Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Fırsatçılar ve Fırlattırıcılar

09.06.2020
1.180
A+
A-
Fırsatçılar ve Fırlattırıcılar

20200609 121338
Fırsatçılar

Fırsatçılar ve Fırlattırıcılar

Dünyayı kasıp kavuran yüzbinlerce can alan koronavirüs Türkiye’de ilk kez görüldüğünde, halkın paniklemesinden kaynaklanan market raflarının boşalmasını ağzımız açık izlemiştik.

Ülkede yiyecek sıkıntısı olmamasına rağmen tüm ürünlere fahiş zamlar gelmiş, iki diş sarmısağı 18.tl ye çıkarmışlardı.
Kolonya fiyatları tarihinde görülmemiş zamma uğrarken limon hem yok hemde çok pahalanmıştı.

Bunu yapan ve bunlara sebep olan hep biziz burada kimseyi suçlayamam. Biz genetik olarak bir ürüne zam geldimi o üründen daha çok alır fırsatçıları zengin ederiz.
Hükümet evsizleri desteklemek için konut kredilerini tarihin en düşük oranına indirdi. İndirdide ne oldu? bu sayede zenginler daha zengin olurken benim ve benim gibi olan tüm fakir halk alacağı evin fiyatlarının bu furyada iki katına çıktığı için çekeceği kredide bu oranda daha çok artmış oldu.

Aziz Nesin’e bir sözü için yıllar önce kızmıştım, yanılmışım ruhu şad olsun. Herkese bol zamlı ürünler ve krediler dilerim. Bizede bu yakışır.
Etiketler: Fırsatçılar

20200609 121338

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.