Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Gün Batımında Yoga Yapmanın Faydaları

19.08.2020
1.260
A+
A-
Gün Batımında Yoga Yapmanın Faydaları
TrOM75o
Gün Batımında Yoga Yapmanın Faydaları

Gün Batımında Yoga Yapmanın Faydaları

Biliyor musunuz?  Gün batımında yapmış olduğunuz yoganın bir saatlik nefes alma, güneş selamı ve asanalar ile rahatlamanın size ne yararlar getirdiğini. Ve bunun her seviyeden uygulayıcıya uygunluğunu açıklamak isterim.

Vücudu ısıtmaya başlamak için nefes almaya odaklanın, sonra yoga dengeyi, esnekliği ve gücü geliştirmek için pozlar verin, ardından biraz gevşemeyi bitirip meditasyon yapın ve seansı olumlu düşüncelerle kapatın.

Gün batımında yoga yapmak kişinin kendine meydan okuması büyümeye, değişime ve dönüşüme ilham vermeyi amaçlar.

İşte günbatımı yoga yapmanın altın faydaları

Benefits of Doing Yoga at Sunset

99 min

1. NEFESİNİZİ İYİLEŞTİRİR: 

Yoga duruşun kendisinden çok, bize nasıl nefes alacağımızı, hareketimizle nefesimizi nasıl koordine edeceğimizi, nasıl nefes alıp vereceğimizi ve daha derin nefesler alacağımızı öğretir. Bu, akciğer fonksiyonumuzu iyileştirmeye, vücudu ve zihni rahatlatmaya ve esnekliğe yardımcı olmaktadr.

2. STRES YARDIMI: 

Nasıl nefes alınacağını öğrenerek, vücut tüm stresi serbest bırakır, zihnimiz daha çok nefes almaya odaklanır ve bizi rahatsız edebilecek herhangi bir düşünceden zihnimizi temizler, anksiyete, depresyon, yorgunluk, astım ve uyku sorunları gibi semptomları hafifletir daha bir çok faydalarını sayabilirim.

3. ESNEKLİK VE VÜCUT DURUMU: 

Yoga asanalarını (duruşları) uygularken vücudumuz esneklik ve hareketlilik kazanır. Bir kişinin vücudundaki farkı görmek sadece bir sınıf alır, birçok insan ilk yoga derslerinde ayak parmaklarına dokunamaz, ancak bundan sonra doğru kasları nasıl kullanacaklarını öğrenirler ve sonunda vücudu geliştirmeye yardımcı olan esneklik gelir.
Daha iyi duruşla sonuçlanan hizalama ve esneklik kazandığımızda bağları, tendonları ve kasları uzatarak vücudumuz daha iyi hizalandığında, elastikiyet ve kuvvet eklem ağrısı, sırt, boyun ve kas problemlerini gidermektedir.

77 min

4. CİNSEL YAŞAMDA BAŞARI: 

Vücudumuz düzgün nefes almayı öğrendiğinde ve esneklik kazandığında, yapabileceğimizi hiç düşünmediğimiz yatakta duruşlara geçebiliriz, partnerimizle daha yaratıcı olarak yatak odamızda daha mutlu oluruz.

En önemlisi ise yoga pratiği yaptığımızda, Mula Bandha’mızı nasıl kontrol edeceğimizi ve sıkacağımızı öğrenerek, yani sfinkter kasımız ile idrara çıkmayı kontrol ederek kas arasındaki kası kasılırken. Ve Bandha’nızı çalıştırdığınızda, daha güçlü, daha yoğun orgazmlara sahip olabiliriz.

5. ARTIRILMIŞ GÜÇ: 

Yoga asanalarını uygularken, vücudumuzdaki her kası kullanmış oluruz, bu da vücudun her bir yerinde gücün artmasına yardımcı olur. Güçlü bir vücuda sahip olduğumuzda daha sağlıklı bir yaşama sahip oluruz, kas ve eklem ağrıları kaybolur vücut dirençli kalır.

66 min

6. AĞIRLIK YÖNETİMİ: 

Yoga bir spor değildir, ancak Yoga asanaları uygulayarak vücudumuz kalori yakar, kas ve güç oluşturur, yağ yakmamıza ve kilo vermemize bire bir yardımcı olur.

7. GELİŞTİRİLMİŞ SİRKÜLASYON: 

Baş Desteği, Amut ve Omuz Dayanağı gibi ters pozlar, bacaklardan ve pelvisten toplardamar kanının, taze oksijenlenmek üzere akciğerlere pompalanabileceği kalbe geri akmasını teşvik eder. Yoga ayrıca dokulara oksijen getiren hemoglobin ve kırmızı kan hücrelerinin seviyelerini artırır.

8. SİZİ MUTLU EDER: 

Tutarlı bir Yoga uygulaması depresyonu azaltır ve serotonin seviyelerini yükselterek bizi daha mutlu hissettirir.

88 min
Etiketler: Gün Batımında Yoga, Gün Batımında Yoga Nasıl yapılır

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.