Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Ayancık Yeşilyurt Karadeniz Çay Bahçesi

13.06.2019
1.377
A+
A-
Ayancık Yeşilyurt Karadeniz Çay Bahçesi
a95fe8e0 01de 4a02 818f bbf151cd4e67
Ayancık Yeşilyurt Karadeniz Çay Bahçesi

Yıllardır Sinop Ayancık Yeşilyurt köyüne gidip gelirim,
küçük şirin bir köy tam bir Karadeniz havası içinde köyün sırtını dağlara dayadığı, doğanın harika görünüşlü bir köyünden bahsetmek istiyorum.
Yeşilyurt köyü Sinop’a giden yol güzergahında bulunmaktadır. Yaklaşık 50 km mesafe aralığında diye bilirim.
Köylüler geçimlerini tarlalarından ürettikleri sebze ve meyveleri pazarda satarak sağlıyorlar.
e5d3122f 0f56 4fff 9967 8108728dd899Bunun dışında dinlenme yerleri Karadeniz çay bahçesi oluyor. Özellikle  Ayancıktan sırf kahvaltı yapmak için memurlar, doktorlar, belediye çalışanları, erkenden gelerek denize karşı o muhteşem köylü kahvaltısını yapıyorlar, menüde özel Fatma hanımın el yapımı gözleme çeşitleri, tost, hakiki tereyağında yumurta, kendi üretimleri olan kestane balı, harika beyaz peynir ve zeytin çeşitleri ile dolu, dolu bir kahvaltı sunumu göze çarpıyor.
Bunun dışında kendi bahçelerinde yetişen kiraz,ceviz,fındık,mısır,reçelin çeşitleri köy ekmeği daha bir çok doğal organik ürünleri müşterilerine satıyorlar.
Çok çay içiyor ve seviyorsanız mutlaka Sinop/Ayancık tarafına yolunuz düşerse KARADENİZ ÇAY bahçesine uğramadan geçmeyin derim.
Google yerel rehberde beş yıldız vererek anlattığım bir yer olup elli binin üzerinde beğeni almıştır.
f0d2a141 c3bf 42a0 812e 076464ae870dAhmet ve Fatma Karadeniz’e bu temiz dürüst işletmecilikleri için teşekkür ederim.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Unknown dedi ki:

    ?????????????????????