Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Vay Avrupa Vay İsveç Covid-19 Hastası Türk’e Sırt Çevirdi

26.04.2020
1.243
A+
A-
Vay Avrupa Vay İsveç Covid-19 Hastası Türk’e Sırt Çevirdi
Ekran%2BAl%25C4%25B1nt%25C4%25B1s%25C4%25B1 min%2B%25281%2529
Vay Avrupa Vay İsveç Covid-19 Hastası Türk’e Sırt Çevirdi

Vay Avrupa Vay İsveç Covid-19 Hastası Türk’e Sırt Çevirdi

Vay Avrupa vay… Ne hallere düştün sen öyle halbuki seni öven, paralarını senin oralarda harcayan nice insanlar vardı. Ülkemizi kötüleyip Avrupa’yı övenlere bu haber kapak olsun.

Bir kızın feryadı ile içimiz ürperdi ama yüce devletimiz o şefkatli kollarını yine açarak bir vatandaşımızı ülkemize getirdi.

İnsanlık için en önemli olan sağlık Avrupada ABD de çökmüş durumda, gelişen bu olaylarla zor günler geçiren dünyaya bizim damarlarımızda gezen şu sözü hatırlatalım. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.”

Samira Gülüşken, sosyal medyadan paylaştığı “Ailemle birlikte İsveç’te yaşıyoruz. Babam 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar.” mesajıyla yardım istedi.

Bunun üzerine Sağlık bakanımız Fahrettin Koca harekete geçip bir mesaj paylaştı.

Bakan Fahrettin Koca, Emrah Gülüşken’in kızı Leyla’ya hitaben, Twitter hesabından şunları yazdı:

Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00’da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler.

33 min

İsveç’te yeni tip Koronavirüs testi pozitif çıkan ve evine gönderilen 27 yaşındaki Emrullah Gülüşken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla Türkiye’ye getiriliyor.

Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla’nın yardım çağrısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00’da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da “Devletimiz elbette bu duruma duyarsız kalmadı. Emrullah Bey’i ambulans uçakla ülkemize getiriyoruz” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ise Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla’ya seslenerek, “Ambulans uçağımız saat 06.00’da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz.” ifadesini kullandı.

Türkiye’den gönderilen ambulans uçak İsveç’e indi. Tedavi edilemeyen Emrullah Gülüşken ve ailesi Türkiye’ye getiriliyor.

Ne olmuştu?

İsveç’te yaşayan Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken’in kızları Leyla ve Samira, sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuştu. Samira Gülüşken, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ailemle birlikte İsveç’te yaşıyoruz. Babam 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar.” mesajıyla Türkiye’den yardım istemişti.

22 min
Emrullah Gülüşken

Leyla Gülüşken de kayda aldığı bir video ile yardım çağrısında bulunurken, paylaştığı görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem olmuştu. Babasının durumu ciddileşmeye başlayınca tekrar hastaneyi aradıklarını kaydeden Leyla Gülüşken, “Eve doktor gelip babamı kontrol ettikten sonra ambulansı arayıp hastaneye kaldırılmasını istedi. Hastaneye kaldırıldıktan sonra Kovid-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler.” ifadesini kullanmıştı.

Samira ve Leyla’nın yardım çağrısına yanıt veren Sağlık Bakanı Koca, Emrullah Gülüşken’in, 4 çocuğuyla birlikte Türkiye’ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatını vermişti.

47 yaşındaki Emrullah Gülüşken’in kızları Samira ve Leyla, yardım çağrılarına ses veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, sosyal medya hesaplarından teşekkür etti.

Etiketler: İsveç Covid-19 hastaya bakmadı, Coronavirüs, Türkiye İsveçten Türk Hastayı Getirdi, İsveç, Avrupa çökmüş, Sağlık, Fahrettin Koca, Emrullah Güşüşken, Leyla Güşüşken

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.