Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Bahçemizdeki Tuvalete Giderken Üç Kez Tu Destur Derdik

18.08.2019
1.454
A+
A-
Bahçemizdeki Tuvalete Giderken Üç Kez Tu Destur Derdik

Tu%2BDestur%2Bokuokubil.com
Bahçemizdeki Tuvalete Giderken Üç Kez Tu Destur Derdik 
Babaannemin başından geçen garip ve esrarengiz hikayelerini dinledikten sonra hayata bakış açım değişti. Her gördüğüm kediyi, köpeği cin zanneder hale gelmiştim. Vesvese insanın yaşam kalitesini düşürüyor, yalnız kalamıyorsunuz, gece bir yere gidemiyorsunuz hele o gece karanlığında bahçede bulunan ağaçlara baktığınızda, artık şekiller görmeye başlıyorsunuz. O yıllar fazla evin olmayışı her tarafın boş tarla ve bahçe olması, gece sessizliğini bozan ve  garip ses çıkartan hayvanların sinirimizi bozması bizim bu hikayeleri dinledikten sonra hayal gücümüzü geliştirdiğimizi düşünüyorum ve böylede olmasını arzuluyorum ama olmuyor. Gerçekten garip ve esrarengiz olayları yaşıyoruz. Artık yalnız kalamıyorum. Özellikle gece tuvalete yalnız gidemiyorum çünkü tuvaletimiz bahçemizin uzak köşesinde oraya gitmek için dar bir kerpiç koridorun içinden geçiyorsunuz, her seferin de ablamlar dan birini yanıma alıp tu destur, tu destur diyerek gidiyoruz bunun ( destur) anlamı da müsaade istemek yani orada bulunan varlıklara zarar vermemek için onlara bir nevi seslenmek oradan geçerken haberleri olmasını sağlamak bu şekilde tuvalet köşelerinde, yıkıntılarda, çöplerin yanında, köşelerde, eşiklerde yaşayan bu varlıkların üzerine basmadan geçmek, bunu okumadığınız zaman haberleri olmaz ise ve siz onlara zarar verirseniz işte size o zaman musallat oluyorlar. Nasıl mı? Şöyle onlarında bir aile yaşamının olduğunu çocuklarının olduğunu biliyoruz, bulundukları yerden geçerken çocuklarına zarar verirseniz yandınız, o an size musallat olurlar, yoksa kolay, kolay insanlarla iletişime geçip rahatsız etmezler, önemli olan varlıklarına inanmak inandığını hissettirmek ve gerekli duaları okuyarak yanlarından geçmektir. Cinler hayal ettiğiniz gibi kötü yaratık olmayıp insanlar kadar güzel varlıklardır.
Cinlerin erkek ve diş olanları vardır. 
Evlenirler, çoğalırlar, yerler, içerler. İhtiyarı, genci vardır. Cinler de mükellef olup insanlar gibi Allah’ın emir ve yasaklarına uymak zorundadırlar: “Ben cinler ve insanları ancak ibadet etsinler diye yarattım. ” (ez-Zaryat, 51/56).

 okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.