcı olu.
Elma sirkesi genellikle tip-2 diyabeti olanlar tarafından kullanılır. Bunun nedeni, vücudun insülin duyarlılığını artırarak kan şekeri düzeylerini yönetmeye yardımcı olmanın ve böylece kan şekeri düzeylerinin normal aralıkta kalmasını sağlamanın harika bir yoludur.
Elma sirkesi tüketmenin insanları ‘tok’ hissettirmesi, kilo vermelerine yardımcı olan bir basamaktır. Bu nedenle, obezite riskini azaltmak, kişinin kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Elma sirkesi, kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürebildiği ve böylece kalp hastalığına neden olabilecek birçok faktörü altüst ettiği için kalbinizin gerçek bir dostudur. Elma sirkesi ayrıca kan basıncını düşürmeye, kalbiniz ve hatta böbreklerinizdeki stresi azaltmaya yardımcı olabilir.
Etkili bir anti-mikrobiyal, antioksidan, anti-bakteriyel olarak.
Elma sirkesi bakteri gelişimini ciddi şekilde engelleyebilir ve bu nedenle mükemmel bir antibakteriyeldir.  Elma sirkesini aşağıdakileri içeren çeşitli farklı yerlerde kullanabilirsiniz.
Cilt yaralarının temizlenmesi ve dezenfekte edilmesinde.
Tırnaklarda mantar varsa
Kulak enfeksiyonları
Bit karşıtı önlem olarak
Siğiller üzerine uygulama
Yemeğinizde bakteri büyümesini (E Coli gibi) engelleme
Kaşıntılı veya iltihaplı kafa derilerinin tedavisi
Seyreltilmiş bir formun uygulanması da yüzdeki sivilce iltihabını azaltmaya yardımcı olabilir.
Gördüğünüz gibi elma sirkesinin antioksidan, antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklerinin faydalı olabileceği pek çok durum vardır.
Saç sağlığı için bulunmaz bir nimettir.
Elma sirkesi saçlara çok iyi gelir.  Evet kesinlikle! Elma sirkesi asetik asit içerdiğinden saçlarınız için harikalar yaratabilir. Kıvırcık veya kuru saç, genellikle saç pH’ının alkali hale gelmesinden kaynaklanır. Elma sirkesi uygulamak saçınızın pH seviyesini düşürmeye ve genel sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.
Elma sirkesi aynı zamanda B ve C vitaminleri bakımından da zengindir, saçınızı besleyerek sağlıklı hale getirir ve hızlı uzamasını sağlar.
Dahası, elma sirkesinin alfa-hidroksi aside sahip olduğuna inanılıyor, bu da kafa derisindeki iltihapları azaltmaya yardımcı olarak kepekle mücadelede başarılı oluyor.
Aklınızda bulunsun.
Elma sirkesinin çeşitli faydaları olmasına rağmen, bunu kendi başına bir ‘tedavi’ olarak tüketmeden önce bir doktora danışmanız önemlidir. Ayrıca bireysel farklılıklardan dolayı tüketilmesi gereken miktar da izlenmelidir.
 
Sonuç:
Elma sirkesi, onu günlük rahatsızlıklar için kullananların yanı sıra diyabet gibi uzun süreli sağlık sorunları olanlara birçok sağlık yararı sunar.
Nice sağlıklı günlere.
Etiketler: Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir, Elma Sirkesi, Elma Sirkesi saçlara İyi gelirmi

Sürekli Uyku Hali Ve Aşırı Uykululuk Sebepleri Nelerdir

Romatizmal semptomları Romatizmal ağrı ve fusiform şişlik

 

Günlük Diş İpi Kullanmanın 5 Şaşırtıcı Faydaları

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.