Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Hayatımda ilk defa güne girdim onda da devalüasyon oldu.Gizemli Olay

07.06.2019
1.264
A+
A-
Hayatımda ilk defa güne girdim onda da devalüasyon oldu.Gizemli Olay

okuokubil
Hayatımda ilk defa güne girdim onda da devalüasyon oldu.Gizemli Olay
Bu anım sadece gün parası ile ilgili olmayıp hayatımdaki gizemli olayların da bir devamıdır. Olayda ismi geçen arkadaşım hala yanımda çalışmaktadır.
Ayakkabı Dünyası hayatımda, çok şey geldi geçti. İyisiyle kötüsüyle tam on beş yıl dile kolay ne güzel çalışma ortamımız vardı. O zamanlar biz iş yerimizi evimiz bilirdik. Çalışma saatiyle bir alakamız yoktu ki sabah gelir akşam giderdik. O zamanlar ekonomide bazı sıkıntılar yaşanıyordu ama çokta korkacak bir şey göremiyorduk. Durumu iyi olan dolar günü bile yapıyordu. Bu, gün işi geldi beni de buldu. Çalışma arkadaşlarım on bir kişi olarak gün yapmaya karar vermiş beni de ekleyip on iki kişiye sabitlemişler. Bana söylediklerinde önce bana verirseniz güne katılırım kartlarımı ödeyeceğim teklifini sundum, hepsi de kabul etti. İlk toplanacak olan 1100 $ bana verecekler… Her şey buraya kadar normal bir sıkıntı yok. Maaşlar hesaplara yatınca on bir kişi dolarları bana verdiler. Bende önce kartlarımı yatırdım, gerisini de bir güzel harcadım. Bunların hepsi üç günde oldu bitti hani ben uyanığım ya günü önce aldım kar yapacağım. Akşam yattım sabah devalüasyon ile uyandım. Bir anda benim borcum neredeyse 4.000 dolar oldu sağa sola koşuşturmaya başladım. Sürekli haberleri dinliyorum belki hükümet devalüasyonu düzeltir diye… Yok abi açıklamalar bir krizin daha geleceğini söylüyor yani benim gün 6.000 $ olacak.
Allah’ım iyi ki beş ablam var. Durumları iyi onlardan borç alır, gün parasını öderim. Zararın neresinden dönersem kardır dedim.

Aha burasını iyi okuyunuz. Tek tek telefon açıyorum. Karşıdan, bırakın borç vermeyi ayağını yorgana göre uzatsaydın diye tavsiyeler alıyorum. Neyse ki bir eniştem ‘’peki vereyim ama bir daha harcamalarına dikkat et! ‘’demez mi ne yapayım köprüden mecburen geçeceğim tamam enişte haklısın deyip telefonu kapattım. Para gelecek ya rahatladım o esnada mağazamızın temizlikçisi Özgür arkamda beni dinliyormuş. Bana‘’ şefim ona buna ne yalvarıyorsun ben sana yarın para veririm sende ne zaman elin rahatlarsa bana ödersin. ‘’ dedi. Hem de Türk parası olarak vallaha mı? Lan sahi verir misin? Dedim. Ne demek şefim o iş bende deyip temizliğine döndü.
 
Demek ki insan birine güvendi mi diğerini boşa çıkarıyormuş. Bende aynısını yaptım daha 10 dk önce para verecek olan eniştemi arayıp ‘’bana para vereceksin birde öğüt veriyorsun verme kardeşim…’’ deyip telefonu kapattım.

Ertesi gün sabah oldu bizim özgürün yolunu gözlüyorum para getirecek ya …
Özgür gelir kafa önde ne oldu? Özgür, özgürde ses yok sonra yüzüme bakıp şefim gece dayım geldi tüm paramı ona verdim demez mi benim kulaklarım tıkandı gerisini duyamıyorum. Enişteye de delikanlılık yaptım. Vereceği parayı geri çevirdim dedim ben bittim. Özgürün yüzüne bakıp şu cümleleri söyledim “özgür Allah seni bildiği gibi yapsın…”
Zaman geçiyor öğleye doğru ben müşteri hizmetlerinde sorunlu bir müşteri ile ilgilenirken yukardan patırtılar, gürültüler geliyor. Müşteriyi de bırakamıyorum derken dört kişi merdivenlerden bizim özgürün ayaklarından, kollarından tutmuşlar indiriyorlar. Meğer üst katta merdivenlerden yuvarlanmış yanımdan götürürlerken ‘’belanı buldun mu özgüüürrr…’’ dedim bana bir boş boş bakışı vardı hala unutamıyorum. İşte Allah büyük ben Mevlana torunuyum ahımı almayacaktı. Şükür fazla bir hasarı yoktu bende eniştemden bir şekilde parayı alarak devalüasyona uğramış borcumu 5 gün sonra ödeyerek kurtuldum. Bir daha dolar gün mü tövbeler olsun…

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Unknown dedi ki:

    Çok guzeldl ya

  2. Unknown dedi ki:

    Şanssızlık Özgür'e çok güldüm :))