Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Köpekler Neden Havlar Ve Kuyruk Sallar?

12.09.2019
1.370
A+
A-
Köpekler Neden Havlar Ve Kuyruk Sallar?

K%25C3%25B6pekler%2Bneden%2Bhavlar.%2BOkuokubil.com
Köpekler Neden Havlar Ve Kuyruk Sallar?
Havlama bir iletişim aracıdır, bu yüzden havlamanın çeşitli nedenleri vardır. Eğer yakından dinlerseniz veya köpeği tanıyorsanız, onların seslendirmelerini ayırt edebilirsiniz. İki havlayan köpek kategorisi vardır – uygun şekilde eğitilmiş olanlar ve olmayanlar. Çoğumuzun korkmasına neden olan ikinci kategori, köpekler aşağıdaki nedenlerle havlarlar:
Selamlama ve Sevinme Süresi: Bu ‘mutlu’ havlamadır. İnsanlarını veya başka bir hayvanı selamlıyorlar veya oynamaya başlıyorlar,heyecanlı hareketleri kuyruğunu Sallamasından belli olur.
Dikkat: Bir köpek, yardım isteyeceğinde, bir kapının açılmasını isteyeceğinde veya oyun oynamak istediği için bir insana ihtiyaç duyduğunda. Kuyruk sallarlar.
Yalnızlık veya Can sıkıntısı: Köpekler, insanlarıyla veya başka bir hayvanla veya bir görevle etkileşimi gerektiren zeki sosyal hayvanlardır. Bir insan köpeği ile uygun zaman harcayamazsa, sıkılır ve köpek depresyona girer.
Ayırma Kaygısı: Eğitimsiz bir köpek bir süre yalnız kaldığında (örneğin çalışma saatleri), çözülmeden bırakılırsa yıkıcı davranışlara ve / veya depresyona yol açacak olan zorlayıcı havlama ve tekrarlayan koşu veya pacing gibi çok olumsuz alışkanlıklar geliştirebilirler. Eğitimli bir köpek birkaç saat yalnız kalmayı kabul edecek ve insanı geri döndüğünde rutini için sabırsızlanacaktır.
Bölgesel Koruma: Hayvanlar doğası gereği bölgeseldir, ancak köpekler insanları ve bölgelerini koruma sorumluluğunu üstlenirler. Bu hacim ve şiddet içinde büyüyecek çok farklı bir ağaç kabuğu. Kuyruğun sallanmadığını, gözlerin net bir şekilde odaklandığını ve duruşunun sağlam olduğunu unutmayın.
Korku-Tutuklama: Eğitimli bir köpek, bilmediğiniz bir ses veya nesnede havlar veya ürküyorsa, bu davranış ne olursa olsun gerçekleşebilir. Eğitimsiz bir köpek, dikkatini çeken her şeye havlar.
Eğitimli bir köpek muhteşem bir yaratıktır – güvenilir, sadık, minnettar ve koruyucu. Eğitimsiz bir köpek nevrotik veya nevrotik olma yolunda. Köpekler sosyal bir hiyerarşiye ihtiyaç duyar ve Alfa gibi davranmayan insanlar köpeklerini (ve komşularını) cehenneme çevirir. Eşit derecede kötü, agresif bir şekilde nevrotik bir köpeğe yol açabilen Alpha rolünü kötüye kullanan insanlar. Benim için her iki durumda da kalp anahtarı var, beni veya hayvana zarar verebilecek yüzleşmelere zorluyorum. Yürümek için iyi bir yol, ancak hayvan istismarına hiçbir şekilde tahammül edemiyorum.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.