Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Kendi Kuklanı ve Büyünü Yap (Poppet)

01.08.2019
1.137
A+
A-
Kendi Kuklanı ve  Büyünü Yap (Poppet)

kuklan%25C4%25B1%2Byap
Kendi Kuklanı ve  Büyünü Yap (Poppet)
Bir kukla istediğiniz kadar basit veya ayrıntılı olabilir – hepsi ne kadar zaman ve çaba harcamak istediğinize bağlıdır. Kumaş, kil, ahşap, balmumu – hemen, hemen herhangi bir malzemeden birini inşa edebilirsiniz. Hayal gücünü kullan! Bazı büyülü geleneklerde, içine ne kadar çok iş koyduğunuz ve karmaşıklığı ne kadar fazlaysa bağlantınız o kadar güçlü olacaktır. Bir kukla, sempatik sihir için bir araç olduğundan, tüm bileşenleri, elde etmeyi umduğunuz şeyin sembolleri olacaktır.
Kukla  yapımınızı çalışmanın kendisinin bir parçası olarak yapabilirsiniz ya da vaktinden önce yapılabilir, böylece daha sonra kukla kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz hangi yöntem gerçekten size kalmış.
Unutmayın, kukla bir kişiyi temsil ediyor, bu yüzden kimin sembolize etmeye başladığını düşün. O sen misin? Senden yardım isteyen bir arkadaş? Hayatına getirmek istediğin isimsiz bir sevgili? Kapamak istediğiniz bir  dedikodu mu? Olasılıklar sınırsız, ancak tıpkı herhangi bir büyü çalışmasında olduğu  gibi, başlamadan önce bir hedef belirlemeniz gerekecek. Daha sonra “do-up” la uğraşmak zorunda kalmazsın. Bu talimatlar, kumaş kullanan basit bir kukla konstrüksiyon içindir. Tasarımınızı istediğiniz gibi değiştirmek için çekinmeyin.
Kumaş Seçimi
Materyalinizi seçme konusunda gerçek kurallar yoktur, ancak amacınıza göre kumaş seçmek kötü bir fikir değildir. Para büyüsü yapıyorsanız, yeşil veya altın bir bez kullanın. İyileşmeye bakıyorsanız, belki yumuşak mavi veya gümüş renkli bir şey en iyisidir. Etrafınızdaki kumaş mağazalarına göz atın; her türlü zarif deseni bulabilirsiniz.
Sevgililer günü tasarımları kalbin sorunları için mükemmeldir ve dolar işaretleri, paralar, yıldızlar ve aylar ve diğer eğlenceli tasarımlarla dolu çok sayıda baskı vardır.
Diğer bir seçenek ise, kuklayı temsil ettiği kişiye bağlayan kumaş kullanmaktır. Bir arkadaş için şifa büyüsü mü yapıyor sun? Kişiden eski bir tişört isteyin. Hayatı içine aşkı çekmeye çalışıyorsanız, dün gece giydiğiniz seksi iç çamaşırlarından bir hurda olarak kullanmayı düşünün. Doğru materyali bulamıyorsanız, düz bir muslin veya beyaz keçe kullanın. İşte haşhaş büyüsü için tasarımlar ve renkler için birkaç fikir.
Hayvanlar:Kahverengi veya yeşil kumaşlar, kedi veya köpek içeren desenler, evcil hayvanlarla ilgili herhangi bir şey
Kovmak için: Siyah kumaş, kılıç veya değnek, ejderha veya ateş gibi tasarımlar
Yaratıcılık:Turuncu veya sarı renkli kumaş, güneş veya diğer yangın sembollerinin baskısı
Şifa:Gümüş, beyaz veya mavi, bulutların veya diğer hava sembollerinin tasarımları ile
Aşk:Pembe veya kırmızı malzeme, kalp, gül veya diğer çiçekler gibi tasarımlar
Para:Gümüş, altın ya da yeşil kumaş ya da dolarlı banknotların ya da madeni paraların, kupaların ya da toprak sembollerinin tasarımları
Koruma:Kırmızı veya beyaz malzeme, kalkan, anahtar veya kilit, çitler, ökse otu desenleri ile
Kumaş türleri söz konusu olduğunda, çalışmanız için en kolay olanı kullanın. Pamuk baskıların dikilmesi kolaydır, ancak daha önce hiç iğne ve iplik kullanmamışsanız, keçe gibi daha sert bir şey denemek isteyebilirsiniz – hayal edebileceğiniz her renkte gelir ve dikerken şeklini koruyacaktır. Eğer deneyimli bir lağımsan, istediğin her şeyi kullan.
