Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Hafif Yağmurlu

Yoga ve denge pozu (Yoga and balance pose) 2020

30.08.2020
1.515
A+
A-
Yoga ve denge pozu (Yoga and balance pose) 2020

FLH6ncY
Yoga ve denge pozu (Yoga and balance pose) 2020

Yoga ve denge pozu (Yoga and balance pose) 2020

Yoga zihin ve beden sağlığı mucizesi, yalnızlık çeken insanların özellikle sığınacak sessiz bir limanı gibidir. Ya bir de çok yoğun çalışıyor sürekli beyninizi zorluyorsanız işte bu sefer de zihin dinlendirmesi için kendinizi yoga’nın içinde buluyorsunuz. Denge, günlük yaşantımızda çok düşündüğümüz bir şey değildir, ancak yaş ilerledikçe düşmeleri ve yaralanmaları önlemek için iyi bir dengeye sahip olmak inanılmaz derecede önemli hale geliyor. İyileştirilmiş denge, yoga pratiğinizde, diğer fiziksel aktivitelerde ve günlük yaşamda da yardımcı olabilir.

Sorun, dengeyi iyileştirmek biraz zorlayıcı olabilir. Denge için mücadele edersiniz, bu yüzden duruşlar sinir bozucu olur, ancak bu duruşları uygulamazsanız, dengeniz asla iyileşmez. Duruşları kendi başınıza uygulamak biraz ürkütücü olabilir.

O zaman aklımıza şu soru geliyor neler yağabilirim? Dengemi nasıl sağlayabilirim?

İşte dengenizi geliştirmek için altı ayakta yoga pozu.

1. Tadasana (Dağ Duruşu)

22 min

Ayakta durmaktan çok daha fazlası gibi görünmeyebilir, ancak Tadasana dengenizi bulmanın harika bir yoludur. Ayaklarınız üzerinde kilonuzun nerede dengede olduğunu hissederek ve omurganızı uzatarak duruşunuzu iyileştirirsiniz ve bu da dengenizi geliştirir. Ayrıca, gözleriniz kapalıyken pozdan daha fazla dengeleyici fayda elde edebilirsiniz.

2. Vrksasana (Ağaç Duruşu)

23 min

Bundan en iyi şekilde yararlanmanın anahtarı, vücudunuzun her yerine gerçekten dikkat etmektir.
Yerden başlayın ve ağırlığın ayakta ayağınızda yoğunlaştığını hissedin. Şimdi ayakta ayağınızı yukarı kaldırın ve kasların dizinizde bir mikro bükülme ile birleştiğini hissedin. Kalçalarınızın ve pelvisinizin nerede olduğunu fark ettiniz mi? Düzgün ve biraz aşağıya mı sıkışmışlar yoksa bir taraf dışarı mı çıkıyor?

Omurganızın düz olduğundan ve omuzlarınızın ve başınızın bu düz çizgi boyunca devam ettiğinden emin olun. Kollarınızın pozisyonunu değiştirerek ve hatta gözlerinizi kapatarak kendinize de meydan okuyabilirsiniz.

3. Utthita Hasta Padangusthasana (Uzatılmış El-Büyük-Ayak Duruşu)

24 min

Kolay değildir, ancak bu duruş kilonuzun nerede olduğunu fark etmenize ve kalçalarınızın aynı hizada olduğundan ve vücudunuzun düz olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır. Kalçanız dışarı çıkarsa veya poponuz çok geride kalırsa, dengenizi kaybedersiniz.
Ama doğru yaptığınızda ve dengeleyebildiğinizde, vücudunuzun güçlü kalmak için nasıl hizalanması gerektiğini göreceksiniz. Ayak parmağınıza ulaşmak çok zorsa, bacağınızı bükerek ve dizinizi tutarak bu pozun faydalarını yine de alabilirsiniz.

4. Natarajasana (Dansçı Duruşu)

25 min

İyi yapıldığında zahmetsiz görünür, ancak Dancer Pose sadece denge gerektirmez, aynı zamanda denge için önemli olan güç gerektirir. Poz, sırt, bacaklar ve karın kaslarını çalıştırır.
Ek olarak, Dancer Pose’u başarılı bir şekilde yapmak için kalçalarınızı dik tutup öne bakmanızı ve birinin diğerinden daha yüksek olmamasını sağlamanız gerekir. Bu güç ve uygun kalça hizalaması, uzun vadede dengeyi geliştirmede faydalıdır.

5. Virabhadrasana III (Savaşçı III)

27 min

Bu zorlu dengeleme pozu, yalnızca ayakta duran bacağın değil, omuzlar, sırt, kalçalar ve bacaklar da dahil olmak üzere tüm arka gövdenin angajmanını gerektirir.
Bunun da ötesinde, pozu başarılı bir şekilde tutmanın tek yolu, vücudun parmak uçlarından ayağınızın tabanına kadar uzadığını hissetmek ve kalçalarınızın tam olarak nerede olduğunu bilmek ve kare bir düzlemde olduğundan emin olmaktır.
Bu pozu günlük yaşamınızda taklit edemeyebilirsiniz, ancak dik durduğunuzda daha iyi dengelemenize yardımcı olacaktır.

6. Ardha Chandrasana (Yarım Ay Duruşu)

28 min

Half Moon ile ilgili ilginç olan şey, ayakta durmaya benzemesidir, ancak sanki yanınızda süzülürken yapıyor gibisiniz.
Bunun anlamı, Yarım Ay’da olduğunuzda, vücudunuzun düz bir çizgide olması, ayağınızı duvara ya da yere bastırıyormuş gibi bükerek başlayarak, kalçalarınız ve omuzlarınız duvara bakacak şekilde istiflenmeli ve tüm vücut başınızın üst kısmına kadar uzatılmalıdır.
Tek ayak üzerinde dengede dururken bunu yapabilirseniz, ayakta durma ve yürüme dengenizi geliştirirsiniz.

Duruşları dengelemek zor olabilir, ancak onlarla eğlenmek için kendinize izin verin, çünkü onlara hakim olduğunuzda oldukça kendinizi güvende hissedeceksiniz.

Sevgiyle Kalın.


Etiketler: Yoga ve denge pozu, Yoga and balance pose

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.