Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Evde Sedef Tedavisinin 10 Yolu deneyin ve Kurtulun

28.10.2019
1.412
A+
A-
Evde Sedef Tedavisinin 10 Yolu deneyin ve Kurtulun

e5fdc6ab a6d4 4799 8d41 e2be7ab117a6
Evde sedef hastalığı tedavisi;
Psoriasis ciltte kırmızı, lapa lapa yamalarla karakterize tekrarlayan bir otoimmün hastalıktır.
Cildinizi etkilese de, sedef hastalığı gerçekten bağışıklık sisteminizde vücudunuzun derinliklerinde başlar.
Bir çeşit beyaz kan hücresi olan T hücrelerinden geliyor. T hücreleri vücudu enfeksiyon ve hastalıklardan korumak için tasarlanmıştır. Bu hücreler yanlışlıkla aktif hale gelip diğer immün yanıtları bıraktıklarında, sedef hastalığı semptomlarına yol açabilir.
Tedavisi olmamasına rağmen, sedef hastalığının belirtilerini hafifletmek için birçok tedavi vardır. Hafif belirtileri evinizin rahatlığından yönetmenin işte 10 yolu.
1. Diyet takviyeleri alın
Diyet takviyeleri, içeriden sedef hastalığı semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.
Ulusal Psoriasis Vakfı’na göre , balık yağı , D vitamini , süt devedikeni , aloe vera , Oregon üzüm ve akşam çuha çiçeği yağının hafif psoriasis semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğu bildirilmiştir .
Aldığınız diğer sağlık koşullarına veya aldığınız ilaçlara müdahale etmediklerinden emin olmak için herhangi bir takviye almadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.
2. Cildinizdeki kuruluğu önleyin
Evinizdeki ya da ofisinizdeki havayı nemli tutmak için bir nemlendirici kullanın . Bu başlamadan önce kuru cildin önlenmesine yardımcı olabilir.
Hassas ciltler için nemlendiriciler de cildinizi yumuşak tutmak ve plak oluşmasını engellemek için mükemmeldir.
3. kokuları önlemek
Çoğu sabun ve parfümde cildinizi tahriş edebilecek boyalar ve diğer kimyasallar bulunur. Size harika kokuyor olabilirler, ama aynı zamanda sedef hastalığını alevlendirebilirler.
Bu gibi ürünlerden kaçının veya “hassas cilt” etiketleri olanları seçin.
4. Sağlıklı yiyin
Diyet sedef hastalığı tedavisinde bir rol oynayabilir.
Kırmızı etin, doymuş yağların, rafine şekerlerin, karbonhidratların ve alkolün ortadan kaldırılması, bu tür yiyeceklerin tetiklediği alevlenmelerin azaltılmasına yardımcı olabilir.
Soğuk su balıkları, tohumlar, kuruyemişler ve omega-3 yağ asitleri, iltihabı azaltma yetenekleriyle bilinmektedir . Bu sedef hastalığı semptomlarını yönetmek için yardımcı olabilir.
Zeytinyağının ayrıca cilde topikal olarak uygulandığında yatıştırıcı yararları olabilir. Bir sonraki duşunuzda sorunlu plakları gevşetmek için kafa derinize birkaç yemek kaşığı masaj yapmayı deneyin.
5. Vücudunuzu ıslatın
Sıcak su cildiniz için tahriş edici olabilir. Bununla birlikte, Epsom tuzu , mineral yağ, süt veya zeytinyağlı ılık bir banyo kaşıntıyı yatıştırır ve pulları ve plakları süzebilir.
Banyodan hemen sonra çift faydalar için nemlendirin.
6. Bazı ışınlar alın
Işık terapisi , bir doktor gözetiminde cildinizin ultraviyole ışığa maruz bırakılmasını içerir.
Ultraviyole ışık sedef hastalığıyla tetiklenen cilt hücrelerinin büyümesinin yavaşlamasına yardımcı olabilir. Bu terapi türü genellikle tutarlı ve sık seanslar gerektirir.
Bronzlaşma yataklarının ışık terapisine ulaşmanın bir yolu olmadığı unutulmamalıdır. Çok fazla güneş ışığı aslında sedef hastalığını kötüleştirebilir.
Işık tedavisi her zaman bir doktor gözetiminde yapılmalıdır.
7. stresi azaltmak
Sedef hastalığı gibi herhangi bir kronik durum, sedef hastalığı semptomlarını kötüleştirebilecek bir stres kaynağı olabilir.
Mümkün olduğunca stresi azaltmaya ek olarak, yoga ve meditasyon gibi stresi azaltan uygulamalar eklemeyi düşünün .
8. Alkolden kaçının
Alkol , sedef hastalığı olan birçok insan için tetikleyicidir.
2015 yılında yapılan bir araştırma , hafif bira içen kadınlar arasında psoriasis riskinde artış olduğunu buldu. Haftada en az beş tane hafif bira içmiş olanlar, içmeyen kadınlara kıyasla sedef hastalığı gelişme ihtimalinin neredeyse iki katıydı.
9. zerdeçal deneyin
Otlar genellikle birçok durumu tedavi etmek için kullanılır.
Zerdeçal sedef parlaması en aza indirmek için yardımcı olduğu bulunmuştur. Hap veya ek formda alınabilir veya yemeğinizin üzerine serpilebilir.
Doktorunuzla sizin için olası faydaları hakkında konuşun. FDA onaylı zerdeçal dozu günde 1.5 ila 3.0 gramdır .
10. Sigarayı bırakmak
Tütünden kaçının . Sigara içmek sedef hastalığı riskinizi artırabilir.
Zaten sedef hastalığınız varsa, belirtilerinizi daha şiddetli hale getirebilir.
Psoriasis semptomlarını uzak tutmanın tek bir cevabı yoktur. Bir kişi için işe yarayan başka biri için işe yaramayabilir.
Bazı tedavi seçeneklerinde sedef hastalığı dışında önceden var olan durumlar için olumsuz yan etkiler olabilir.
Unutmayın ki, bu sedef hastalığına yönelik ev ilaçları hafif vakalarda yardımcı olabilirken, daha ağır vakalarda reçeteli tedavi yapılması gerektiğini unutmayın. Kendi başınıza tedavi aramadan önce doktorunuzla konuşun.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.