Bir kukla bir kişiyi temsil eder, bu yüzden ideal olarak bir insan gibi görünmesi gerekir. Bir kafa, iki kol, iki bacak, bir gövde verin. Kendi ana hatlarını yapabilir veya nihai kukla desenini kullanabilirsin – zencefilli kurabiye adam. Bir hayvan için bir büyü yapıyorsanız – hasta bir evcil hayvan için bir şifa büyüsü gibi – poppet şeklini buna göre yapın. Kuklanız  çok büyük olmak zorunda değildir, ancak daha sonra malzemelerinizle doldurmanız için yeterince büyük olmalıdır.
Kumaşınızdan iki parça alın ve düz bir yüzeye birlikte sağ tarafa yerleştirin. Deseni üstüne yerleştirin, yerine oturtun ve kesin. Bir dikiş payı için kenarların etrafında küçük bir oda bırakın – genellikle 3/8 “kenar boşluğu iyidir. Deseni kaldırın ve iki haşhaş şekliniz var. Dikişe başlama zamanı!
Daha önce elle hiçbir şey dikmediyseniz, panik yapmayın. Zor değil, ama biraz sabır gerektiriyor. Eğer bir süre için baskı yaparsanız, bir dikiş makinesini her zaman kullanabilirsiniz, ancak çoğu deneyimli kukla uzmanları, elle yapmaya çaba göstermeye değer olduğu konusunda hemfikirdir. İki malzemeyi sağ taraflarla birlikte sabitleyin ve kenarlarını dikin. Birkaç parmağınızı sokmak için yeterince geniş bir yere açıklık bırakın. Kuklayı  ters çevirin ve doldurmaya başlayın.
Kuklanızı  Kişiselleştirin
Kuklanızı polyfill veya pamuk toplar gibi yumuşak bir şeyle doldurun. Eski külotlu çorap da güzel olabilir. Doldurma işini kolların ve bacakların kuyruğunda ve kranislerinde yapın ve ardından gövdeyi ve kafayı doldurun.
Burası büyü bileşenlerini yerleştireceğin yer – otlar, taşlar, her neyse. Bazı büyülü geleneklerde, temsil edilen kişiden gelen bir şey kuklanın içine girer. Buna alternatif olarak bir asma kilit veya büyülü bir bağlantı denir – bu saç parçaları, tırnak kupürleri, vücut sıvıları, kartvizit, hatta fotoğraf olabilir. Her şey içeride olduğunda, dikilen yeri tamamen kapat.
kuklanızı ne kadar fazla kişiselleştirebilirseniz o kadar iyidir. İçine büyülü bir bağlantı veya etiket kilidi yerleştirmiş olsanız bile, dışını da dekore etmek istersiniz. Bebeğinize bir yüz çizin veya boyayın veya dikin. Saçlar için bahçe veya ip ekleyin. kuklanızı kişinin giysisine benzeyecek şekilde giydirin. Dövmeler, yara izleri veya ayırt edici özellikleri kukla üzerine de kopyalayın. İsterseniz büyülü veya astrolojik semboller ekleyin. Bunu yaparken  , kukla’ya kimi temsil ettiğini söyleyin . “Seni yaptım ve sen Örnek (Yusuf Dağ) sın” çizgileri boyunca bir şeyler söyleyebilirsin.
kuklanızı herhangi bir çok şey için kullanılabilirsin – aşk, para, koruma, şifa, iş bulmak için. Hayal edebileceğiniz herhangi bir şey, onu meydana getirmek için bir kukla yapabilirsiniz. Sadece amacınızı ve bunu başarmanın yollarını bulun. Kukla  inşaatındaki tek sınır kendi yaratıcılığın ve hayal gücündür.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.