Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Hafif Yağmurlu

Koronovirüs Nedir Nerde Görülmüştür – Wuhan koronavirüsünün neden olduğu belirtiler nelerdir?

28.01.2020
1.362
A+
A-
Koronovirüs Nedir Nerde Görülmüştür – Wuhan koronavirüsünün neden olduğu belirtiler nelerdir?
3de422d1 0130 4ffd b92a eaa3990be06e
Koronovirüs Nedir Nerde Görülmüştür
– Wuhan koronavirüsünün neden olduğu belirtiler nelerdir?

Koronovirüs Nedir Nerde Görülmüştür – Wuhan koronavirüsünün neden olduğu belirtiler nelerdir?

Coronavirüsler ilk olarak 1960’larda tanımlandı, ancak nereden geldiklerini bilinmiyor. İsimlerini taç benzeri şekillerinden alıyorlar. Bir koronavirüs hem hayvanları hem de insanları enfekte edebilir.
Çoğu koronavirüs, soğuk algınlığına neden olan diğer virüslerle aynı şekilde yayılır: enfekte insanlar öksürerek ve hapşırırken diğer insanlara bulaştırırlar ayriyeten enfekte olmuş bir kişinin ellerine veya yüzüne dokunulursa veya enfekte olmuş kişilerin dokunduğu kapı tokmağı gibi şeylere dokunulursa virüs bulaşmış olur.
Hemen hemen herkes yaşamında en az bir kez, büyük olasılıkla küçük bir çocuk olarak bir koronavirüs enfeksiyonu geçirir. Amerika Birleşik Devletleri’nde, koronavirüsler sonbahar ve kış aylarında daha yaygındır.
Wuhan’da hastalığa neden olan virüs nedir?
Yeni bir koronavirüstür – yani, daha önce hiç karşılaşılmayan koronavirüs ailesinin bir üyesidir. Diğer koronavirüsler gibi, hayvanlardan gelmiştir. Enfekte olanların çoğu, Çin kentinin merkezindeki Huanan deniz ürünleri toptancı pazarında çalışan veya sık sık alışveriş yapan ve canlı ve yeni kesilmiş hayvanlar satan kişilerde bulaşma riski çoktur. Yeni ve rahatsız edici virüsler genellikle hayvan konakçılarından kaynaklanır. Ebola ve grip bunlara örnektir.
Wuhan koronavirüsünün neden olduğu belirtiler nelerdir?
Virüs zatürreye neden olur. Hastalananların öksürük, ateş ve nefes alma güçlüğü çektiği bildirilmektedir. Ağır vakalarda organ yetmezliği olabilir. Bu viral pnömoni olduğundan, antibiyotiklerin hiçbir faydası yoktur. Grip hastalığına karşı sahip olduğumuz antiviral ilaçlar faydalı olmaz. İnsanlar hastaneye kaldırılırsa, akciğerleri, diğer organları ve sıvıları için destek alabilirler. İyileşme, bağışıklık sistemlerinin gücüne bağlı olacaktır. Ölenlerin çoğunun halihazır da sağlıksız olduğu bilinmektedir.
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ülke geneline yayılan yeni tip koronavirüs ( 2019-nCoV ) salgınında can kaybı 56, salgından etkilenenlerin sayısı ise bin 975’e yükseldi.
Çin Ulusal Sağlık Komisyonunun açıklamasına göre, ülke genelinde 2019 nCoV salgınında 56 kişi hayatını kaybetti, virüsten etkilenenlerin sayısı 324’ünün durumu ağır olmak üzere bin 975’ çıktı. Eyalet ve kent dağılımına göre Hubey’de 52, Hınan’da 1, Hıbey’de 1, Heylongciang’da 1 ve Şanghay’da 1 kişi hayatını kaybetti.
Şu ana kadar Amerika’da 5 Fransa da 3 Avustralya’da 5 Kanada’da 1 koronovirüs tespit edildi ve hastalar gözetim altında tutuluyor. Türkiye’de henüz tespit edilen koronovirüs vakası yok ama İzmir tepecik hastanesi önünde oluşan kalabalık korku yarattı. İzmir il sağlık müdürlüğünden gelen açıklama yüreklere su serpti daha önce Çin’e ticaret için giden bir vatandaşın ülkeye gelince rahatsızlanması korkuya neden olsa da yapılan incelemelerden sonra koronovirüs ile bir ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

Etiketler: Koronovirüs Nedir Nerde Görülmüştür, Wuhan koronavirüsünün neden olduğu belirtiler nelerdir, koronavirüsten nasıl korunulur,  Wuhan koronavirüsü

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.