Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Lütuf Duygusu Bağışıklığınızı Güçlendirir.

25.04.2020
1.045
A+
A-
Lütuf Duygusu Bağışıklığınızı Güçlendirir.
4fbb6b74 4c00 4556 a131 0433c4c73981
Lütuf Duygusu Bağışıklığınızı Güçlendirir.

 

Lütuf Duygusu Bağışıklığınızı Güçlendirir.

Lütuf hissi, sadece zihinsel ve bedensel sağlığınızı iyileştirdiği ve sizi hayata daha fazla ilgi duyduğu için değil, aynı zamanda kalıcı şükran duyusunun vücudunuzun sağlığını geliştirdiğinden de  emin olabilirsiniz. Aynı zamanda bağışıklığınızı artırmanıza yardımcı olan bilimsel çalışmalar da vardır.
Her insan zaman zaman minnettar hissetmelidir, ancak asıl amaç, zihni zaman zaman doğayı ve geçici bir zihin durumu yerine kalıcı bir kaliteyi sağlamak için şükran düşünmeye yönlendirmektir.
Araştırmalar, minnettar kişilerin kendilerine daha iyi bakmalarını ve sürekli egzersiz, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel muayeneler gibi sağlıklı, koruyucu davranışlarda bulunmalarını sağlar.

Araştırmalar, minnettarlık duygularının insanların günlük problemlerle, özellikle stresle başa çıkmasına yardımcı olmada olumlu bir sonuç verdiğini doğruladı. Stresin, kalp hastalığı ve kanser de dahil olmak üzere birçok ana ölüm nedeni ile ilişkili olduğu bir sır değildir.
Minnettarlık gösteren insanlar daha iyimser olma eğilimindedir, araştırmacıların bağışıklık sistemini büyük ölçüde artırdığını söyledikleri bir özelliktir.

Önemli soru şu: Kendinizi sürekli minnettarlıkla nasıl eğitiyorsunuz?

Sabah uyandığınızda ve gece yatmadan önce minnettar olduğunuz bir şeyi veya bir kişiyi düşünün.
Meditasyon veya övgüyü şükran pratiği yapmak için bir fırsat olarak kullanın. Gözlerinizi kapatmak için her gün birkaç dakika ayırın, yavaşça nefes alıp verin ve zihninizi yalnızca olumlu düşüncelere odaklayın.

İş yerinde rahatsızlık hissediyorsanız? Her gün işletmenizle ilgili minnettar olduğunuz bir şeyi düşünün. İş arkadaşlarınızdan biri ile keyifli bir konuşma kadar basit olabilir.
Gününüzü daha iyi hale getiren küçük şeyleri, örneğin işinize giderken geçirdiğiniz birkaç dakikalık sakinliği veya sevdiğiniz biriyle kahvenizi için. Zor bir gün geçiriyorsanız, önceki günlerde yazdığınız anılarınız sayfalarınıza bir göz atabilirsiniz.

%25C3%2587ay

Etrafınızdaki herkese, ailenize, kardeşlerinize, arkadaşlarınıza ve eşinize teşekkür etmek için kendinizi tanıtın. Birbirinize şükran duymak olumlu tepkiler döngüsü yaratır ve tüm taraflar arasında güven yaratır.

Ne için minnettar olduğunuzu bulamazsanız, kendinizi sizden daha fazla zorluk çeken birinin yerine koyun. Örneğin bir hastayı ziyaret etmek, sağlığınız için vermiş olabileceğiniz minnettarlıkla size ilham verecektir.

İnsanlar ellerindeki nimetleri hissedene ve çok geçtikten sonra lütuf duyana kadar çok beklerler… bu yüzden bu nimetlerin tadını çıkarmak yerine şikayet ve şikâyetlerde boşa harcadıkları zamandan pişman olurlar. İyi ya da kötü davranışların çoğu, etrafınızdakilerin alışkanlıklarını, rahatsızlıklarını ve enfeksiyonlarını değiştirir, bu nedenle çevrenizdeki daireye dikkat etmelisiniz. Sonunda, lütuf hissetme sanatında ustalaşırsanız, şükran sizin ayrılmaz bir parçası olacak ve en küçük şeylere minnettar hisseden şanslı insanlardan biri olacaksınız.

Etiketler: Lütuf Duygusu Bağışıklığınızı Güçlendirir, Minnettar, Zihin

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.