Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Az Bulutlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Neden istifa etti?

12.04.2020
1.146
A+
A-
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Neden istifa etti?

33
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Neden istifa etti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Neden istifa etti?

Bugün aldığım son dakika haberi ile inanın çok üzüldüm. Bir vatan sever insanın istifası ile karşı karşıya kaldık. Çalışan dürüst bir insandı kendisi.
İç ve dış mihraklarla çok uğraştı bir tek bölücü örgüte rahat nefes aldırmadı. Şu koronavirüs salgın durumundan istifade eden herkesle mücadele etti. Kaçak maskesinden tutun kolonyalarına kadar baskın yapmadık depo bırakmadı. Bu saydıklarım sadece küçük bir bölümdü ya büyükleri… anlatsam seneler sürer belki, Yazık çok yazık ülkemizde tüm iyi niyetli çalışan devlet adamlarını bir bir harcıyorlar İnşallah bu istifa cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmez bizde rahat bir nefes alırız.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevini bıraktığını açıkladı. Süleyman Soylu, “Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum. Gayretle ve titizlikle yürütülen süreçte, salgının önlenmesine yönelik sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, şahsıma aittir.” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum. Gayretle ve titizlikle yürütülen süreçte, salgının önlenmesine yönelik sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, şahsıma aittir.” açıklamasında bulundu.

Soylu’nun açıklaması şu şekilde;

Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik
hafta sonu sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.
Başlangıçta kısıtlı  saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler,
mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı..

Yaşadığım  onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan  bu olayda,
böyle görüntülere yol açmamalıydı.

İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı  bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı.

Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın…

Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum…

Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık..

Bakan Soylu istifa etti, Başkan Erdoğan kabul etmedi

Etiketler: İçişleri Bakanı, Süleyman Soylu, İstifa

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.