Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Şekerden Nasıl Korunuruz? Şekerden Korunmanın 10 İp Ucu

21.11.2019
1.124
A+
A-
Şekerden Nasıl Korunuruz? Şekerden Korunmanın 10 İp Ucu

66
Şekerden Korunmanın 10 İp Ucu

Ne kadar çok şeker alırsanız
, vücudunuz o kadar çok can atıyor. Bu, hiç bitmeyen bir beslenme döngüsüdür, daha fazla ihtiyaç duyulur, Tip 2 Diyabet gibi bir obezite ve sağlık komplikasyonları salgını yaratan daha fazla şey gerekir. Ve çoğu için, günlük şeker alımımız olması gerektiğinden (veya farkına bile vardığımızdan) çok daha yüksektir.
Şeker mutlaka bir kötü adam değildir, ancak çoğumuzun tükettiği şeker miktarıdır – bazen farkına bile varmadan – vücudumuza zarar verebilir.
“Sağlıklı bir seçim” yapmaya karar verseniz bile, bir içerik etiketi okursanız, düzenli olarak tükettiğiniz yiyeceklerin çoğunda tatlandırıcıların gizli olduğunu göreceksiniz.
Sağlıklı bir günlük şeker alımının nasıl göründüğünü öğrenmek için okumaya devam edin lütfen, böylece şekeri temizlemenin nasıl yapıldığına dair bilgilendirilmiş olursunuz.
Günlük Şeker Alma: İşte Bilmeniz Gerekenler
Dört gram şeker bir tatlı kaşığı şeker eşittir. Ortalama bir erkeğin dokuz çay kaşığı günlük şeker alımını yapması (veya daha az), bir kadının altı çay kaşığı alması gerekir. Bakış açısına göre, ortalama aromalı yoğurt, porsiyon başına 3,85 ila 4,5 çay kaşığı eşdeğer olan, 16 ila 22 gram şeker içerir.
Üzerine çeyrek bardak doğal, görünüşte sağlıklı granola serpin ve 2 – 4 çay kaşığı şeker eklenebilir – bu sadece kahvaltı için!
Makarnanıza önceden hazırlanmış bir domates sosu dökerek (bir çay kaşığı veya benzeri bir şekeri içerir), hem erkek hem de kadınların tavsiye ettiği şeker alımını çok fazla aşan, hatta düşünmeden, 3.5 – 6 çay kaşığı şeker ekleyebilirsiniz.
Buda akşam yemeği sonrası tatlıya veya gününüzü şeker içeren başka bir şeye içmeden önce. Olmadı! Gördüğünüz gibi günlük diyetinizdeki şeker miktarı düşündüğünüzden çok daha hızlı birikir.
Öyleyse günlük şeker alımımızı nasıl azaltabiliriz. Günlük Şeker Alımınızı Düşürmek İçin Bu 10 İpucunu Kullana bilirsiniz.
  
1. Siyah Kahve Lütfen

Bir günde tükettiğiniz kahve veya çay sayısını düşünün. Şimdi,çay ve kahve bardaklarına eklediğiniz o çorba kaşığı (veya 2 veya 3) şeker ve sütü (yarım bardak porsiyon başına 2 çay kaşığı şeker içeren) düşünün.
Günlük kahveniz veya çayınız, tatlandırıcıları elimine ederek veya bir tatlandırıcı ilavesi ekleyerek şekerleri (yapay olanlar dahil) kalıcı olarak değiştirmek için mükemmel bir fırsattır. Çaylar için bir miktar limon veya limon suyu ekleyin. Java için hindistancevizi sütü (neredeyse hiç şeker içermeyen) veya hindistancevizi yağı (doğal olarak şekersiz ve sizin için süper sağlıklı olan ) ekleyin.
2. İşlenmiş Gıdaları Azaltın veya Yok Edin

