Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

4 Farklı Yüzme Vuruşu Ve Yararları

04.12.2019
1.179
A+
A-
4 Farklı Yüzme Vuruşu Ve Yararları

4a05e372 3e15 41f0 9adf aa71abf330d3
4 Farklı Yüzme Vuruşu Ve Yararları 

Yüzmek, kalp ve damar sağlığınız, kas gücünüz için harikalar yaratabilir ve önyükleme yapmak için harika bir stres yaratır. Fakat birçok yüzme darbesinden seçim yapmak söz konusu olduğunda, sizin için neyin en iyi olduğuna nasıl karar verirsiniz? Bu sorunun cevabı gerçekten fitness hedeflerinizde ya da belirli yaralanmalarla sınırlandırılıp kısıtlanmadığınız veya belirli kasları güçlendirmeye çalışıp çalışmadığınızdır.

 Mükemmel yüzme vuruş eşinizi bulmak için, zorlu kelebekten popüler serbest vuruşlara kadar her şeyin faydalarını düşünün.
Yüzmek, kilo vermek, tonlanmak ve formda kalmak için harika bir yol – en iyi egzersiz türleriyle orda olmasına şaşmamak gerek. Kas gücünün yanı sıra kardiyovasküler kondisyonunuzu geliştirmenize yardımcı olabilir.
Yüzme rutininizi dengeli bir diyet de dahil olmak üzere sağlıklı bir yaşam tarzıyla birleştirin; Hareketleriniz su ile tamponlandığından, koşu veya denklemin bitmesi gibi diğer aerobik egzersizlerin etkisini alır. Aynı zamanda esnekliği artırmaya yardımcı olur.
 Birçok yüzücü, yüzmenin de büyük bir stres atıcı olduğunu gördüklerini söyleyecektir. Egzersizin gevşetici ve rahatlatıcı doğası, hava sıcak olduğunda ve başka bir egzersiz mümkün görünmese bile, bir antrenman yapmanıza yardımcı olabilir.

Farklı Vuruşlar:Çeşitlilik Karıştırın ve Farklı Kas Grupları için Egzersiz Yapın.
Farklı yüzme vuruşları arasında hareket ederek, kendinize tam bir vücut egzersizi uygular ve aynı rutinden sıkılmadan farklı kas gruplarını kullanırsınız. Bir vuruş kollara ve üst vücuda daha fazla iş yapabilmesine rağmen, bir diğerinde daha düşük vücut gücü kullanılabilir.
 Bu aynı zamanda gerilme ve tekrarlayan stres riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, tüm vücudunuzun esnekliğini arttırır ve size tonda bir görünüm kazandırmak için kasları güçlendirir.
İşte 4 farklı yüzme vuruşları ve size nasıl yardımcı olabileceklerine bir göz atalım.
1. Serbest Strok / Tarama: Tam Vücut Egzersizi Yapın ve Genel Olarak Tonunuzu Artırın.
11

Ön sürünme veya serbest vuruş, vücudunuzu düz tutmanızı ve vuruşlarınızla zaman soluk almanızı sağlar, sabit aralıklarla başınızı yana doğru eğin. Ayaklarınızla sert bir şekilde vurun ve bir başkası diğer yandan yükselirken birini suya sokarak, yükselen kolları havaya kaldırın.
Serbest Strokun Faydaları :Kolayca en popüler yüzme strokudur, serbest stil veya sürünme tüm vücudunuza uygun bir aerobik antrenmanı verir. Suya karşı direnç, suyunuzu uzaklaştırıp kollarını ileri doğru iterken kollarınızın güçlenmesini sağlar.
 Bacaklarınız, sırayla, ileriye doğru bu hareketi tekmelemek ve güçlendirmek zorundadır. Serbest yüzme, göbeğinizi, kollarınızı, boynunuzu, omuzlarınızı, göğsünüzü, üst sırtınızı ve bacaklarınızı kullanır. Başka bir deyişle, hemen hemen tüm eklem ve kaslarınız oyunda! Tüm vuruşlardan bu, sırt kaslarınızı güçlendirmede en etkili olanıdır.
Yaklaşık 125 kilo ağırlığınız varsa sürünme veya serbest stilde yüzmek için yarım saatte 330 kaloriye, 155 kilo ağırlığınız varsa yarım saatte 409 kalori yakarsınız.

