Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Hafif Yağmurlu

Günlük Diş İpi Kullanmanın 5 Şaşırtıcı Faydaları.

05.12.2019
1.197
A+
A-
Günlük Diş İpi Kullanmanın 5 Şaşırtıcı Faydaları.

11
Günlük Diş İpi Kullanmanın 5 Şaşırtıcı Faydaları.


Her dişçiye gittiğinizde, muhtemelen dişlerinizi fırçalamanız ve düzenli olarak diş ipi kullanmanız hatırlatılır. Her ne kadar çoğu kişi dişlerini fırçalamayı günlük rutininin tartışılmaz bir parçası olarak görse de, daha az sayıda kişi diş ipi önceliğini yapmayı hatırlamaktadır. Diş ipi dişlerinize sıkışmış yiyecek parçalarını yerinden çıkarabilir, elbette, ama çok daha fazlasını yapar. İşte günlük diş ipi kullanmanın şaşırtıcı faydalarından beşi.
1- Diş ipi kullanmak diş eti iltihabını önler
Diş etlerinin iltihabı olan dişeti iltihabı kanama veya şişkin diş eti gibi semptomları içeren acı verici bir durum olabilir.  Dişeti iltihabını önlemenin en basit yollarından biri, hastalığa yol açan diş eti çizgisinde plak birikimini kaldırabilecek düzenli diş ipi kullanımıdır.
2- Düş ipi kullanımı diyabetin kontrolüne yardımcı olur.
Çoğu insan diyabet ve diş ipi kullanımının herhangi bir şekilde ilişkili olduğunu duyduğunda şok olur. Ancak, diş ipi kullanımı hem çocuklarda hem de yetişkinlerde diyabet üzerinde önemli bir olumlu etkiye sahip olabilir. Diş ipi sıkmadığınız zaman, ağzınızdaki bakteriler hızlı bir şekilde birikir. Bu  oral bakteri, kanınızdaki glikoz seviyelerini etkileyebilir, bu da diyabetiniz varsa büyük bir problemdir. Kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olmak için, günde en az bir kez diş ipi kullandığınızdan ve ağzınızdan mümkün olduğunca fazla bakteri aldığınızdan emin olun.
3- Diş ipi ağız kokusunu azaltır.
Ağız kokunuz varsa, ondan kurtulmak için bazı ortak numaralar denemiş olabilirsiniz. Günde iki veya üç kez dişlerinizi fırçalamak ve gargara kullanmak kesinlikle yardımcı olabilir, ancak en güçlü kokulara neden olan tartar birikimidir. Dişeti üzerindeki tartarı fırçalayarak çıkarabilirsiniz, ancak diş ipi kullanımı tartarın diş etlerinizdeki ve dişlerinizden çıkarılmasına yardımcı olabilir. Düzenli olarak diş ipi kullanmaya başlayan ağız kokusu olanlar, genellikle bir hafta içinde nefeslerinde iyileşmelere dikkat eder.
4- Diş ipi solunum hastalığı riskini azaltır.
Ağzınız vücudunuzun organlarına doğrudan bir kanaldır. Bu, gıdaları sindirim sisteminize sokmak açısından iyi bir şey olsa da, ağızdaki bakterilerin boğazınızdan solunum sistemine doğru ilerlemesi bir sorun olabilir. Diş ipi kullanımı bronşite ve hatta zatürreye neden olan bazı oral bakterileri yok edebilir.
5- Diş ipi kalp hastalığını önleyebilir.
Düzenli diş ipi olmadan, diş etlerinin kanaması olduğunu farkedersiniz ki bu dişeti iltihabı belirtisidir. Bununla ilgili sorunlardan biri bakterilerin kan dolaşımınıza girmesini ve organlarınıza saldırmasını sağlamasıdır. Sonunda, bu kalp hastalığına veya kan pıhtılarına neden olabilir. Özellikle erkeklerde kalp hastalığı riskini önemli ölçüde azaltmak için günlük diş ipi kullanımı basit ama etkili bir çözümdür.
Diş ipi dişlerinizin arasına sıkışmış yiyeceklerden kurtulmanın kullanışlı bir yolu olabilir, ancak faydaları burada bitmiyor. Düzenli diş ipi kullanımı kalp hastalığı, solunum hastalıkları, ağız kokusu, diyabet düzenlemesi ve hatta dişeti iltihabını azaltmada rol oynayabilir. Bu kadar çok olumlu fayda ile herkes günlük diş ipi kullanma alışkanlığı edinmeli. Daha sağlıklı günler için sevgiyle kalın.
Okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.