Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Kahve Falı Nedir Nasıl Bakılır?

FAL
22.10.2019
1.248
A+
A-
Kahve Falı Nedir Nasıl Bakılır?

8a407e88 fed5 4dcc b184 15582c940e0d
Kahve Falı Nedir Nasıl Bakılır?
Kahve okumak, fal bakma yorumlama veya tasseografi şeklidir. Bu, genellikle bilinmeyen olarak kabul edilen bir insanın, geçmişine ve geleceklerine dair öngörüleri öngörme veya kazanmanın bir yolu olduğu anlamına gelir.
Tasseografi terimi, Fransızca “tasse” kelimesi anlamına gelir ve Arapça kelimesi “grafik” anlamına gelir. Tasseography, çay yapraklarını, kahve alanlarını ve şarap tortularını yorumlamayı içeren daha geniş  bir terimdir.
Çeşitli kahve türleri fal yorumları için kullanılabilirken, geleneksel olarak, Türk kahvesi en çok kullanılanıdır. Türk kahvesi, önce kahve çekirdeklerinin ince bir toz halinde öğütülmesiyle yapılır.

 Bu kahve tozu daha sonra genellikle şekerle birlikte suda kaynatılır. Daha sonra kahve çökeltilerinin dibe çöktüğü ve kahvenin  içileceği bir fincana aktarılır ve içilir. Artık çökeltiler ( telve ) falcılar tarafından varsayım ve tahminlerini yapmak için yorumlanmaya hazırdır.
  • Fala bakan kadar yorum yaptıranın da kültürü ve bölgesi de önemlidir. Ancak, takip edilebilecek tasseografiye ilişkin temel adımlar vardır.
  • Türk kahvesi yapın ve küçük, düz beyaz bir fincanla servis edin. Beyaz fincanlar kahve okumaları için tercih edilir çünkü karanlık zeminlere güzel bir kontrast sağlar.
  • Fala bakacağınız kişinin kahvesini isteyerek ve niyetlerini düşünerek içmesini isteyin.
  • İçmesi bittiğinde, kupayı tabağa doğru çevirmesini söyleyin.
  • Daha sonra, size soracağı sorularını düşünürken fincanı  saat yönünde ya da saat yönünün tersine üç kez döndürtün.

 Bazı falcılar, kişinin sorusu sevgi ya da servet, para ile ilgiliyse, kişinin tabağının üstüne bir 


yüzük ya da madeni para koymasını da isteyebilirsiniz.

Daha sonra fincanı alarak yorumlamaya başlayabilirsin.
yorumlar sembollere, desenlere, harflere ve rakamlara dayansa da, genel olarak farklı şekillerde yorumlanabilir.
Geçmiş, şimdi ve gelecek
Bu, fincanın üç farklı bölüme ayrıldığı zamandır. Fincanın altı bir kişinin geçmişini temsil eder, fincanın ortası şimdiki zaman, fincanın üst alanı ve kenarı ise geleceğidir.
Yatay Yarımlar
Bu yorumlama türünde, fincan iki bölüme ayrılır: sol veya sağ taraf. Bu, olayların sonucunun yanı sıra evet veya hayır sorularına cevap vermek için kullanılabilir. Sonucun belirlenmesi için, fincanın  sol yarısı negatif, sağ taraftaki semboller pozitif olarak görülür.
Beş bölüm
Fincanın Sapı okuyucuya doğru bakarken, fincan beş bölüme ayrılmıştır. Sap alanı aşkı temsil eder, sapın sol kısmı şimdiki zaman, sapın sağ tarafındaki kısmı gelecek, sapın karşısındaki alan paradır ve fincanın alt kısmı aileyi temsil etmektedir.
Semboller, harfler ve sayılar kahve okumada en büyük rolü oynar. Kahve okumasında, semboller şekillerden yiyeceklere, araçlara ve hayvanlara kadar çok çeşitli yorumlara sahip olabilir. Örneğin, bir uçak yolculuk anlamına gelebilir, dalgalı çizgiler belirsizlik belirtebilir, yangın tutkusu, bir balık bir lütuf olabilir, vb. Baş harfleri gibi kahve fincanı okumasındaki harfler, geçmişinizden, şu andan bir kişiyi temsil edebilir veya gelecekte buluşacağınız biri. Kahve fincanı yorumlamadaki sayılar, belirli günlerde veya aylarda işlerin olabileceği zamanı gösterir.
Türk kahvemiz, kahve falı yorumlamanın en popüler biçimlerinden biridir ve bugün Almanya, Azerbaycan ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde halen uygulanmaktadır.
Dünyadaki en iyi kahve falı yorumlamasının nerede olduğunu söylemek zordur. Bunun temel nedeni, kahve falı yorumlamasının bir tür servet olduğunu ve çeşitli şekillerde yorumlanabilmesidir. Falcı size ne gördüklerini ve ne anlama geldiklerini söylese de, başka bir kişi yorumlamasın da, farklı bir açıdan bakabilir.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.