2. Kurbağalama: O Bacak Kaslarını Çalıştırın ve Sırtınızı Tonlayın.
2

Burada, bacaklarınızı bir kurbağa tekmesine benzer bir şekilde, dizler bükülerek hareket ettirir ve suyun içinde aşağı doğru atılırsınız. Kollarınız meme hizasından başlayarak tek bir hareketle hareket eder.
 Suyu kollarınızla uzaklaştırırken, kafayı doğal olarak sudan dışarı iter ve nefes almanızı sağlar. Kurbağalama, yüzme sırasında en az omuz ağrısı şikayeti ile bağlantılı olan yüzme darbesidir. Nefes almak için başınızı kaldırmanız gerekse de, üst bedeninizi kaldırma şekliniz kelebek vuruşunda olduğundan daha doğaldır, bu nedenle bel ve bel sırtınızın da gerginlik yaşama olasılığı daha düşüktür.
Kurbağalamanın Faydaları: Kurbağalama ile bacaklarınız, ileri hareketi oluşturmak için gereken güç kaynağıdır ve kollarınızdan daha fazla kullanılır. Bacak kaslarınızı kullanan, hamsterlerinizden uyluk ve alt bacaklara kadar gerçekten bir vuruş seçmek istiyorsanız, bu gidilecek olabilir. Ayrıca göğüs kaslarınızı çalıştıracak ve bel ve trisepsinizi güçlendirecektir.
Ayrıca, ağırlığınıza bağlı olarak yarım saatte 300 ila 444 kalori yakarsınız.
3. Kelebek İnme: Çekirdeğinizi Güçlendirin ve Üst Vücudunuzu Çalışın.
3

Kelebek darbesi daha zorlu vuruşlardan biri olarak görülür. Bunu yaptığınızda, her iki kolunuzu başınızın üzerinde aynı anda kaldırmanız ve ardından vücudu ileri doğru itmek için yanlarında suya bastırmanız gerekir. Bacaklarınız bir yunus tekme hareketinde hareket eder – düz ve onlarla birlikte aşağı inerken birlikte tutulur.
Kelebeğin Vuruşunun Faydaları : Kelebeğin vuruşu göbeğinizi çekiyor. Vücudunuzu dengelemek ve kelebek vuruşunu uygun bir şekilde yapmak için gereken ritmik hareketi elde etmek için karın gücünüzden yararlanmanız gerekir.
 Aynı zamanda üst vücut gücünüzü de kullanır, bu yüzden bu vuruş yapmak kollarınızı, göğsünüzü, karnınızı ve sırt kaslarınızı güçlendirmenize yardımcı olabilir. Ne kadar ihtiyaç duyduğunuzdan dolayı duruşunuzu geliştirmeye ve vücudunuzu daha esnek ve esnek hale getirmeye yardımcı olabilir. Doğru hareketi elde etmek için uzuvlarınızı ve gövdenizi uzatın.
Kelebek vuruşunu yarım saat boyunca yapmak, 125 kiloluk bir kişi için 330 kalori, 155 kiloluk bir kişi için 409 kalori ve 185 kiloluk bir kişide 488 kalori kullanır ve bu, en çok kaloriyi yakmanıza yardımcı olacak yüzme darbesini kullanır. Bir kas çekmekten veya sırtınızı, boynunuzu veya omuzlarınızı zorlamaktan kaçınmak için doğru şekilde yapmaya özen gösterin.
4. Patlama: Duruşunuzu Artırın ve Omurga İşini Yapın.
4

Geri tepme ile, prensip sürünmeye benzer kalır – sadece sırt üstü yatarsınız ve suda yüzmek yerine yüzersiniz. Başladığınızda, ciğerleriniz yüzeyde olmalı ama geri kalanınız su seviyesinin altında olmalıdır. Vücudunuzu hareket halindeyken olabildiğince yatay olarak tutmaya çalışın. Bacaklarınızla vurun ve bir seferde bir kolu yükseltin. Dikey bir yay ile tekrar suya geri getirin, böylece vücudunuzun altına çekilen su sizi ileriye itecektir.
Backstroke’in Faydaları:Backstroke yapmak, sırtınızı uzatmanıza, daha uzun görünmenize ve kendinizi daha iyi tutmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda omuzlarınızı, bacaklarınızı, kollarınızı, kalçalarınızı ve karnınızı da bu vuruşla hafifleteceksiniz. Kalçalarınızın çalışmasına yardımcı olduğu için, işte veya evde uzun saatler boyunca oturan herkes için mükemmel bir seçimdir.

Sırtüstü vuruş, göğsün sırığı, kelebek vuruşları ve hatta sürünme kadar kalori yakma cephesinde yüksek olmayabilir. Ancak devre antrenmanı, 12-13.9 mil hızında bisiklete binme veya 5 mil hızında koşma gibi birçok kalori kullanmanıza yardımcı olabilir. Ve bu atılacak bir şey değil! 125 pound civarında olursanız, her 30 dakikada bir geri vuruşla 240 kalori yakınız; terazileri 185 kilograma düşürürseniz, o zaman 355 kadar kalori kullanın. 

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.