Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Hafif Yağmurlu

Kuruluş Osman Tanıtım Videosu Yayınlandı.

18.10.2019
1.255
A+
A-
Kuruluş Osman Tanıtım Videosu Yayınlandı.
11
Kuruluş Osman Tanıtım Videosu Yayınlandı.

Çok sevilen ve rekorlar kıran, diriliş Ertuğrul Dizisinin devamı olan ve büyük Osmanlı imparatorluğunu kuran Osman bey’in ve Osmanlının hayatı niteliğindeki dizinin ilk bölüm tanıtım videosu yayınlandı. Yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği Kuruluş Osman 1.bölüm tanıtımı izlenme rekoru kırdı.

Instagram, Twitter, Facebook, ve Youtube’da altı günde 21 milyonun üzerinde izlenen tanıtım, başta İngilizce, İspanyolca, Arapça, Rusça ve Urduca olmak üzere birçok dile çevrilerek kısa sürede yayıldı. Muhteşem diriliş Ertuğrul’un devam dizisi olarak ekranlara gelecek Kuruluş Osman şimdiye kadar görülmemiş gerçeğe uygun savaş sahneleriyle adından sıkça söz ettirecek gibi gözüküyor.
Bu tür tarihimizi anlatan dizilerin çoğalmasını bekliyoruz.

Tanıtım Konusu

Osman Bey sisler arasından atıyla babası Ertuğrul Bey’in otağına gelir ve kararlı biçimde bey otağına yürür. Otağın kapısını açmasıyla ışık huzmeleri arasında sahibini bekleyen tahtı görür. Tahtın üzerinde sancak, pusat ve rahnenin üzerinde Kur’an’ı Kerim vardır. Kur’an-ı Kerim’de Fetih Suresi sayfası açıktır. Osman, tahta doğru hareket ettikçe yer sarsılır. Dış sesteki Şeyh Edebali, ona iktidarı kuracağı cihan devletini müjdeler ve beylik öğütleri verir. Osman’ın göğsünde kuracağı ve nesli tarafından dünyaya yayılacak olan cihan devletini temsil eden çınar ağacı belirir. Diz çöken ve başını göğe çeviren Osman Bey, hilali görüp Allah’a teslim olur. Tahta tekrar baktığında ise taht boştur. Sancak, pusat ve Kur’an-ı Kerim, Osman’ın gönlüne işlenmiştir.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.