Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Sağlıklı Yaşam İçin 7 İpucu

18.10.2019
1.047
A+
A-
Sağlıklı Yaşam İçin 7 İpucu

d544b41f 5f15 42e6 b64c bf3553492539
Sağlıklı Yaşam İçin 7 İpucu 
Sağlıklı bir yaşam sürmek konusunda çok fazla bilginin olduğu bir zamanda yaşıyoruz, ancak şaşırtıcı bir şekilde, sağlıksız bireylerin sayısının her zamankinden daha yüksek olduğu bir zaman.
Yaşam tarzı hastalıkları artarken birde buna kilo problemi eklendi. Bazı sağlık koşulları kalıtımsal olmakla birlikte, çoğu yaşamımızı nasıl yaşayacağımız konusunda yaptığımız seçimlerden kaynaklanmaktadır. İşte mükemmel sağlığı korumak için 7 ipucu.
1. iyi yemek
Vücudunuzun farklı besin maddelerine ve doğru miktarda beslenmeye ihtiyacı var.  Bu besinler yediğimiz gıdalardan gelir ve bunlardan herhangi birinin eksik olması sağlığınızın bozulmasına neden olur.
İyi yemek, özellikle bol miktarda vitamin içeren yiyecekler tüketirseniz, hastalıklardan uzak kalmanıza yardımcı olur. Beslenme uzmanları, az miktarda yağ ve karbonhidrat içeren yiyecekleri yemeyi tavsiye ediyor.
Sizin diyet proteinler, mineraller ve vitaminler yeterli miktarda, dengeli olmalıdır.
2. Yeterli Uyku
Uyku sırasında vücudunuz kendini dinlendirmeye alır. Toksinler salgılar, stres hormonları kan dolaşımınızdan temizlenir ve sindirim sisteminizin dinlenip kendini temizlemesini sağlar.
Beyniniz de rahatlar ve zihinsel sağlığınız yenilenir. Tüm vücudunuzu mükemmel durumda tutmak için her gece sekiz saatten uyku şarttır.
3. Çok Su İçmek
Vücut sistemlerinizin çalışması için suya ihtiyaç vardır. Kanınızın en büyük kısmını yapar ve yetersiz miktarda bulunması gıda besinlerinin ve oksijenin taşınmasına engel olur. Hücreler sizi sağlıklı tutan reaksiyonlar için suya ihtiyaç duyar.
Yeterli miktarda su içmek, yiyeceklerin sindirilmesine yardımcı olur ve vücudunuz gerekli besinleri alır. Su olmadan cildiniz solgun ve kuru görünür. Günlük 2,5 lt  su içmeniz kesinlikle önerilir.

4. Çok Egzersiz Yapın
Egzersizin birçok yönden yardımcı olduğu gösterilmiştir. Kilonuzu kontrol altında tutar, yaşam tarzı hastalık riskini azaltır. Egzersiz yaparken stres hormonu kortizol seviyeleri düşürülür.
Egzersiz için karmaşık egzersizler yapmanız gerekmez. Yolda yürümek, bisiklete binmek ya da yürümek ve basit koşu gibi basit şeyler olabili
5. Güneş ışınlarından uzak durun
Güneşten gelen ışınlar, cilt kanserine neden olmak da dahil cilde zarar veren zararlı UV ışığı içerir. Özellikle yaz aylarında öğlen güneşin en sıcak saatleridir, bu saatlerde dışarı çıkmaktan kaçının.
Gerekirse, cildinizde her zaman güçlü bir güneş koruyucu kullanın. Ayrıca güneşten uzak durmak için bir şapka takın.
6. Yaşam Biçimi Hastalıklarından Haberdar Olun
Hangi hastalıkların aile üyelerini en fazla etkilediğini bilmek için araştırma yapın. Bu şekilde, bir hastalığı erken teşhis edebilirsiniz.  

7. Kötü Alışkanlıklardan Uzak durun.
Sağlığınızı tehlikeye atan kötü alışkanlıklar, sigara içmek, aşırı alkol tüketimini ve daha fazlasını içerir. Tüm bu alışkanlıklardan kurtulmak için çaba gösterin.
Bu sağlık ipuçlarını benimseyerek, kolayca sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz. Sadece harekete geçme isteğine ve ne olursa olsun ilerlemeye devam etmek için kararlılığınızdan vaz geçmeyin.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.