Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Yalnız Olma Korkusu Nedir? Yalnızlıktan Kurtulmanın 6 Yolu

01.08.2019
1.186
A+
A-
Yalnız Olma Korkusu Nedir? Yalnızlıktan Kurtulmanın 6 Yolu

Yaln%25C4%25B1z%2BOlma%2BKorkusu
Yalnız Olma Korkusu Nedir? Yalnızlıktan Kurtulmanın 6 Yolu

Yalnız Olma Korkusu Nedir?
Yalnız kalma korkusu farklı şeylerden kaynaklanabilir.
Yalnız kalma korkusu, kendine güven eksikliği ile de ilişkilendirilebilir. Kendilerine inanmayan bir kişi, sevgiye layık olmadıklarını ve hayatlarını herhangi bir şekilde daha iyi hale getiremeyeceklerini düşünebilir.
Bazı insanlar yalnız kalmaktan korkuyorlar çünkü yalnız kalmak için nasıl rahat olacaklarını bilmiyorlar. Her zaman yanlarında birileri olsun isterler çünkü kendi başlarına bir şey yapmanın tadını çıkarmayı asla öğrenemediler.
Yalnız Olma Korkunuzun Üstesinden Nasıl Gelinirsiniz?
Yalnızlık yaşıyorsanız ve yalnız olma korkunuzdan endişe ediyorsanız, bu 6 yol daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir:
1. Yalnızlığı Kucaklama
Yalnız olduğunuzda, onu kucaklamak ve sonuna kadar keyfini çıkarmak önemlidir .
Yaptığınız hiçbir şeyden sorumlu olmak zorunda olmadığınız hissine kapılın. İlgi alanlarınızı ve hobilerinizi takip edin. Yenilerini al. Yeni beceriler öğren. Koltukta uzanmak gibi bu liste Liste uzayıp gidebilir, ancak doğru dengeyi bulmak çok önemlidir.
Kendi başınıza mükemmel olmanın zamanları olacak, ama o zaman bu kadar izole olmamanız gereken sürünen bir his olacaktır.
Yalnızlık hissetmeye başladığınızda, harekete geçme zamanı gelmiştir.
2. okuokubil kurtarıcı olamaz
İnsanların, yüz yüze bir etkileşim yerine, sanal kişileri nasıl aradıklarını fark ettiniz mi? Sosyal ağların ilk temasta bulunabileceği doğrudur, ancak bunun gerçek hayattaki kişisel temas olma şansı oldukça azdır.
Paylaşma, beğenme ve yorum yapma (ve hakaret etme!) Bulutuna sarılmak, yalnızlığı artırabilir.
Sıkıntıların Üstesinden Gelmek İçin Kanıtlanmış Stratejiler
Daha çok motive olmuş. Daha güvenli. Daha yetkin.

3. Mutsuz İlişkileri Tolerans Etmeyi Durdurun
İnsanların yalnızlıktan çok korkmaları, çoğu zaman yanlış kişilerle ilişki kurmayı seçmelerinin acımasız bir gerçeğidir.
Genel olarak akranlardan, aileden ve toplumdan evlenmeye ya da istikrarlı ve uzun süreli bir ilişki içinde olmaya dair büyük bir baskı var. Bu olduğunda, insanlar aşağıdaki gibi yanlış kararlar vermeye başlar:
sahtekâr veya güvenilmez insanlar gibi toksik bir şirketle takılmak ;
yalnız ya da yalnız olma korkusundan dolayı uygunsuz ortaklarla yer almak ;
yanlızlık nedeniyle uygunsuz davranışları kabul etmek ;
uzun vadeli bir karar vermek yerine geçici bir çözüm aramak.
Asıl sorun, duraklatmanız, yansıtmanız ve tavsiye almanız gerektiğidir. Yalnız kalma korkunuzun üstlendiğini kabul edin. Bir döküntü kararı şimdi bitmeyen mutsuzluğa yol açabilir.
4. Dışarı çık ve İnsanlarla Tanış
‘Hiçbir erkek bir ada değildir, kendi başına, her erkek kıtanın bir parçasıdır’.
İnsan teması bu dünyada hayatta kalmak için esastır. Can sıkıntısı ve üzüntü ile kundaklanmak yerine, mümkün olduğunca dışarı çıkmanız ve temas kurmanız gerekir.
Bir grubun üyesi olmak, Spor salonunda,havuzda ya da sadece bir kulüp toplantısındayken sosyal çevrenizi genişletmek için bu bağlantılardan yararlanın.
Her zaman evde kalmanın bir anlamı yoktur. Orada yeni insanlarla tanışmayacaksın!
Sosyal ilişkiler daha çok narin bitkiler gibidir. Onlara göz kulak olmalısın. Bu, telefon etmek, Skype kullanmak ve gerektiğinde orada olmak demektir.
5. İhtiyacı Olan Birine Yardım Edin
Paylaşılan bir yük yarıya indirilmiş bir yüktür.
‘Yalnızlığı bir sıkıntı yapan şey, benim yükümü paylaşacak kimseye sahip olmamam değil, bu: Sadece benim taşımam gereken kendi yüküm var’.
Basitçe söylemek gerekirse, iki yönlü bir yoldur. Başkalarına yardım etmek aslında kendine yardım ediyor, işte neden .
Yardım için el uzatırsanız sizinde ihtiyacınız olduğunda insanlar yanınızda olacaktır.
6. Minnettar olun ve bereketinizi sayın
Çalışmadan sonra çalışma, insanların şükran göstermesi durumunda bol miktarda hasat alacağını gösteriyor. Bunlar arasında daha güçlü bir bağışıklık sistemi, daha iyi sağlık, daha fazla pozitif enerji ve hepsinden önemlisi, daha az yalnız ve yalıtılmış bir his vardır.
okuokubil.com 

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.