Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Az Bulutlu

Ne Sıklıkta Yeni Koşu Ayakkabısı Almalıyım?

15.07.2019
1.159
A+
A-
Ne Sıklıkta Yeni Koşu Ayakkabısı Almalıyım?

Spor%2BAyakkab%25C4%25B1
Ne Sıklıkta Yeni Koşu Ayakkabısı Almalıyım?
Koşu ayakkabılarını yılda iki kez değiştirmek, her yaştan koşu meraklıları arasında genel bir fikir birliği olmasına rağmen, daha fazla veya daha az sıklıkta değiştirme anlamına gelebileceği düşünülmek için daha çok şey vardır. Kaç km koştuğunuz, ne tür bir koşu yaptığınız, ayakkabılarınızın kalitesi, kilonuz ve adımların tümü koşu ayakkabısı değişiminin zamanlaması üzerinde etkili olabilir.
Çalışma Sonrası Nasıl Hissettiğinizi İnceleyin
Yeni koşu ayakkabılarına olan ihtiyacı ortaya çıkarabileceğinden, koşudan sonra ayaklarınızı nasıl hissettiğinize dikkat edin.
Herhangi bir  acı veriyor mu (özellikle: ayaklar, dizler, şiş mi )?
Koşulduktan sonra ayaklarınızda yeni kabarcıklar var mı (bazen çoraplar burada suçlu olsa da, ayakkabılar suçlanabilir)?
Ayak tırnaklarınız  acıyor ve batma oluyormu? veya yumuşaklık hissetmeye başladı mı?
Destekleyici Olmayan Ayakkabıları Değiştir
Vücudunuzun koşularınız için ihtiyaç duyduğu desteği sağlamazlarsa, yeni ayakkabıların bile değiştirilmesi gerekebilir. Yeni koşucular doğru hisseden ve uygun destek sağlayan çifti bulana kadar birkaç farklı koşu ayakkabısı arasında dolaşmak zorunda kalabilir .
Kilometreye Odaklanın
Koşu ayakkabıları söz konusu olduğunda, kilometre önemli bir faktördür.
Ortalama yedek kilometre
Koşu ayakkabıları her 300-500 km de bir değiştirilmelidir. İyi yapılandırılmış ayakkabıların, alttan koşu ayakkabılarından daha uzun sürmesi muhtemeldir. Kilometrenin gerçekleştiği yer, ayakkabıların ne kadar süreceği üzerinde de etkili olabilir; Koşu bandı koşu ayakkabıları, açık alanlardaki koşu ayakkabılarından farklı şekilde giyebilir, ancak açık alan koşu koşu ayakkabıları genellikle daha hızlı olur.
Kilometreden Daha Fazla Düşünün
Kilometrenin en altında kalan şey şudur: eğer ayakkabılarınızı yıpranmış hissediyorsanız , yedek çift için uygun bir zamandır. Bazı ayakkabılar 300 kilometreyi aşabilir ve hala harika hissedebilir, bu nedenle belirli bir kilometre yapmak, yeni ayakkabılara ne zaman ihtiyaç duyulduğunun kesin olarak belirlenmesi pahalı ve gereksiz bir uygulama olabilir.
Koşucu Faktörler
Koşu mekaniğiniz ve ayakkabınıza nasıl davrandığınızı da yenilerini almanız gerektiğinde etkileyebilir.
Daha ağır koşucular koşu ayakkabısını değiştirmek zorunda kalabilirler, zira zorlu bir koşuya sahip olan koşucular. Örneğin, yeterli topuk desteği olmayan koşu ayakkabısı üzerine tutarlı topuk-ayak vuruşu, topuk-ayak vuruşu için tasarlanan ayakkabılardan daha çabuk aşınır.
Ayakkabı tedavisi
Koşucular, gereksiz aşınma ve yıpranmayı önlemek için ayakkabılarını  çıkarmadan önce koşu ayakkabılarındaki ayakkabı bağlarını çözmek için zaman ayırmalıdır . Koşu ayakkabılarını çamaşır makinesinde yıkamak – makinede yıkanabilir olarak etiketlenmiş ayakkabılar bile – ayakkabıların ömrünü kısaltabilirken, hafif el yıkama da ayakkabıların ömrünü uzatabilir.

okuokubil.com.

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.