Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Mutlu Olmanın 10 Anahtarı Ve Açıklamaları

12.10.2019
1.227
A+
A-
Mutlu Olmanın 10 Anahtarı Ve Açıklamaları

Mutlu%2Bolman%25C4%25B1n%2B10%2BAnahtar%25C4%25B1
Mutlu Olmanın 10 Anahtarı Ve Açıklamaları
Hayatta nasıl mutlu olunacağını bilemeyen insanlar yaşamları boyunca hem kendilerini hem de çevrelerini mutsuz ederler. İşte burada bu mutluluğun 10 anahtarını sizlerle paylaşıyorum. Eğer sizinde bir ipucuna ihtiyacınız varsa, lütfen benimle sayfamda kalınız.
1. Şükran
Araştırmalar, hayatımızın olumlu yönleri için bir şükran ve takdir duygusunu teşvik etmenin kendi mutluluk düzeyimiz üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğunu ve mutluluğun en önemli anahtarlarından biri olduğunu göstermektedir. Araştırmalar odağımızı yaşamlarımızdaki iyiliğe doğru değiştirerek, çok daha mutlu olabileceğimizi gösteriyor.
2. Nezaket ve Merhamet
İyiliğin bir başka önemli unsuru da nezaket ifadeleri ve başkalarına karşı duyarlılıktır. Aslında, çok sayıda çalışma, resmi gönüllü çalışma yoluyla veya başka yollarla, başkalarına vermenin mutlu olmanın en güçlü yollarından biri olduğunu göstermektedir.
3. Kendinden Şefkat
İnsanların yaklaşık% 85’i kendi başlarına diğerlerinden daha zor olma eğilimindedir. Maalesef, bu tür bir özeleştiri, refahımıza çok büyük bir zarar veriyor. Kendine şefkat göstermenin – kendimize nezaket ve özen göstermeyi öğrenmenin – zihinsel ve fiziksel sağlığımız üzerinde güçlü yararları olduğu gösterilmiştir.
4. Farkındalık
Bazı çalışmalar, uykudan uyanma saatlerimizin yaklaşık yarısını zihinsel olarak şu andan kopmuş olarak harcadığımızı gösteriyor; Başka bir deyişle, fiziksel olarak bir yerde olabiliriz, ama zihinsel olarak başka bir yerdeyiz. Bu aynı araştırma, zihnimizin ne kadar çok dolaştığını, ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyor. Farkındalık – şu anda yargılayıcı olmayan bir şekilde farkında olma yeteneğinin – fiziksel sağlığımızla birlikte mutluluğumuza ve iyiliğimize muazzam faydaları olduğu gösterilmiştir.
5. İyimserlik
Cam bardağı “yarı dolu” olarak görmenin en iyisi olduğunu hepimiz duyduk ama son araştırmalar iyimserliğin hem zihinsel hem de fiziksel refahımız için önemini vurguluyor. Aslında, iyimserler birçok farklı alanda karamsarlardan daha mutlu ve sağlıklı olma eğilimindedir.
6. Kişilerarası Bağlantı
Teknoloji ve sosyal medya sayesinde twitter, instagram gibi sonsuz bağlantı dünyasında yaşıyoruz. Ne yazık ki, bazı çalışmalar, kişilerarası bağlantılarımızın kalitesinin, miktar arttıkça bozulduğunu göstermektedir. Bu talihsiz bir durumdur çünkü birçok araştırma mutluluğu bulmanın en iyi yollarından birinin kişilerarası ilişkilerimizdeki en yakın kaliteyi arttırmak olduğunu göstermektedir.
7. Bağışlama
Yaralandığımızda,acıdan doğan öfke doğal bir tepkidir. Ancak aylarca, hatta yıllarca kin öfke tutmak, zihinsel ve fiziksel sağlığımız üzerinde toksik bir etkiye sahip olabilir. Mutlu bir yaşam sürdürmenin sırlarından biri, bu öfkeden kurtulmamızı öğrenmemiz ve affetme pratiğinin sağlığımıza ve mutluluğumuz için birçok güçlü yararla bağlantısı olduğu yönündedir.
8. Güçlü yönlerimizi kullanma
Kendi kişisel güçlü yönlerimizi tanımlamayı ve bunlardan faydalanmayı öğrenmek, mutlu olmanın birçok yolundan biridir. Aslında, kendi mutluluk seviyemizi arttırmak ve yaşamlarımızda daha büyük bir anlam ve amaç duygusu elde etmek söz konusu olduğunda, birçok faydaya sahip olduğu gösterilmiştir.
9. Olumlu Deneyimlerin Tadını Çıkarma
Bazen hayatımızda iyi şeyler olabilir, ama bir sonraki olaya hızla geçiyoruz. Benzer şekilde, olumsuz deneyimler bizim için çok daha güçlü bir etkiye sahip olduğu için, her gün meydana gelebilecek iyi deneyimleri gözden kaçırmak kolaydır. Tatma kabiliyeti, olumlu ve keyifli deneyimler geliştirmemize ve deneyimlememize yardımcı olarak mutluluğun en önemli anahtarlarından biridir;
10. Bedenlerimiz ve Sağlığımızın Bakımı
Mutlu olmanın birçok yolu arasında kendine iyi bakabilmektir. Stres zamanlarında, öz bakım görüşünü kaybetmek özellikle kolaydır ve sağlığımız acı çeken ilk alanlardan biridir. Uykumuza, egzersiz düzenlerimize ve yediğimiz yemeğe dikkat ederek, mutluluğumuz için zemin hazırlayabiliriz.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.