Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Apple Bu Yılki iPhone’lar İçin Kendi Antenini Tasarlıyor 2020

16.02.2020
1.121
A+
A-
Apple Bu Yılki iPhone’lar İçin Kendi Antenini Tasarlıyor 2020

Apple
Apple Bu Yılki iPhone’lar İçin Kendi Antenini Tasarlıyor 2020

Apple Bu Yılki iPhone’lar İçin Kendi Antenini Tasarlıyor 2020

Qualcomm, 2020 için bu yıl iPhone 5G için 5G modem sağlıyor olabilir, ancak söylentiler, Apple’ın kendi tasarımının bir antenine bağlanabileceğini gösteriyor. Apple’ın Qualcomm tarafından sunulan QTM 525 5G milimetre dalgalı anten modülünün tasarımında “engellendiğini” çünkü “Apple’ın yeni telefon için istediği şık endüstriyel tasarıma uymadığını” bildiriyor.
Apple, kendi 5G modemi üreten adanmış bir takımda çalışma ilk raporlar zamanda Şubat 2019 yılında ortaya çıkmaya başladı departmanı için iş ilanları, Johny Srouji altında olduğu söylenen, bir arayan bir rol dahil hücresel sistemler mimarı San Apple’ın yeni çipini kurmayı planladığı yer olduğu söylenen Diego.
Milimetre dalga (mmwave) 5G cihazları için gerekli olan antenlerin tasarımı diğer anten türlerinden daha zordur. Bu antenler önceki nesillere göre daha yüksek frekans sinyalleri gönderip aldığından, tasarımlarında ve imalatlarında hataya daha az yer vardır. Üretim hattından çıkan bir antende hafif bir kusur olması daha sonra bağlantı sorunlarına yol açabilir.
Apple ve Qualcomm’un geçen yıl iki şirketin iş hayatına devam etmesine neden olan sürpriz anlaşması sayesinde Apple’ın Qualcomm’un X55 modemi tarafından desteklenen ilk 5G iPhone’larını bu sonbaharda piyasaya sürmesi bekleniyor . Ancak Fast Company’den yeni bir rapor, Apple’ın Qualcomm’a olan güvenini sınırlamak istediğini, iPhone üreticisinin Qualcomm’un mevcut donanımına güvenmek yerine kendi 5G antenini tasarlamayı keşfettiğini gösteriyor.
Görünüşe göre sorun, Qualcomm’un QTM525 anteninin boyutu, özellikle Hızlı Şirket kaynağının Apple’ın bir sonraki iPhone’larının ince profili için çok büyük olduğu iddia edilen 5G’nin daha hızlı mmWave sürümüne erişmek için . Bu nedenle, Apple’ın tasarlanan iPhone tasarımına daha iyi uyacak kendi şirket içi anten sistemini geliştirdiği söyleniyor. Özellikle mmWave teknolojisi için antenler, ultra hızlı kablosuz teknolojisinin nispeten zayıf aralığı göz önüne alındığında önemlidir, 5G telefonlar genellikle iyi bağlantı sağlamak için birden fazla mmWave anten gerektirir .

Apple’ın 2020 iPhone’ları için kendi 5G antenini kullanacağı kesinleşmedi. Şirket görünüşe göre iki tasarım düşünüyor: Apple yapımı antenler kullanan daha ince ve Qualcomm’lara sahip olacak daha kalın bir tasarım.
Apple’ın kendi 5G anten sistemini geliştirmesi, şirketin Qualcomm’a güvenmesinin geçici olması nedeniyle çok mantıklı. Apple, Qualcomm ile devam eden davasını ilk etapta çözmüştü, çünkü o zamanki ortağı Intel, istediği zaman diliminde Apple için 5G cips sağlayamadı – Fast Company’nin kaynağına göre, Apple hala “vidalandığını hissediyor” Royalcomm ile olan ilişkilerinde.

Apple, Intel’in tüm 5G modem işini bundan satın almaya devam edecekti . Bu, Apple’ın Intel’in zaten yapmış olduğu temelleri almasına ve gelecekteki iPhone’lar, iPad’ler ve diğer cihazlar için özel olarak tasarlanabilecek tamamen özelleştirilmiş, şirket içi modemler için geliştirmeye devam etmesini sağladı.
Bu modem grubunun Qualcomm’larla eşit bir ürün üretebilmesi için biraz zaman geçebilir, ancak neredeyse kesinlikle Apple için ufukta – ve bu özel yongalarla gitmek için kendi özel 5G antenlerine sahip olmak mükemmel mantıklı.

Kaynak: speedguide

Etiketler: Apple, Qualcomm

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.