Günlük şeker alımınıza gelince, işlenmiş gıdalar önerilen kısmı büyük ölçüde aşmada en büyük suçlu olabilir.
Çerezler, kekler, ekmekler, aromalı yoğurtlar, krakerler, cipsler, yer fıstığı yağı, dondurulmuş yemekler vb.
Ve dikkat! Şeker, yiyecek bileşenlerinde yüksek fruktozlu mısır şurubu, akçaağaç şurubu, agav, maltoz, sakaroz, bal, dekstroz, meyve suyu vb. Şeklinde gizlenir.
Bunun yerine, pirinç, sebze ve tavuk gibi saf halde olan ürünleri seçin. Onları tercihinize göre sezonlayabilir ve ne yediğinizi tam olarak bilirsiniz. Unutmayın: Bu sağlıksız yiyecek seçeneklerine ulaşmaktan kaçınmanın en iyi yolu, ilk başta onları satın almamaktır.
3. Sağlıklı Değiş tokuş Yap

Düzenli aromalı yoğurt yerine lezzetsiz bir  yoğurdu seçin; sağlıklı bir protein dozu ve (varsa) önemli ölçüde daha az şeker alabilirsiniz. Yoldayken tatlı bir şey ister misiniz? Vitamin, mineral ve lif içeren bir parça meyve tüketin.
4. Soda’ya Veda Edin

Lütfen soda içmediğinizi, özellikle şekerden daha da kötü olan yapay tatlandırıcılar içeren diyet soda içmediğinizi söyleyin. Ve daha fazla enerji içeceği yok! Günlük şeker alımınızı tahrip ederek tek bir porsiyonda en az 20 çay kaşığı veya daha fazla şeker paketleyebilirler.
Günlük puan kartınıza 0 gram şeker ekleyerek yerine limonlu veya şekersiz buzlu çay ile su için. Hidratlı kalmak, fazladan kafeine ihtiyaç duymadan gün boyunca yapman gereken doğal enerjiyi sağlar.
5. Rafine Beyaz Undan Kaçının

Besinlerden sıyrılmış ve çoğu zaman ekstra şeker yüklü ekmekler ve makarna gibi yüksek oranda rafine edilmiş yiyeceklerden kaçının. Beyaz un, metabolize olur (veya vücutta parçalanır). . . tahmin ettin . . . şeker!
6. Günlük Vitaminlerinizi Alın

Vücudunuzun besin eksikliği olduğunda, çoğu zaman tatlı ya da tuzlu bir şey için yoğun istek yaratabilir. Yaşam tarzınıza uygun bir multivitamin alın ve gün ortasında şekerleme şansınız büyük ölçüde azalır.
7. Yemekleri Atlama

Bir öğünü atladığınızda, kan şekeri düşer ve sizi beslemek ister. Bu hızlı ve kolay bir atıştırma için ulaştığınız zamandır. Dikkat! Ekstra şeker dozu içeri girdiğinde bu olur.
Bunun yerine, her üç ila dört saatte bir küçük yemekler yemeye çalışın. Kan şekeri seviyeleriniz tutarlı kalacaktır ve bu şekerli öğün yerine geçme ihtimaliniz daha düşük olacaktır.
8. Bolca Dinlenin

Bazen halsiz hissettiğimizde ve ekstra bir enerji artışı gerektiğinde şekerli yiyeceklere ulaşırız. Bunun yerine, vücudunuzu dinlediğinizden ve düzgün çalışması için gereken uyku miktarını aldığınızdan emin olun.
9. Egzersiz!

Egzersiz, kanın akmasını sağlar ve size endorfin ve enerjiyi anında artırır. Halsiz hissediyorum? Bırak ve bana 20 ver (şınav, güneşi selamlama, atlama krikoları, her neyse)! Artan dolaşım, enerji seviyenizi yükseltir ve şekere ihtiyaç duyar.

10. baharat kadar

Bazen vücudunuzun tatlı bir aperatif istediğini düşündüğünüzde, asıl arzuladığınız şey biraz lezzet. biraz baharat sonraki yemek – vs. tarçın, hindistan cevizi, karanfil, kakule, zencefil, kişniş, maydanoz, fesleğen, kırmızı biberi eksik etmeyiniz.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.