Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17 °C
Az Bulutlu

Okaliptüs Kilisesi Santa Clara, Ubatuba SP 2020

30.04.2020
1.253
A+
A-
Okaliptüs Kilisesi Santa Clara, Ubatuba SP 2020

88 min
Okaliptüs Kilisesi, Santa Clara, Ubatuba SP 2020

Okaliptüs Kilisesi Santa Clara, Ubatuba SP 2020

Başkentten yaklaşık 178 km mesafedeki Caraguatatuba piskoposu, São Paulo eyaletinin kuzey kıyısında, Bishop do José Para Chaba’nın Mesoregion’una ait olup, Bishop Dom José Carlos Chacorowski yönetimindedir. Piskoposluk içinde Ubatuba şehrinde Santa Cruz cemaatinin yüceltilmesi, 19. yüzyılda tarihine 19. yüzyılda inşa edilen matrisi ile başlamış.

1954’ten itibaren, bugün 5 topluluğa sahip olan parlamentonu Fransisken Küçükler Konvansiyonu yönetmeye başladı. Sesmaria semtinde Igreja Santa Clara adı verilen bu topluluklardan biri var.

İtalya’nın Assisi kentinde 1194’te doğan Rahibe Santa Clara de Assis (Chiara D’Offreducci), Assisi’li Aziz Francis’in yetiştirdiği bir öğrenciydi. 1253 yılında Fransiskenlerin kadınsı tarafı olarak anılan Franciscan Clarist Order’ı (Ordo sanctae Clarae OSC) kurdu.

22 min min

Ubatuba’daki Sesmaria semti, şu anda satın alma gücü düşük bir nüfusa sahip bir bölgedir ve yerel ekonomiyi anlayan ilk toplantıda yaşayanlar daha önce araştırma yapmış ve kiliseleri için en uygun yapıcı tekniğin tombul okaliptüs.

33 min

Ukrayna ve Polonya sömürgeciliği bölgesindeki Santa Catarina ve Paraná eyaletinin iç kısmında, Mallet PR ve Itaiópolis SC kiliselerine vurgu yapan ahşaptan yapılmış kutsal bir mimari koleksiyonu var. Ancak hiçbiri yuvarlak ahşap yapı ile inşa edilmemiştir.

44 min
São Pedro São Paulo Kilisesi. Itaiópolis SC Brezilya. Kaynak: Arq Eduardo Faust Koleksiyonu

bambu Brezilya’da çok yaygın bir teknik olmasına ve mükemmel bir maliyet avantajına rağmen, kiliselerde çok az kullanılır.

55 min

17. yüzyıl Katolik mimari kültürüne saygı duymak. Romanesk veya Rönesans’ın Modernizm veya Art Deco kadar çağdaş olduğunu anlamak. Fikir, kutsal mimarinin belirlediği standartları devam ettirmektir.

Bu Kilise için aşağıdakileri içeren bir plan özetledim: orta nef; iki yan gemi; apsis içine yerleştirilen presbytery – etrafında, bizi Santíssimo’nun merkezi şapelini çerçeveleyen Nossa Senhora ve Santa clara şapellerine götüren bir gezgin.
Sabit tezgahlı merkezdeki presbytery, sedia’nın bir uzantısı olarak sürekli bir concelebrating tezgahı olan monolitik Paleochristian presbytery’ye atıfta bulunur.

66 min

Kilisenin yapısal yapısı aynı zamanda, yan nefeleri olan küçük bazilikaların geleneksel şemasının ve bir kemerle ayrılmış ve bu kemerin üzerinde bir katip ile daha yüksek bir tavana sahip merkezi bir nefin yeniden yorumlanmasıdır.
Tropikal kıyı ikliminde çoğu gün sıcaktır ve rüzgarlar bol miktarda bulunur. Bu, yağmurlar sırasında taze rüzgardan bile yararlanarak çapraz havalandırmayı önerilen alternatif yapar.

Burada çapraz havalandırma hizmetinde. Saçaklar sizi yağmurdan ve güneşten korur, böylece pencere (katip) her zaman açık olabilir ve kilisenin içinde üretilen sıcak rüzgarın kaçmasına yardımcı olur. Kilisenin kenarları boyunca uzanan narteks ile olsa bile, onları hava koşullarından koruyan açıklıkları kapsar. Ön cephede narteks, rahibin güçlü güneşten korunan barınak almasına yardımcı olur.
Bazilikaların bir başka unsuru apsisin üzerindeki yarı kubbedir, bu durumda ogival yarı kubbenin hacmini gösteren çatının kavisli yapısından yararlanan hassas bir çıtalı yapı oluşturdum.
Assisi şehrini barbar kız kardeşler tarafından istila etmek amacıyla yatalak hasta olan Rahibe Clara’ya koştular. Kutsal Eucharist’i içeren fildişi ciborium’u getirdi ve Lord’a bir ses duyduğunu görünmesini istedikten sonra onu merkezi avlunun kapısına götürdü: – Her zaman onları koruyacağım ve savunacağım! Taburların karşısında bile geri çekilmeyen adamlar, itip kaçıyorlar.

Hugo Baggio’nun Santa Clara de Assis kitabından özetlediğim bölümün üstünde, kökeninden Santa Clara’nın ikonuna, bu da elinden biriyle bir ostensory yükseltir. Cephede orta haç, Santa Clara’nın bu mucizesine atıfta bulunan bir gösterişli şekle sahiptir. Diğer iki kişiyle yapılan bu haç, 3 Fransisken evanjelik konseyini simgeleyen 3 haçı ekler: Yoksulluk; itaat; İffet.
Genç Francisco, manevi bir krizde, Haç’ın önünde kendini çıkardığı küçük São Damião kilisesine girer. Mesih’in görüntüsü onunla konuşur: “Francisco, harap evimi tamir et”.
Mucizelerinde, San Francisco yaralarda Tau’nun işaretini yaptı. “Onunla kartları mühürledi ve küçük hücrelerin duvarlarını işaretledi” cf.LM4,9; 2,9; 3Cel3
Bu metnin diğer kaynakları:

BAGGIO, Hugo D. Santa Clara de Assis
ZANGIÁCOMO, AL Yuvarlak ahşap yapı elemanlarının incelenmesi. 2007. 140 s. Tez (Yapısal Mühendislik Doktora) -Universidade de São Paulo, São Carlos, 2007
RANTA-MAUNUS, A. İnşaat için yuvarlak küçük çaplı ahşap: FAIR CT 95-0091 projesinin nihai raporu. Espoo: Finlandiya Teknik Araştırma Merkezi, 1999. 210 s. Erişim :
http://www.vtt.fi/inf/pdf/publications/1999/P383.pdf
COOK, J. Yuvarlak odun teknolojisi araştırmaları: RMRS-P-22. Şurada mevcut:
http://www.fs.fed.us/rm/pubs/rmrs_p022/rmrs_p022_166_170.pdf

Etiketler: Santa Clara, Okaliptüs Kilisesi, Haç, Bambu

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.