Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Titanic’in (Okyanus Kraliçesi) yeni resimleri Ortaya Çıktı Ekim 2019

12.10.2019
1.415
A+
A-
Titanic’in  (Okyanus Kraliçesi) yeni resimleri Ortaya Çıktı Ekim 2019

40
Okyanusun Kraliçesi

İlk supercruise gemisi Titanic’e “Okyanus Kraliçesi” adı verildi ve dünyanın harikalarından biri olduğu söylendi. Titanik’in çok önemli olduğunu söylemek istiyorum.
Aslında o kadar büyüktü ki, onu inşa edebilmeleri için yeni bir tersanenin yapılması gerekiyordu. Site Harland ve Wolff’un Belfast’taki tersanesi haline geldi ve dört şehir bloğu kadar büyüktü. Hem RMS Titanic’in hem de kardeş geminin RMS Olympic’in doğduğu yerdi. Bu kadar çok sayıda gemi inşa etmek sadece riskli değil, aynı zamanda pahalıydı.
33

 White Star vs Cunard
White Star Line başkanı ve genel müdür J. Bruce Ismay, şirketi geri çevirmek için büyük bir baskı altındaydı
Cunard Line gibi başlıca rakipler, gemilerinin dünyanın en hızlı ve en bereketli okyanus gemisi hizmetleri olduğunu övdü ve ilan ettiler.
Baş tasarımcı Thomas Andrews, RMS Titanic’in yapımını ve tasarımını yönetti. Lüks bir yolcu gemisi için planlarını hazırlarken, Ismay her tasarımcının duyduğu haberi verdi: bütçe kesintileri. Ismay da küçük kesintilerden bahsetmiyordu, daha sonra gemi yapım standartlarını değiştirecek önemli değişikliklerdi bunlar.
Titanik’in tamamlanması sırasında ülkenin şiddetli bir kömür sıkıntısı geçirdiği görülüyordu. 1912’deki Ulusal Kömür Grevi, yüzlerce işçinin sınai eylemde bulunmasına yol açtı. Grevi, kömür hissedarları tarafından sağlanan haksız ücretlerden kaynaklandı. Kömür stokları düşerken maaşları da düştü.
42

Titanik’in batmasına neden olan nedenlerden birinin yakıt kıtlığı olduğunu öne sürdü .
Bir Belgesel, bir buzdağı alanında tam hızla ilerlemenin tek rasyonel açıklamasının, geminin yakıt tasarrufu yapması gerektiği olduğunu iddia etti. Gemiyi yavaşlatmak, sadece yeniden hızlandırmak için, sürekli hızda çalışan bir gemiden daha fazla kömür yakmak. Başka bir deyişle, gemi en yüksek hızda ilerliyordu çünkü yavaşlayacak ve sonra da hızlanacak kadar yakıtları yoktu.
58

Bu lüks gemi size lüks geliyor mu? Yolcuların, güvenliklerinin tehlikeye girebileceğini bilmeden bir gemiye bineceğini düşünmek korkunç. Daha şok edici olan, sadece gemiyi inşa eden hatalı malzemeler değil, içeride olanlardı.
55

2017 yılında, Titanic’in fotoğraflarının daha önce hiç görülmediği bir fotoğraf albümü keşfedildi. Titanik uzmanı, yazar ve gazeteci Senan Molony belgeselinde  Titanic: The New Evidence  fotoğrafları görme onuruna sahipti ve onları “…  Kral Tutankhamen’in mezarı Titanic eşdeğeri ” olarak adlandırdı.
41

Raffield keşfedilen fotoğraf albümünü satın aldığında, Titanic’in tarihini sarsacak küçük bir anormallik bulmayı asla beklemiyordu. Albümden geçtiğinde, fotoğraflardan birinde garip bir şey gördüğünü açıkladı. İlk başta, fotoğraftaki yansıma veya hasardan kaynaklanan bir parlama olduğunu düşünüyordu.
34

35

36

39

49

51

56

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.